
Nevşehir´in Ürgüp İlçesi Cemil Köyü yakınlarında bulunan 900 yıllık Keşlik Kaya Manastırının gönüllü olarak tanımını üstlenen Cabir Coşkuner, manastırı, ziyarete gelen yabancı turistlere İngilizce, Fransızca ve İtalyanca anlatıyor.
Ürgüp İlçesine bağlı Cemil Köyünde yaşayan ve köyün yakınında bulunan Keşlik Manastırı çevresinde babadan kalma tarlası olan Cabir Coşkuner, hem tarlasına sebze meyve ekip geçimini sağlıyor hem de manastırı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere manastırı anlatıyor ve manastırın bakımını yapıyor. Eğitim görmeyen ve kendi imkânları ile 3 dil öğrenen Cabir Coşkuner ? Okul okumadım, ama kendimi yetiştirdim. Tarlalar babamdan kaldı. Yıllarca babamla meyve- sebze ekip geçimimizi sağladık. Kendimi bildim bileli Keşlik Manastırı ile iç içeyiz. Manastırı turistlere anlatmaktan müthiş zevk alıyorum. Keşlik Manastırı tarihi değeri yüksek bir manastır. Kaya manastırın duvarlarındaki kök boyası ile yapılmış resimler günümüze kadar geldi. Resimler çok önemli mesajlar içeriyor. Neredeyse Hristiyanlık inancının temel ilkelerini manastırın duvarlarına resimlenmiş.? Dedi.
Turizm elçisi Cabir Coşkuner eşi ile Keşlik Manastırı yakınında bulunan tarlasında ektiği sebze ve meyvelerden, manastırı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere ikram ediyor. Kaynayan çay semaverinden de gelen misafirlere çay ikram etmeyi ihmal etmiyor.
Editor : HaberPanelim.com