?>

Şehirlerarası Otobüs Firmaları Kontak Kapatacak

Mardin Otogarında toplanan Şehirler Arası Otobüs Firmaları,Doğu ve Güneydoğu´dan batıya yolcu taşıyan otobüslere yapılan saldırıları kınadı ve kontak kapatma kararı aldı..

GÜNDEM - 10 yıl önce

    Haber:Adnan Avuka     

   Son günlerde başta Diyarbakır ile diğer Doğu illerinde batı illerine yolcu taşımacılığı yapan firma otobüslerine yapılan saldırılara Mardin deki  otobüs  firma sahipleri tepki göstererek, saldırılara son verilmesini istedi.

       Mardin otogar alanında bir basın toplantısı yapan otogar yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Aygüler  Doğu ve Güneydoğu illerinde batı illerine yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yapılan saldırılara son verilmesini isteyerek şöyle seslendi.

    ?Bilindiği gibi son bir ay içerisinde yaşanan çatışma ortamı özellikle bizim sektörü olumsuz yönde etkilemektedir.Çalışma  şartlarımızı zora sokan ortama girmiş bulunmaktayız.Maalesef  gidişatin daha da kötüye gittiğini gözlemliyoruz. Artık Doğu  menşeli araçların içinde taşıdığı insan değerine bakılmaksızın,  yalnızca doğu araçlarına toplu ve ferdi saldırılar gerçekleştiriliyor. Amacımız  insanları sevenlerine kavuşturmaktır.Yerel halktan çok,bölgemizde  ikamet eden kamu kuruluşları çalışanları ve aile fertlerini batıdaki ailelerine taşıdığımız unutulmasın.Bunların içinde öğrenci, memur, polis ve asker aileleri bulunmaktadır.Bunu idrak edemeyen,   art niyetli  kişi  ve toplulukların saldırılarına maruz kalıyoruz.

           Yalnız dünkü tarih itibariyle  10´a yakın aracımızın  yolu kesilmiş ve saldırıya uğramıştır.Biz aşağıda unvanları yazılı  bulunan Şırnak ve Mardin firma yetkilileri olarak taşımacılığını  yaptığımız yolcuların can ve mal güvenliği sağlanana kadar araç  seferlerini iptal edeceğimizi kamu oyununa  duyuruyoruz.?

        Özlem Cizre Nuh, Mar-Tur, Mar-Soy, Dilmenler, Star Mardin, Midyat Vif, Yeni Midyat,Lux Habur  Tur, Mardin Seyahat, Midyat  Seyitoğlu, Ar-Ses  ve Metro firmaları yolcu taşımacılığına  ara verdikleirni açıkladı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Şehirlerarası Otobüs Firmaları Kontak Kapatacak

2015-09-09 16:15 - GÜNDEM

Ecrin´den hâlâ haber yok?

2015-09-07 16:37 - GÜNDEM

AK Parti´de Aday Adayı Listesi Belli Oldu.

2015-09-04 11:53 - EĞİTİM

Yusuf Begtaş´ın Kaleminden

2015-09-05 22:31 - YAŞAM

Şehit polise ilk tören Midyat´ta yapıldı

2015-09-09 09:38 - GÜNDEM

Şehit Polisler Gözyaşları Arasında Uğurlandı

2015-09-03 18:57 - GÜNDEM

?´İtirazım Var´´ filminin gösterimi yapılacak

2015-09-02 16:16 - GÜNDEM

Mardin´de Bilim Adamları Buluşması

2015-09-04 09:36 - EĞİTİM

Mardin´de Kan Bağışlayana İki Kişilik Sinema Bileti

2015-09-09 12:21 - SAĞLIK

Dargeçit ilçesinde 4 polis şehit

2015-09-03 10:46 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM