?>

Mardin'de "Turizm Platformu" oluşturuldu

Mardin'de turizm potansiyelini güçlendirmek amacıyla Turizm Platformu kuruldu.

YAŞAM - 4 yıl önce

MARDİN (İGFA) - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, turizm potansiyelini güçlendirmek amacıyla kurulan Turizm Platformu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) konferans salonunda gerçekleşen Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde oluşturulan platformun tanıtım toplantısına; Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı ve Turizm Dernekleri Temsilcileri katıldı. Toplantıda, dört paydaşının bulunduğu platformun ev sahipliğini ve sekretaryasını ilk etapta Dicle Kalkınma Ajansın'ın yapacağı kararlaştırıldı.

Mardin’in dünyada eşi benzeri olmayan tarihi ve turistik bir şehir olduğunu belirten Vali Demirtaş, "Tarihsel süreç içinde Mardin; Babil, Asur, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bugün mirasçısı olduğumuz birbirinden farklı özelliklere sahip bu uygarlıklar, Mardin’de derin izler bırakmıştır. Bilindiği üzere Mardin, Mezopotamya Ovası’na hakim konumu, zengin tarihi, kültürel ve turistik değerleri, doğal güzellikleriyle ulusal ve uluslararası turizm alanlarında yüksek potansiyele sahip, önemli bir kenttir. Farklı kültürlerin, dinlerin ve insanların yüzyıllardır birlikte yaşadığı bu eşsiz ve geçmişine sadık, misafirlerini vefalı bir dost gibi her zaman kucaklayan Mardin'in, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin daha fazla bilinmesi ve turizm sektöründe hak ettiği yeri alabilmesi için Mardin Turizm Platformunu harekete geçiriyoruz” dedi.

Turizm Platformu ile birlikte bütün paydaşları tek bir çatı altında toplanarak birlikte hareket edileceğini dile getiren Vali Demirtaş, Mardin özelinde turizm tanıtım ve markalaşma stratejilerini birlikte oluşturacaklarını söyledi. Turizm sektörüne yönelik riskleri en aza indirmek için çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Vali Demirtaş, "Turizm sektörünün ilimizde gelişmesi; işsizliği azaltacak, ilimizin bölgeler arası kalkınmada farklılığını olumlu yönde etkileyecek, ekonomik kalkınmanın ve gelişmenin yolunu açacaktır. Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtılmasıyla Mardin, Türkiye’nin en popüler Turizm destinasyonlarından biri haline gelecektir. Tabi ki; Mardin’i turizm sektöründe daha yukarılara çıkarmak istiyorsak, öncelikle toplumsal bilinç düzeyimizi yükseltmeli, turizme bakış açımızı gözden geçirmeli, daha sonra yapısal sorunları çözmeliyiz. Kısacası sektörün sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler üretmeliyiz" diye konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

REAL MARDİN YİNE GURURLANDIRDI

2021-03-31 08:16 - SPOR

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

MAÜ Bölgeye Damga Vuracak ‘5T’ Vizyonunu Basın İle Paylaştı

2021-04-05 15:57 - YAŞAM

Derik'e Gençlik ve Kültür Merkezi Çok Yakışacak

2021-03-31 15:04 - GÜNDEM

İşyeri Duvarlarına resim yapıyor

2021-04-04 18:30 - YAŞAM

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor

2021-04-04 12:15 - SPOR

KKTC'de Dünya Çocuk Konferansı düzenlenecek

2021-04-06 11:04 - DÜNYA

Türk mobilyası rüzgarı Çin'de esti

2021-04-06 14:43 - DÜNYA

Hüseyin Gözenoğlu, oğlu için bin kişilik mevlit yemeği hazırladı

2021-04-03 19:08 - GÜNDEM

Azerbaycan Büyükelçisi Mardin’de

2021-04-04 15:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin Tarihi Dokusunu Koruyan 5 Şehir arasında!

08:35 - YAŞAM

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Mardin Tarihi Dokusunu Koruyan 5 Şehir arasında!

08:35 - YAŞAM

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM