
Haber :Erkan Akın
Mardin Kalesi´nin Halka açılması için Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin ?´Mardin Kalesi Mardin Halkınındır´´ sloganıyla başlatmış olduğu imza kampanyasına bir ay içerisinde 80 bin kişi destek verdi,kısa sürede kampanyayı destekleyenlerin sayısının 100 bini aşacağı ifade ediliyo
Mardin Kalesi´nin Halka açılması için Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin 26 Haziran´da ?´Mardin Kalesi Mardin Halkınındır´´ sloganıyla başlatmış olduğu imza kampanyası vatandaşların Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleri ile bir ay içinde 80 bin kişinin kampanyayı imzalayarak desteklerini belirtti. Kampanya ya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, "1980 yılından beri sivillere kapalı olan Mardin Kalesi askerler tarafından kullanılmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde kentin Turizm simgesi olan bir kale bu şekilde kullanılmamaktadır. Biz bu nedenle yılda 1 milyon üzerinde turistin gelip ziyaret ettiği Mardin´de Kalenin halka, turistlere ve konuklarımıza açılması konusunda kampanya başlattık. Şimdiye kadar 80 bin kişinin destek verdiği kampanya yurttaşların desteği ile devam etmektedir. Mardin gibi önemli bir turizm kentinde Kalenin bir askeri radar üstü olarak kullanılmasını, Mardin halkı olarak kabullenemeyiz. Bu konuda her türlü girişimde bulunacağız" şeklinde konuştu.
Öte yandan Yavuz, vatandaşların ilçelerde ve alış veriş merkezlerinde kurdukları stantlarda da kampanya ya destek verebileceklerini söyledi.
Editor : HaberPanelim.com