Mardin´de seçim çalışmalarına katılmak ve belediye başkan adaylarına destek vermek üzere gelen, içişleri eski bakanı Muammer Güler, ilçe ilçe dolaşarak toplantılar düzenliyor, esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapıyor.
Ömerli İlçesinde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Altındağ´ı ziyaret eden, Güler, Seçim Koordinasyon Merkezinde seçmenlerle bir araya geldi. Partililere ve seçmenlere seslenen Güler, yerel seçimlerin beka sorunu olduğuna dikkat çekerek ? Suriye´de yanı başımızda, sınırlarımızdaki gelişmelere seyirci mi kalsaydık. Zulüm gören, can havli ile ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize karşı duyarsız mı kalsaydık. Normal bir belediye seçimi değil bir beka sorunu seçimidir.?
Hizmette hiçbir patinin, Ak Partinin eline su dökemeyeceğini ileri süren Güler, Kumpaslar, MİT Tırları, HSYK operasyonu ile amaçlarına ulaşamayan hainlerin, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilenen birlik ve beraberlik ile, ihanetlerinin bedellerinin ödetildiğini söyledi. Kin, nefret ve kıskançlık üzerinde siyaset yapılamayacağını ifade eden Güler ? Ak Parti dava partisidir. Dünya Liderinin partisidir. Parti içinde hizipleşmelere asla yer olmaz. Bakın adamlara neler yapıyor. Selahattin´in torunlarını emperyalistlerin taşeronu yaptılar. Bu topraklarda Araplar, Kürtler, Müslümanlar, Hıristiyanlar birlik içinde yaşadılar. Benim annemin süt kardeşi Hristiyan´dı. Anneme sordum nasıl oluyor, sen Müslüman, diğeri Hıristiyan diye. Annem İlyas ile aynı avluda doğduk. Doğduğu zaman annesinin sütü yoktu. Annem süt verdi. Sonra annesinin sütü gelmeye başlayınca İlyas´ı annesi beslemeye başladı. Biz böyle bir gelenekten geldik. Kimse, bize dil, din, etnik köken üzerinden yüklenemez? şeklinde konuştu.
Güler, son güne kadar ziyaretlerin devam etmesini, her seçmenin kapısının çalınmasını ve elinin sıkılmasını istedi.