
Mardin´de 700 yüz yıllık Kasımiye Medresesinde bulunan camilerin din görevlisi Hasbi Bulut, tarihi medresenin temizliğini, bakımı ve korunmasını da üstleniyor. Sabahın erken saatlerinde medreseye giden din görevlisi Bulut, medrese kapanıncaya kadar, medreseden ayrılmıyor. Günde binlerce turistin ziyaret ettiği medrese ile ilgili merak edilen konular hakkında da turistlere bilgi veriyor.
Vali Yaman Medreseyi turizme kazandırdı
Kasımiye Medresesi Camii Din Görevlisi Hasbi Bulut, tarihi medreseye belli saatlerde girişin sağlanması ile, medrese temizliği ve bakımının da kolaylaştığını söyledi. Bulut ? Valimiz Sayın Mustafa Yaman´a, geceleri medrese çevresinde ve önünde bazı kişilerin içki içtiğini ve medresenin çevresini kirlettiğini söyledik. Hemen önlem aldırdı. Şimdi belli saatlerden sonra medreseye giden yol kapanıyor. Medreseye gelen turistler temiz bir çevre ile karşılaşıyor? dedi.
Medresenin iç ve dış temizliğini, medresenin evleri bulunan bir aile ile birlikte yapan Hasbi Bulut, Medrese´nin gelecek nesillere taşınması ve korunması için gününü medresede geçiriyor
Editor : HaberPanelim.com