
Mardin’de uzun yıllar ticaret yapan, İş İnsanı Neriman Köyan mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Mardin’de ticaret ve iş kadını olarak ilklere imza atan, duruşu, memleket sevgisi ve vicdani duyarlılığı ile iş çevresinde kazandığı saygınlık ile “hanım ağa” lakabı takılan, Muhittin Can’ın kızı,Murtaza Köyan’ın eşi Neriman Köyan’in cenazesi kılınan Cuma namazının ardından Kamor Mevkiinde bulunan aile mezarlığına toprağa verildi
Saygı ve sevgi yüklü uzun beraberliğin kanadının kırıldığını ifade eden, İş İnsanı Murtaza Köyan, eşinin ölüm acısını yüreğinde taşıyor. Daşi aşireti, Murtaza Köyan’ın dost ve arkadaşları mezarlığa akın etti. Mezarlıkta taziyeleri kabul eden Köyan, Yücesoy Taziye evinde taziyeleri kabul etmeye devem edecek.
Mardinsöz Gazetesi olarak, Müteveffa Hanım Ağa’ya rahmet, geride kalan ailesine ve sevenlerine sabır ve baş sağlığı dileriz.
Editor : Mehmet ÇELİK