USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin Tespih Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tespih Fuarı, tespih sanatına ilgi duyan ziyaretçilere kapılarını açtı.

Mardin Tespih Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
25-04-2025 19:02
25-04-2025 19:10
MARDİN
Google News
Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi ve kültürel mirasını korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen usta tespihçilerin el emeği, göz nuru eserlerinin sergilendiği Tespih Fuarı, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.
Genel Sekreter Eroğlu’nun beraberindeki heyetle birlikte tespihlerin sergilendiği stantları gezdiği fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuarda dikkat çeken isimlerden biri de, dünyanın en uzun adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mardinli Sultan Kösen oldu.
27 Nisan Pazar gününe kadar Artuklu Fuar Alanı’nda sürecek Fuarda, damla taş kehribar, sıkma kehribar, toz kehribar, ateş kehribar ve Osmanlı kehribarı gibi tespih sanatının zarif örneklerinden oluşan binlerce farklı tespih çeşidi ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Türkiye’nin birçok ilinden gelen tespih ustaları ve koleksiyoncular, her biri adeta bir sanat eseri olan geleneksel ve modern tasarımlara sahip tespihleri sergiliyor. Tespih severler, zengin koleksiyonları yakından görmenin yanı sıra fuara katılan ustalarla birebir sohbet ederek bu kadim sanatın inceliklerini öğrenme fırsatı da buluyor.

Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ