
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mardin İl Sorumlusu Muammer Bilgiç, İl Başkanı Av.Vejdin Koçhan, Başkan Vekili ve Teşkilat sorumlu Ahmet İletmiş, Kızıltepe İlçe Başkanı Hacı İlhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Bahattin Bilen’den oluşan heyet; Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik’i ziyaret etti.
Gündemdeki konuların konuşulduğu ziyarette, İl Sorumlusu Muammer Bilgiç, ülke genelinde çalışmalarını sürüdüklerini, yerel basın kuruluşlarının varlığını ve bağımsız çalışabilme koşullarının gerekliliği önemsediklerini söyledi. Bilgiç, inanç istismarı üzerinden siyaset yapılmasından duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Bilgiç, “Adil, evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda haraket eden, üzerinde siyaset baskısı olmayan bir yargı-adalet mekanizması ülkeyi yaşanabilir kılar, geleceğe dair güveni sağlar. Kayyım atamaları halkın iradesini hiçe saymaktır. Parti kapatma çözüm değildir, siyasetin alanın genişletmek gerekir. Yüz binlerce insan KHK Mağduru. Beraat edenler, takipsizlik alanlar bir an önce görevlerine iade edilmeli. Adil yargılanma taleplerine cevap verilmeli. Türk-Kürt, kadın-erkek, Alevi-Sünni fay hatları üzerinden siyaset yapmanın önüne geçmenin yolu herkes için temel hak ve özgürlükleri tesis etmektir. “dedi.
Baskı ve korku rejiminin, kin ve nefret dilinin kimseye yararı olmayacağını ifade eden Bilgiç, Türkiye’yi dolaşarak doğru bildiklerini halka anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
GGF ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dike getirdi. Çelik “Düşüncelerinden, yazdıkları haber ve yazılarından dolayı gazetecilerin tutuklanmasının, basın ve fikir özgürlüğüne ters düştüğüne inanıyorum. Gazeteci olarak mağdurun yanında, haksızlığın karşısında ve kamunun yararına haberleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Editor : Mehmet ÇELİK