?>

Midyat´ta şehitler için mevlit okutuldu

- Midyat Kaymakamlığınca PKK´nın saldırıları sonrasında şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile Jandarma Er Barış Akkabak için mevlit okutuldu

GÜNDEM - 10 yıl önce

Mardin´in Midyat ilçesinde, kaymakamlık tarafından, PKK´nın saldırıları sonrasında şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile Jandarma Er Barış Akkabak için mevlit okutuldu.

Midyat´ta, bölücü PKK tarafından, şüpheli bir aracı durdurmak isterken uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan Abdullah Ümit Sercan ile askeri araca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak için Haci Kasım Altunkaya Camisi´nde mevlit okutuldu.

Mevlite, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için okunan mevlitin ardından katılımcılara, gül suyu ve lokum ikram edildi.

Program sonrasına konuşan Vali Koçak, mevlite yoğun katılıma işaret ederek, bugün karşılaştıkları manzara karşısında bölücü terör örgütünün ve bütün terör örgütlerinin amaçlarına ebediyen ulaşamayacaklarını gösterdiğini söyledi.

Allah yolunda ölenlerin ölü olmadığını, şehitlerin ebediyete en yüksek makamla intikal ettiklerini belirten Koçak, şunları kaydetti:

"Onlar uykuda olduğumuz bir dünyadan en güzel şekilde ebediyete intikal ettiler. Onlar bu insanların huzur ve güvenliği için ve daha müreffeh yaşamaları için, daha huzurlu yaşamaları için kendi canlarını feda ettiler. Allah onlara rahmet eylesin, Allah onlardan razı olsun. Allah onların ailelerinden de razı olsun. Onlar milletimizin birliği, bütünlüğü, beraberliği için, içinde bulunduğumuz camilerin içerisinde namazların ebediyen kalınması, minarelerinde ebediyen ezanların okunması, susmaması için canlarını feda ettiler. Onlar görevlerini yerine getirdi. Bize düşen de onların canlarını feda ettiği bu yolda gereken çalışmaları yapmak. Bu manzara onları şehit eden hainlerin amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklarını gösteriyor."

Vatandaşlar, programın ardından Vali Koçak ile Kaymakam Bingöl´ün de aralarında bulunduğu protokol üyelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kızıltepe´de Yaz Kur´an Kursları Arası Futbol Turnuvası

2015-08-17 14:25 - GÜNDEM

Ayhan ailesi Ankara´da tedavi edilecek

2015-08-20 19:27 - GÜNDEM

Nusaybin´de bir cami "örgüt merkezi" olarak kullandığını iddiası

2015-08-17 14:15 - GÜNDEM

Hastalıkları teşhis edilemeyen aileye tedavi umudu

2015-08-18 10:41 - YAŞAM

Bir Fotoğrafçı Bir Oyuncak Kampanyasının Oyuncakları Mardin´e Ulaştı

2015-08-19 12:10 - GÜNDEM

Mardin´de patlama

2015-08-21 10:38 - GÜNDEM

Mardin´deki patlayıcının infilak etmesi

2015-08-21 10:35 - GÜNDEM

Midyat´ta şehitler için mevlit okutuldu

2015-08-21 10:41 - GÜNDEM

Hastalıkları teşhis edilemeyen aileye yardım eli

2015-08-17 14:22 - GÜNDEM

Benzin yüklü tır devrildi: 2 yaralı

2015-08-20 17:48 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM