?>

Mardin Turistle Doldu, Esnafın Yüzü Güldü.

Mardin Hafta sonu turistlerle doldu taştı, esnaf bereketli bir hafta geçirdi.

GÜNDEM - 6 yıl önce

        Mardin´de turizm patlaması yaşanıyor. Otellerde doluluk oranı üst sınırlara dayandı, hafta sonları çarşı ve sokaklarda atacak adım kalmıyor. Tarihi mekanlar yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

      Çarşıda çerez ve hediyelik eşya satan esnafın yüzünü güldüren turizm hareketliliği, hizmet sektörüne altın yılını yaşatıyor.

      Kasımiye  Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı gibi tarihi mekanlara turlar ile gelen turist gurupları sıra ile girebiliyor.

       Müze sokağı ve cumhuriyet alanındaki sokak çalgıcıları ise şehire giren yerli yabancı turistleri hem dinlendiriyor hem şehir güvenliğinin mesajını veriyor.

      Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaşanılır tarihi bir  şehirde yapılması  ve görülmesi gereken ortam ve hizmetlerin Mardin´de olduğunu söyledi. Sokak düzenlemeleri ve tarihi dokunun aslına uygun restorasyonu ve korunması için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Vali Yaman? Turizm ve turist, güven ister, huzur ister. Biz önce güven ve huzuru sağladık. Sonra da turizmin gerektirdiği şartları sağlamaya çalışıyoruz. Temiz bir çevre, güler yüzlü esnaf ve kaliteli hizmet. Esnafımıza bu konuda görüşüyor yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Turizm hareketliliği memnuniyet vericidir. Gelecek yıllarda bu hareketliliğin artacağına inanıyorum? dedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Kutlu ve Nasıroğlu´nun acı günü..

2018-10-24 14:07 - YAŞAM

Vali Mustafa Yaman´ın Bayram Mesajı

2018-10-28 20:57 - GÜNDEM

ÖMERLİ DEVLET HASTAHANESİ YENİ VİZYONUNA KAVUŞTU

2018-10-23 18:57 - SAĞLIK

Mardin´de psikiyatri hastalarının ürünleri sergilendi

2018-10-22 09:11 - SAĞLIK

Sosyal Hizmetin Böylesi

2018-10-22 11:22 - GÜNDEM

Mardin Derbisinde, Belediyespor gülen taraf oldu.

2018-10-28 09:46 - SPOR

Yavru Tema Öğrencilerinin Çevre Duyarlılığı

2018-10-22 23:36 - YAŞAM

39 İlin Valisi Değişti

2018-10-27 11:22 - GÜNDEM

Mardin´de dereler taştı, asfaltlar yarıldı

2018-10-26 20:26 - GÜNDEM

Mardin´de turizm rekoru

2018-10-24 08:48 - -

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin Tarihi Dokusunu Koruyan 5 Şehir arasında!

08:35 - YAŞAM

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM