
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, hayata geçirdiği organizasyonda, İl´deki protokol üyeleri ile engellileri şehir stadında buluşturdu. Engellilerle yapılan futbol karşılaşmasına; 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Cumhuriyet Baş Savcısı Tolga Öztürk, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin oyuncu olarak katıldı.
Mardin 21 Kasın Şehir Stadında yapılan karşılaşmaya engelliler ? Hayatı paylaşmak için engel yok? pankartı ile çıkınca, seyircilerden büyük alkış aldı. 30´ar dakikalık iki devre halinde gerçekleştirilen karşılaşma, engellilerin sergilediği futbol seyirciler ve protokol üyeleri tarafından alkış topladı.
Mardin Valisi Mustafa Yaman, engellilerin toplumsal yaşam içinde, yerlerini almasında hiçbir engel görmediklerin söyledi. Vali Yaman ? Hepimiz birer engelli adayıyız. Yaşlılarımıza, engellilerimize, yaşam alanları yaratmak, yaşamlarını kolaylaştırmak bizim görevimizdir. Şehir yapılaşmalarında, yapılarda ve kurumlarda bunu dikkate almak ve engellilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek durumundayız. Bugün sahada engelli kardeşlerimizle bir futbol maçı yaptık. Hepsini tebrik ediyorum.? Dedi.
Vali Yaman ile birlikte ilk vuruşu yaparak başlatan Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, engellilere imkan tanınması durumunda başarılı olacaklarını söyledi. Anuk ? Sayın valimizin, bugünkü organizasyonu bir etkinlikte ötedir. Arkadaşlarımızı özgüveni arttı, il protokolü ile tanıştı. Arkadaşlarımız karşılaşmadan son derece mutlu ayrıldılar. Engelli kardeşlerimize bu mutluluğu yaşatan sayın valimize ve protokol üyelerine teşekkür ediyorum? dedi.
Editor : HaberPanelim.com