?>

Mardinli Elektronik Mühendisi, ABD´de Türkiye´yi temsil etti

Mardinli Aykut Hocaoğla, Türkiye adına ABD´ye, Uluslararası Misafir Liderlik Programına katıldı.

TEKNOLOJİ - 6 yıl önce

             Mardin´de doğan ve  ilk orta ve lise eğitimini Mardin´de tamamlayan Aykut Hocaoğlu, 2007´de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimini tamamlamasının ardından, Yüksek Lisans eğitimini  ve akabinde doktora çalışmalarına  devam etti.

          Akademik yaşantısı devam ederken aynı zamanda iş yaşantısında da genç yaşta önemli kademelere gelme başarısı gösteren, 2016-2019 yılları arasında Teknopark İzmir´de Genel Müdür yardımcılığı görevini sürdüren ve  bu süreçte teknoloji tabanlı girişimcilik ve inovasyon konularında başarılı projelerin hayata geçmesini sağlayan Aykut Hocapğlu, Bu projelerle, 2018 yılında Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü tarafından düzenlenen ulusal bir yarışmada Türkiye´nin en genç proje yöneticisi seçildi.

              Bugünlerde başka bir heyecanın gururunu yaşayan Hocaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri´nin uzun yıllardır düzenlediği IVLP´ye (Uluslararası Misafir Liderlik Programı) seçilerek ülkemizi bilim ve teknoloji girişimciliği alanında temsil edecek. 28 farklı ülkeden birer kişinin seçilerek 3 hafta boyunca Amerika´da bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak ilgili alanda faaliyet gösteren ve aralarında Harvard, George Washington, University of Dallas, Amerika Dışişleri Bakanlığı, NSF, Mass Challenge, Airbus, 3M gibi 50´dan fazla saygın üniversite, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu ve şirket temsilcileriyle bir araya gelerek toplantılara katıldı.  Son yıllarda tüm Dünya´da olduğu gibi ülkemizde de katma değerli ürün üretimi ve yüksek teknoloji ihracatı yapmak gibi amaçlarla teknoloji tabanlı girişimciliğin ve inovasyonun yaygınlaşması için birçok çalışma yapıldığı, bu alanda çeşitli kamu destekleri verildiği ve hatta özel sektörün de bu amaçla önemli programlar başlattığı biliniyor. İlgili desteklerle özellikle savunma sanayi ve yazılım sektörlerinde başarılı sonuçlar alınmaya başlansa da gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmek için bu çalışmaların arttırılarak devam etmesi gerekiyor. . Bunu başarabilmenin en önemli unsurlarından biri hiç şüphesiz iyi yetişmiş insan kaynağıdır.

IVLP nedir?

Amerika Dışişleri Bakanlığının uzun yıllardır sürdürdüğü bilim, teknoloji, siyaset ve sivil insiyatif gibi konularda yaşadıkları ülkelerde önemli çalışmalar yapan liderleri 2-4 haftalık sürelerle Amerika´da bir araya getirerek kamu diplomasisi yoluyla ilgili alanlardaki Amerikan modellerinin aktarıldığı programdır.

Haftanın Öne Çıkanları

MARDİN´DE KURBANLIK HAYVANLAR SATIŞA HAZIR

2019-07-26 15:02 - MAGAZİN

KIZILTEPE´DE KIRAATHANEYE DÖNEN MEYDANA YENİ DÜZENLEME GELİYOR

2019-07-25 10:39 - GÜNDEM

Mardinli Elektronik Mühendisi, ABD´de Türkiye´yi temsil etti

2019-07-28 09:41 - TEKNOLOJİ

MARDİN YILDIZ DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA MELİK YILDIZ ATANDI

2019-07-24 22:47 - GÜNDEM

Tutaşı, ?Hemşehrilerimiz İstiyor, Biz Yapıyoruz?

2019-07-25 10:26 - GÜNDEM

DÜNYADA 257 MİLYON KİŞİ HEPATİT B VE 71 MİLYON KİŞİNİN HEPATİT C HASTASI VAR

2019-07-26 14:59 - SAĞLIK

Kızıltepe Ticaret Borsası TÜRİB Acentesi Oldu

2019-07-25 10:31 - EKONOMİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Erzurum´da toplandı

2019-07-23 17:02 - GÜNDEM

MTDF İzmir & Mardin Uçak Seferleri İçin Havalimanında Basın Açıklaması

2019-07-26 15:30 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin’de “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme” Toplantısı

12:20 - TEKNOLOJİ

Mardin'de Güneş Enerjili Otobüs Durakları Hayata Geçiriliyor

23:23 - TEKNOLOJİ

Nalan Kurt "Kadınların güçlü olduğu bir gelecek inşa edeceğiz

10:17 - TEKNOLOJİ

NLKSOFT Bayiler Toplantısı Ürgüp’te Yapıldı

08:55 - TEKNOLOJİ

Mardin’de 1. Kitap Fuarı Hazırlıkları

11:23 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM