
Dicle Kalkınma Ajansı teknik programı kapsamında, Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü himayesinde, yerel ve ulusal basın mensuplarının bilgi, becerileri arttırmak amacıyla 2 gün süre ile?Yazılı Basında Mizanpaj ve haber dilinin iyileştirilmesi? eğitimi verildi. Eğitime katılan basın mensuplarına sertifikaları tören ile verildi.
Teknoloji Ve Çağa Ayak Uydurmak İçin Bu Eğitim Veriliyor
Bası İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın güncel eğitimlerle mümkün olacağına inandıklarını söyledi. Karaca? Eğitim her derde deva. Yönümüzü kaybettiğimiz her durumda, eğitim daha bir anlam kazanır, eğitime daha çok ihtiyaç duyulur.? Dedi.
Dijital Dönüşüm virajı
Gelişen teknoloji ile dijital dönüşümün zorunlu hale geldiğine vurgu yapan Genel Müdür Karaca ?Dijital dönüşüm gibi keskin bir virajdayız. Alışıla gelmiş bir durumdan, sanal bir ortama geçiş söz konusudur. Yazılı basına hizmet etmenin bölgesel öneminin farkındayız. Dünya gerçekleri, dijitale doğru bir gidişin kaçınılmaz hale geldiğini gösteriyor. Yerel basın mutlaka kendini yenilemelidir. BİK olarak bu konuda bize düşen görevi yapmaya hazırız. Gazetelerin toplumu bilgilendirme görevini önemsiyoruz. ? şeklinde konuştu.
Maliyet Düşecek
Dijitalleşmeye gidiş ile birlikte; kağıt ve baskı olayının ortadan kalkacağını, asgari kadronun düşeceğini ifade eden Karaca ? Dijitalleşme ile birlikte giderler azalacak. Asgari kadro düşecek. Buna paralel olarak resmi ilan bedelleri de düşecek. Yerel Basının özel reklam çalışmalarını yoğunlaştırmalı. Gelişmiş ülkelerde sermayenin küçümsenmeyecek bir bölümü reklam ve tanıtıma ayrılıyor. Basın mensuplarının bunu iyi anlatması lazım.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.
Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, DİKA´nın Mardin´in kalkınmasında ve insan gücünün iyileştirilmesinde önemli destekler verdiğini belirterek, DİKA ve BİK tarafından gazetecilere dönük gerçekleştirilen eğitimin Mardin de yapılmasından duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Basın mensupları ile uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Öztürk, bu tür etkinliklerde kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini sözlerine ekledi.
Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ ise ?Basının bulunmadığı bir toplumda demokrasiden bahsedilemez. Basın toplumun gören gözüdür, hizmet üretenler ile hizmet alanlar arasında bir köpür görevini üstlenir. Hizmet verenler eksiklik ve aksaklıkları basından öğrenir ve tamamlar. Projeye dayalı bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye hazırız. Önümüzdeki günlerde yine BİK ile birlikte Kurumsal İletişim eğitimi projesini hayata geçireceğiz. Kurumlarda görevli Halkla İlişkiler görevlilerinin eğitileceği eğitim projesini destekleyeceğiz? dedi.
Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi, iki gün devam eden eğitimin son derece yararlı olduğunu, projeye katkı sağlayan DİKA Genele Sekreteri Yılamz Altındağ´a, sertifika törenine katılan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ve eğitmenlere teşekkür etti.
Eğitime katılan basın mensuplarına sertifika törenine, Artuklu Kaymakamı ve ,Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Mardin il Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Dika Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingöl, Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyon Başkanı Mehmet Çelik, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın, İş Kur Müdürü Mehmet Aydın, Mardin Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve SMMMO Başkanı Hamit Durgan katıldı.
Sertifikaların verilmesinin ardından, katılımcılara bir sürpriz yapılarak Mardin Artuklu Üniversitesi Spor Şube Müdürü Mehmet Fidan tarafından yoğrulan çiğköfte ve ayran ikram edildi.
Editor : HaberPanelim.com