?>

Vali Akkoyun Gazetecilerle Buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, bir otelde düzenlenen basın toplantısında il genelinde bulunan yerel ve yaygın gazete temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

        Mardin Valisi Tuncay Akkoyun İl Genelinde görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu. Mardin’in temel sorunlarını, sosyal yaşamda karşılaşılan zorlukları gazetecilerden dinledi, sorunların çözümü için talimatlar verdi.

           Gazeteciler, tarihi dönüşüm projesi, otopark, temizlik, ulaşım, turizm, elektrik, tarımsal sorunlar başta olmak üzere vatandaşların gündeminde olan temel sorunları dile getirdi. Vali Akkoyun sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili kurumlara talimat verilmesini istedi ve sorunların takipçisi olacağını söyledi.

       Hizmette sınırlara dokunmak lazım

   İl genelinde belediyeler arası diyalog ve hizmette birliğin gerekliliğine vurgu yapan Vali Tuncay Akkoyun, “Hizmet yürütümünde sınırları bahane etmeyiz. Büyükşehir, ilçe belediye mazereti olmaz. Bütün belediyeler devletin belediyeleridir. Nerede hizmet eksiği varsa onu tamamlamaya hazırız. İlçe belediye başkanlarımıza vatandaş odaklı hizmetlerde aksamaların yaşanmaması için, desteğimiz sizinle ne gerekiyorsa temin edeceğiz dedik. Hizmetin aksamaması için sınırlara dokunmak lazım.” Dedi

             Kaliteyi hizmet kurban etmeyiz

Mardin genelinde yapılacak hizmetlerin öncelikle kaliteli ve günün koşullarına uygun, vatandaşın yaşam düzeyini yükseltecek şekilde yürütülmesi noktasında hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Vali Akkoyun “Hizmette kaliteden ödün vermeyeceğiz. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aceleye getirip kaliteyi hizmete kurban etmeyiz. Mardin’i hizmetlerin en iyisi en güzeli ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

         Şehir Stadı tamam, çevre yolu projesi yolda

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mardin Şehir Stadyumu yapımı için talimat verdiğini, yakın bir süre içerisinde ihaleye çıkacağını belirten Vali Akkoyun “ Sayın Cumhurbaşkanım şehir stadı talimatını verdi. Sosyal donatılarla projelendirilmiş modern, Mardin’e yakışır bir stat olacak. Yakında ihaleye çıkacak. Mardin çevre yolu projesini de hızlandıracağı. Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın  ve milletvekillerimizin destekleriyle kısa sürede çevre yolu projesinin de hayata geçeceğine inanıyorum. Otopark sorununu da çözeceğiz. Hukuki süreç devam ediyor. Yıkılacaksa yıkılısın, yıkılmayacaksa da bir an önce hizmete girsin. Sürüncemede kalmasını istemiyoruz. “ Diye konuştu.

       Tarihi dönüşüm projesi devam ediyor

   Mardin’de tarihi dokunun betonarme yapılardan kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Vali Akkoyun, sosyal yaşama da dokunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Öğrencilere dönük hizmetleri yanında, belediye çalışanlarının da maaşlarının iyileştirildiğini ifade eden Vali Akkoyun “yerel yaygın  basının temsilcileriyle iş birliğimizi sürdüreceğiz. Ortak  amacımız bu nadide şehrin güvenliği, huzuru ve gelişimi için çalışmaktır. Şunu özellikle ifade etmem gerekirse ilimizin refahı için devletimiz vatandaşımızın her zaman destekçisi olmaya devam edecektir. Bu yüzden iletişim kanallarımızı hep açık ve şeffaf bir şekilde birbirimize destek olalım ve Mardin için en iyisini en güzelini birlikte yapalım.”

    Toplantıya, Vali Yardımcısı Muhammed Taha Canpolat, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi Mardin İl Temsilcisi Adnan Avuka, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş, Basın İlan Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Hasan Kutay, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nezir Güneş ve Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, yerel  ve yaygın basın gazetelerin temsilcileri katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmut Duyan, CHP Mardin İl Başkanı Seçildi.

2023-10-09 08:02 - POLİTİKA

Mardin MAREV’den, 60 Öğrenciye Burs

2023-10-11 00:22 - YAŞAM

Başkan Ayanoğlu’nun acı günü

2023-10-09 10:20 - YAŞAM

Öğrenci Dostu Vali

2023-10-09 07:42 - EĞİTİM

Mardin Büyükşehir Belediyesinde Çalışanların Yüzü Güldü

2023-10-10 23:48 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor 90+2 , 3 puanı aldı

2023-10-08 21:21 - SPOR

Abonman Kart Başvuruları Başladı

2023-10-09 10:25 - YAŞAM

Vali Akkoyun “Temiz Çevre Temiz Mardin" seferberliğine katıldı

2023-10-05 18:20 - YAŞAM

Bisikletle Dünya Turu'na çıktı, Mardin’de Bisikletlerle Karşılandı

2023-10-06 12:11 - SPOR

Vali Akkoyun Gazetecilerle Buluştu

2023-10-12 14:42 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM