
Mardin Artuklu İlçe Belediyesi tarafından desteklenen ve GAP Medrese Gül Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM )KAMER Vakfı işbirliği ile düzenlenen kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve Suriyeli kadınların toplumsal adaptasyonu eğitimine, aralarında Suriyeli kadın ve çocukların da bulunduğu 250 kadın ve 150 çocuk katıldı.
Mardin Barosu Avukatı Rıdvan Gümüş kadın hakları ve hukuksal boyutu dahilinde, 6284 yasa ve İstanbul sözleşmesine dikkat çekerek danışmanlık ve seminer verdi. Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi (ŞÖMİN) Sosyal Çalışmacısı Zozan Harputlu ise kadına yönelik şiddetin engellenmesine vurgu yaparak, kadınlara haklarına sahip çıkmaları konusunu işledi.
Medrese Gül ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu program kapsamında " Dün, bugün, yarın benim, Haklarıma dokunma, bir dilek tut aklımca ve yüreğimce olsun, bu yaşam sadece benim, Umut insanda.." sloganları ile kadınlar tarafından yazılan kadın dilekleri ve yaşamlarından, beklentileri yazıp dilek ağacına astı. Kadın haklarını ve kadınların toplumsal yapı içindeki beklentilerini en güzel anlatan bir dilek ağacı oluştu. Bu bir anlamda cinsiyet fırsat eşitliliği sembolü oldu.? Dedi
Suriyeli ve Mardinli kadınların temel talep ve dileklerinin; huzur, mutluluk, kadının ekonomik hayata yer alması çerçevesi oluşturması dikkat çektiğini ifade eden Sınavu ? Suriyeli kadınların, Suriye´deki savaşın bitmesi ile birlikte, ülkelerine geri dönme dileklerini gözlemledik.? Şeklinde konuştu.
Program kapsamında, 4-10 yaş gurubunda yer alan çocuklara yönelik, Mardin Gençlik Kültür Evi işbirliğiyle sosyal etkinlik düzenlendiği, etkinlikte çocukların sosyal yaşama katılımlarının sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. Program, Mardin iline özgü geleneksel hikayeler anlatıldı ve program 250 kadın,150 çocuğun katılımı ile son buldu.
Editor : HaberPanelim.com