
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığını 2 yıldır başarı ile sürdüren Ahmet Bektaş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun son kararnameleri ile Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Başsavcı Bektaş, Başsavcılık kapısını halka açık tutmak ve basın mensuplarına karşı yakınlığı ile gönüllere taht kurmuştu.
Gazeteciler Cemiyetinden Plaket
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve Onursal Başkan Adnan Avuka, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Mardin’de kaldığı süre içinde hem vatandaşlara hem de basın mensuplarına başsavcılık kapısını açık tutan ve şeffaf uygulamalarının ve verdiği hizmetin anısına Bektaş’a plaket takdim eden gazeteciler “Mardin’deki uygulamalarınız, halka kapılarınızı açık tutmanız ve basın mensuplarına karşı gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ediyoruz. 2013 yılında kurulan Mardin Gazeteciler Cemiyeti olarak, plaket vermede oldukça hassas davranıyoruz. Sizin plaketi fazlası hak ettiğinize inanıyor, yeni görev yerinizde başarılarınızın devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Mardin’de kaldığı iki yıl süre içerisinde, iyi dostluklar ve tecrübeler edindiğini ifade eden Başsavcı Bektaş “Görevimiz yaparken, dengeleri korumaya çalıştık. Vatandaşa kapımızı açık tuttuk, her gelenin sorununu derdini dinledik. Ama hiçbir zaman kanunlardan, yasalardan taviz vermedik. Vatandaş mutlu oldu, biz de gönül rahatlığıyla görevimiz yaptık. Plaket beni duygulandırdı. Mardin’de uyum içinde çalıştığımız gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Tokat Başsavcısı Dr. Aydın Turhan’ın önümüzdeki günlerde gelip görevine başlayacağı öğrenildi.
Editor : HaberPanelim.com