?>

Ömerli obezite farkındalık etkinliği

Mardin´in Ömerli ilçe hastanesi obezite farkındalık etkinliği düzenledi:

SAĞLIK - 8 yıl önce

   Haber:Sabahattin Kaya

   Mardin Kamu Hastanelri Birliği Genel Sekreterliği´ne bağlı Ömerli ilçe Hastanesi Diyabet Polikliniği tarafından "Obezite farkındalık etkinliği" düzenlendi.

    Diyabet eğitim etkinlik projesi ekibi tarafından planlanan obezite farkındalık etkinliğinde, "Şişmanlık kaderiniz olmasın" sloganıyla hasta ve hasta yakınlarına, düzenli egzersiz yapmaları ve sağlıklı beslenmeleri konusunda eğitim verildi. Aynı zamanda obezitenin yol açtığı sağlık sorunları ve tedavi yöntemleri anlatıldı.

    Ömerli İlçe Hastanesi Baş Tabib Dr. Hikmet Özesmer, konuşmasında "Obezite, tip 2 diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, safra kesesi hastalıkları, bazı kanser türleri, eklem kireçlenmesi, solunum zorluğu gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tedavi yöntemleri olarak tıbbi beslenme (diyet tedavisi), egzersiz tedavisi, davranış değişikliği, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi gibi yöntemler kullanılıyor. Ama en önemlisi beslenme alışkanlıklarımızdır. Özellikle çocukluk döneminden itibaren sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmesi gerekmektedir. Her gün en az 30 dakika düzenli yürüyüş, en basit ve en önemli önlemlerden bir tanesidir. Taranan hasta sayısı 513 tespit edilen risk gurubundaki hasta sayısı 54 medikal tedavi amaçlı üst merkezlere 13 hasta yönlendirildi. Sağlığı Obezite Danışma Merkezi´nde hastalarımızı bekliyoruz" dedi.

    Hasta ve hasta yakınlarında farkındalık sağlamayı hedefleyen Diyabet Eğitim Etkinlik Projesi ekibi eğitimin sonunda bilgilendirme broşürler dağıtıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tüm Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Necati Oruç ?Sarı Sendikacılıktan yana değiliz?

2017-04-13 11:07 - GÜNDEM

Ömerli obezite farkındalık etkinliği

2017-04-15 08:35 - SAĞLIK

Onardığı Okula, Babasının İsmi Verildi.

2017-04-11 08:36 - EĞİTİM

Suriyeli mülteci tatlı yaparak geçimini sağlıyor

2017-04-11 19:34 - GÜNDEM

Mardin´de genç girişimcilere sertifikaları verildi

2017-04-14 21:21 - GÜNDEM

Mardin´de karayoluna döşenen patlayıcı imha edildi

2017-04-11 21:33 - GÜNDEM

Mardin´de Dikey bahçe Uygulaması

2017-04-15 08:22 - YAŞAM

Sason Çayı taştı, meyve tarlaları sular altında kaldı

2017-04-14 13:03 - GÜNDEM

TÜRKİYE YEREL MEDYASI RİZE´DE DÖRT MEVSİMİ BİR ARADA YAŞADI RİZE, 7 BÖLGEDEN GAZETECİLERİ AĞIRLADI

2017-04-10 13:04 - GÜNDEM

Artukbey´den 3 Bin Hediye Paketi

2017-04-11 00:08 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Ameliyathane Sertifika Programı Açılışı Gerçekleştirildi

18:54 - SAĞLIK

Diyarbakırlı doktordan çarpıcı tespit; Kalbin gizli kavşağında tehlike

19:16 - SAĞLIK

Mardin'de 14 Mart Tıp Bayramı’nda Özel Tiyatro Gösterisi

22:44 - SAĞLIK

MAÜ Tıp Fakültesinde Yenilikçi Tedavi Yöntemleri

10:18 - SAĞLIK

Sağlık Müdürlüğünde ‘Acil Obstetrik Bakım Yönetici Uyum Eğitimi’

17:37 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Mardin Tarihi Dokusunu Koruyan 5 Şehir arasında!

08:35 - YAŞAM

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM