
Divan Kurulunun , Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Kemal Dündar, Ferhan Ademhan ve Seyfullah Atçı’dan oluşturuldu.
Seçimlere tek liste ile gidildi. Eski Başkan Abdülkadir Akkuş ve Başkanvekili Sabahattin Fidan'ın haırladığı liste oybirliğiyle Kabul edildi.
Güven tazleyeye n Abdulkadir Akkuş v e ekibi 2022-2025 döneminde Mardin girişim dünyasının çatı kuruluşu MARİŞ'i yönetmeye devam edecek.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan geniş katılımlı Olağanüstü Genel Kurulunda, faaliyet ve denetim raporları ibra edilmesinin ardından tahmini bütçe MARİŞ üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Cumhuriyet'in 100. yılında yapacak çok işimiz var
Genel Kurul açılış konuşmasında, Anneler Günü'nü kutlayan MARİŞ Başkanı Abdülkadir Akkuş; 2016-2022 yılları arasında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, MARİŞ'in bölgesel iş dünyası STK'ları arasında parmakla gösterilen kurumsal bir yapıya ulaştığını söyledi. Akkuş "Bugün Mardin ve iş ortamı denildiğinde akla MARİŞ, MARİŞ denildiğinde ise akla Mardin ve iş ortamı geliyor. Bu başarıya katkı sağlayan tüm MARİŞ üyelerini tebrik ediyor ve alkışlıyorum" dedi.
Konuşmasında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisine rağmen MARİŞ'in faaliyetlerine ara vermediğine vurgu yapan Akkuş,
2022-2025 döneminde MARİŞ'in ajandasında dijitalleşme, sürdürülebilirlik, kadın ve genç girişimcileri merkezine alan kapsayıcılık, yeni pazarlar, Mardin'e konsorsiyum tipi yatırımlar ve etkin lobicilik faaliyetlerinin yer alacağını kaydetti.
Her bir MARİŞ üyesinin enerjisine, yapıcı eleştirileriyle katılımına ve dönüştürücü gücüne ihtiyaç olduğunun altını çizen Akkuş, daha güçlü bir Mardin ekonomisi, Mardin girişimci eko-sistemi ve "6. Bölgenin yükselen yıldızı Mardin" hedefine birlikte ulaşacaklarını sözlerine ekledi.
MARİŞ Başkanlığına Abdülkadir Akkuş getirilirken, Sabahattin Fidan Başkan vekili, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Nedim Kaya, Mahmut Kilinç, Aziz Bozkuş, Hatip Alpöz, Yusuf Ziya Aydin, Yunus Emre İlhan, Orhan Güngörür, Yusuf Bedir, Uğur Başak, Hüseyin Bozkurt, Rifat BATI, Bülent Akkuş, Abidin Kurt, Mahir Karaboğa, Beşir Zengin, Nurullah Budak, Ezgi Esnik Günay
Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine, Abdülkadir Yilmaz, Sedat Almak, Orhan Eriman, Doğan Mete, İsa Özçelik, Abdullah Tacar, Mehmet Arif Ersan, Mehmet Ay, Serdal Sandilaç, Ramazan Irmak getirilirken,
Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine Seyfullah Atçı, Fevzi Başaran, Uğur Abdar
Denetim Kurulu Yedek Üyelikleirne de Maruf Kenç, Fasih Abika, Arzu Sidal seçildi.
Editor : Mehmet ÇELİK