?>

Rektör Ağırakça´dan Açıklama Geldi?

Artuklu Üniversitesi Rektörü: Karalama amaçlı haber ve yorumları büyük bir şaşkınlık ve ibret ile izliyorum.

GÜNDEM - 7 yıl önce

          Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yıllar önce yayınlanan bir ansiklopedide yer alan ifadeler üzerinden, son günlerde çeşitli medya organlarında şahsına yönelik olumsuz iddialara karşılık verdi.

           Ağırakça, yayınladığı kamuoyu açıklamasında basın ve sosyal medyada çıkan haber ve yorumların karalama amaçlı ve suçlayıcı olduğunu belirtti.

             28 Şubat zihniyetinin refleksleriyle yaklaşım gösterenlerin, eninde sonunda büyük bir utanç ve mahcubiyet yaşayacağına dikkat çekildiği kamuoyu açıklamasında, iktidara talip ana muhalefet partisi milletvekilleri ve Genel Başkanlarının her hangi bir araştırma ve incelemede bulunmaksızın kendisine yönelik karalamalara alet olduklarına işaret edildi.

            Söz konusu ansiklopedide yer alan demokrasi, kadın ve sarığa dair bilgilerin kendisine ait olmadığının şiddetle altının çizildiği açıklamada haberlerin ? Çamur at izi kalsın? yaklaşımından hareketle yapıldığı ifade edildi.

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça´nın yaptığı kamuoyu açıklaması şöyle;

         ?Son günlerde şahsımla ilgili basın ve sosyal medyada çıkan gerçek dışı, karalama amaçlı, suçlayıcı, kurgusal haber ve yorumları büyük bir şaşkınlık ve ibret ile izliyorum.

28 Şubat zihniyetinin refleksleriyle yaklaşım gösterenlerin her hâlükârda mahcup ve mağlup olmaları kaçınılmazdır. Buna rağmen, özellikle siyasal iktidara talip bir ana muhalefet partisi mensubu milletvekilleri ve Genel Başkanlarının araştırma ve inceleme zahmetinde bulunmadan bu saptırmaların maşalığına soyunmalarını hayretler içinde müşahede etmekteyim.

Yazımı 30 yıllık evveliyata dayanan bir ansiklopedide yer alan bazı maddelere ait bilgilerin kırpılarak gündeme getirilmesi ve adeta cımbızlanarak kamuoyuna ahlaksızca sunulması vicdani sorumluluktan fersah fersah uzak kalmaktadır.

Yüzlerce yazar tarafından kaleme alınmış ve binlerce maddeden oluşan bu yayında ? Çamur at izi kalsın? yaklaşımından hareketle aslı astarı olmayan çirkin savlarla şahsıma isnat edilerek servis edilen demokrasi, kadın ve sarığa dair bilgilerin hiçbirisi bana ait değildir.

Basın etik ilkelerini çiğneyerek kirli odaklara kalemşörlük yapan şahısların iyi niyetten uzak kalemleriyle yazdıkları bu asılsız iftiraları bilerek sosyal medyada dolaşıma koyup sahiplenmeleri vicdan ve ahlâk açığının aleni bir göstergesidir.

Akademik temellendirmeden tamamen uzak bir üslupla şahsımı hedefleyerek, yıllar önce yayınlanmış bir ansiklopedide yer alan ve kesinlikle bana ait olmayan bilgileri manipülatif çerçeveye oturtarak yıllardır ulaşamadıkları iktidar hırslarını kara çalarak beslemeye çalışanları şiddetle kınıyor ve vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.?

 

Haftanın Öne Çıkanları

TOKİ Başkanı: ?Mardin´de yaklaşık 1 milyar 992 milyon TL´lik yatırım yaptık?

2018-03-21 22:05 - GÜNDEM

Miroğlu Paris´te Ahmet Kaya Ve Yılmaz Güney´in Mezarlarını Ziyaret etti.

2018-03-25 23:44 - YAŞAM

SAADET PARTİSİNE KATILIM..

2018-03-24 23:12 - POLİTİKA

Yavru TEMA Öğrencileri Orman Haftasını kutladı..

2018-03-23 23:25 - EĞİTİM

Mardin´de Nevruz Bayramı Kutlandı..

2018-03-22 07:17 - YAŞAM

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Şampiyonu TÜGVA Mardin Sporun

2018-03-21 22:11 - SPOR

Mardin Sağlıkspor Hentbol Takımına, Kırşehir´de yoğun ilgi..

2018-03-23 22:47 - SPOR

Mardin, Un İhracatında Türkiye Birincisi..

2018-03-23 13:21 - EKONOMİ

Suriyeli Kadınlara ?Kadın Hakları? Eğitimi.

2018-03-25 09:03 - YAŞAM

Mardin´de Nevruz Coşkusu

2018-03-21 21:47 - YAŞAM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin Tarihi Dokusunu Koruyan 5 Şehir arasında!

08:35 - YAŞAM

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM