Müslümoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin ikinci ürün mısırın hasat döneminde çiftçilerin ürünlerinin karşılığını alabilmesi ve zarar etmemesi için biçim zamanını iyi hesaplamaları gerektiğini söyledi.
Müslümoğlu “Ekim ayı başında Ceylanpınar, Viranşehir, Akçakale Harran, Suruç, Bozova, Siverek ve Şanlıurfa da yoğun bir şekilde Mısır biçimi yapıldı. bu mısırların tamamı Adana ya nişasta firmaları tarafından alındı. Firmalarda ve işletmelerde yer, depolama ve finansman tıkanıklığı nedeni ile nişasta firmalar mısır ihtiyaçları olduğu halde duraklama dönemi yaşıyor. Bunun için 10-15 gün süre istiyorlar ve fiyatı düşürdüler. Mısır üreticisi çiftçilerimizin fiyat düşürülmesine karşı birlikle hareket etmeli. Çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını almadan, ürünlerini satmamalıdır.
. Çiftçilerimizin mısırı 3 liranın üzerinde bir fiyatla satmalı. Ülkemizde mısır üretim 7 milyon tondur. Ülkemizin ihtiyacı 9 milyon tondur. Bu bakımdan hiç bir üreticimizin ürünü elinde kalmayacak. Sadece birlikte ve karalı hareket etmemiz gerekir “ dedi