Ticaret Odası’nda Mesleki Sorunlar Masaya yatırıldı!

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sabahattin Evrensel koordinatörlüğünde iki meslek komitesi toplandı, karşılaşılan temel sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

EKONOMİ - 1 ay önce

         Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı  Sabahattin Evrensel koordinatörlüğünde; Nakliye, Otomotiv, Satış ve Onarım Meslek Grubundan oluşan 6. Akaryakıt, Kimya ve Maden Meslek Grubu Meslek Komitesi  İstişare ve Oryantasyon toplantısı yapıldı.

             Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası  8.Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Allak, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Batuk, Genel Sekreter Çetin Sasa , Mardin İl Gümrük Vekili Mustafa Tepe, Dicle Kalkınma Ajansı Koordinatörü Halis Tuncel ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda;  Üyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, girdi maliyetlerinin enflasyon ile paralel olarak artış göstermesi, ildeki ihracatçıların Irak ile yaşadığı vize sorunu, gümrük kapılarında yaşanan bekletilmelerden kaynaklı taşınan gıda ürünlerinin bozulma riski , Irak’ta Türk Şoförlerinin yaşadığı vize sorunundan dolayı yük boşaltmada Iraklı Şoförlere dorse tesliminde yaşanan mal güvenliği endişeleri, akaryakıt sektörünün EPDK ile yaşadığı sıkıntılar, nakliye sektörünün yük kiralarını yetersiz bulması ve tarihi İpek Yolunun geliştirilmemesinden kaynaklı kazaların sık sık meydana gelmesi, yurtdışı taşımacılık yapan L2 belgesine sahip firmaların bu belge ile ayrıca yurtiçi taşımacılık yaptıklarından yurt içi taşımacılık yapan K1 belgesine sahip firmalar için mağduriyet yaratması, ilgili sektörlerin bankalar ile finansman sağlama konusunda yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

       Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı  Sabahattin Evrensel ve Mardin İl Gümrük Müdürü Vekili Sayın Mustafa Tepe , üyelerin dile getirdiği sıkıntıları ilgili üst mercilere hem sözlü hem de yazılı olarak bildireceklerini  ifade etti. Meclis Başkanı Evrensel “yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda Mardin Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstümüze düşen görevleri yerine getireceğiz” dedi..

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nda Güneydoğu Rüzgarı..

2024-05-27 09:23 - GÜNDEM

AB Delegasyonu Mardin Ticaret Odasında

2024-05-28 14:41 - EKONOMİ

Ticaret Odası’nda Mesleki Sorunlar Masaya yatırıldı!

2024-05-30 03:24 - EKONOMİ

Vali Tuncay Akkoyun, Kan bağışında bulundu kampanyayı başlattı

2024-05-23 18:05 - YAŞAM

Basına bir darbe de SGK’dan

2024-05-28 14:29 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Hatay'da İş Dünyası Toplantısı

19:30 - EKONOMİ

Vali Akkoyun OSB’de Fabrika Gezdi

08:16 - EKONOMİ

Mardin OSB’de Yönetim Kurulu Toplantısı

12:52 - EKONOMİ

ALTUNKAYA GROUP YİNE BİZLERİ GURURLANDIRDI

06:44 - EKONOMİ

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarafından ‘Tarla Günü’ Etkinliği düzenlendi

20:43 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

EGAZ’dan Büyük Fırsat!

17:45 - YAŞAM

Bella Butik Otel’de Deniz ve Doğan tadı başka

07:06 - YAŞAM

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA