?>

Mardin’de II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi: Bilim ve Kültür Buluşması

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, bilim dünyasının önemli isimlerini Mezopotamya’nın eşsiz kültürel ve tarihi zenginlikleriyle buluşturdu. 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı kongrede, 140’tan fazla bilimsel bildiri sunuldu. Kongre, akademik çalışmaların yanı sıra Mardin’in büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen gezilerle de hafızalarda ye

GÜNDEM - 4 ay önce

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, bilim dünyasının önemli isimlerini Mezopotamya’nın eşsiz kültürel ve tarihi zenginlikleriyle buluşturdu. 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı kongrede, 140’tan fazla bilimsel bildiri sunuldu. Kongre, akademik çalışmaların yanı sıra Mardin’in büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen gezilerle de hafızalarda yer etti.

Birinci Gün Açılış Konuşmaları ve Sunumlar: Kongre, sabah gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışta, Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Lokman Toprak, üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt konuşmalar yaptı. Konuşmalarda Mezopotamya’nın turizmdeki stratejik rolüne, bu tür bilimsel etkinliklerin bölgesel kalkınmaya katkılarına ve Mardin’in kültürel mirasının uluslararası tanıtımındaki önemine vurgu yapıldı.

Açılışın ardından, kongrenin birinci gününde bildiriler ve keynote oturumları gerçekleştirildi. Günün keynote konuşmacıları, alanında uzman iki önemli isim olan Prof. Dr. Lorenzo Cantoni ve Prof. Dr. Yüksel Ekinci idi.

Prof. Dr. Lorenzo Cantoni, “Dijital Medya ve İnanç Turizmi: Çok Boyutlu Bir İlişki” başlıklı sunumunda, dijital medyanın dini turizm üzerindeki etkilerini ve bu iki alanın çok boyutlu ilişkisini ele aldı. Özellikle dijital araçların dini mirasın tanıtımı ve korunmasındaki rolü üzerinde duran Cantoni, modern teknolojilerin turizme entegrasyonuyla ilgili yenilikçi yaklaşımlar sundu.

Prof. Dr. Yüksel Ekinci ise “İnanç ve Kültür Turizminin Etkili Gelişimi İçin Stratejik Reklamcılığın Kullanımı” başlıklı konuşmasında, inanç ve kültür turizminin stratejik reklamcılık yoluyla nasıl daha etkin bir şekilde geliştirilebileceğini anlattı. Ekinci, turizm sektöründe hedef kitleye ulaşmak için kullanılabilecek yenilikçi reklam stratejilerine ve bu yaklaşımların bölgesel kalkınmaya katkılarına dikkat çekti.

İkinci Gün: Bilimsel Sunumlar ve İlham Veren Konuşmalar: Kongrenin ikinci günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenlerin yüz yüze gerçekleştirdiği bildiri sunumlarıyla devam etti. Mezopotamya’nın kadim kültürleri, inançları ve gastronomik değerlerine odaklanan sunumlarda; bölgenin tarihi, dini mirası ve kültürel potansiyeli detaylı şekilde ele alındı. Oturumlarda yapılan tartışmalar, Mezopotamya'nın turizm potansiyelini hem sürdürülebilir kalkınma hedefleri hem de uluslararası tanıtım stratejileri çerçevesinde ele alarak önemli fikirler ve çözüm önerileri ortaya koydu.

Öğleden sonra düzenlenen keynote oturumunda, dünya çapında tanınmış üç isim; Prof. Dr. Dallen Timothy, Dr. Razaq Raj ve Prof. Dr. David Fennell, katılımcılarla bir araya geldi. Konuşmalarında, kültürel ve dini miras alanlarının sınırları ve bağları ile Mezopotamya’nın uluslararası dini ve kültürel turizm potansiyeli ele alırken, bölgenin bu alandaki güçlü yanlarına da vurgu yapıldı. Katılımcılar, bu oturumu son derece verimli ve ilham verici bulduklarını belirtti. Kongrenin üçüncü gününde ise Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini, inanç merkezlerini kapsayan bir gezi programı olduğu ifade edildi.

Kongreden ve Mardin’den Memnun Ayrıldılar: Bilimsel çalışmalarını sunmak üzere kongreye katılan yerli ve yabancı akademisyenler, etkinlik boyunca aldıkları organizasyon hizmetinden ve Mardin’in kendine has misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kongre sonrası düzenlenen gezinin, bölgenin zenginliklerini yakından tanımaları açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirten katılımcılar, Mardin’den ilham dolu bir şekilde ayrıldıklarını ifade etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MARDİN ENGELLİLER DERNEĞİ AÇILDI

2024-12-05 08:42 - GÜNDEM

Mardin’de II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi: Bilim ve Kültür Buluşması

2024-12-09 08:41 - GÜNDEM

Artuklu Üniversitesinde,ıı. Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizm Kongresi

2024-12-03 10:46 - GÜNDEM

Mardin Valisi, Aylık Asayişi değerlendirdi

2024-12-02 17:17 - ASAYİŞ

Mardin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

2024-12-03 22:05 - GÜNDEM

Mardin Geleneksel Mutfak Kültürü araştırılıyor

2024-12-05 08:53 - YAŞAM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM