?>

Mardin OSB Başkanı Duyan, "Ortadoğuya Açılan Kapıyız"

Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan Gazetecilerle bir araya geldi, Suriye’de herkesin desteklediği gelişmelerin olumlu sonuçlanmasıyla ihracatın artacağını ifade etti.

EKONOMİ - 19 saat önce

Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan, Mardin OSB’de düzenlediği basın toplantısında, gıda ağırlıklı bir OSB oldukları için diğer OSB’ler açısından daha iyi bir durumda olduklarını söyledi.  Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan, gıda ağırlıklı üretim yapılarının avantaj sağladığını belirterek, OSB’nin doluluk oranına ulaştığını ve yeni yatırım alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Mardin OSB’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Duyan, Artuklu ile Kızıltepe arasında 3 bin 200 dönüm arazi üzerine kurulu olan sanayi bölgesinde şu anda 214 fabrikanın faaliyet gösterdiğini belirtti. Duyan, “Tarıma dayalı bir OSB’yiz. En fazla gıda, ardından tekstil, kozmetik ve çeşitli sektörlerde üretim var. Mevcut alanımız doldu, yeni yatırımlar için ciddi talepler alıyoruz” dedi. Duyan, Mardinlilerin kendi şehirlerine yatırım yapma konusundaki kararlılığına da dikkat çekerek, 1. OSB’nin dolduğunu, 2. OSB için ise yeni genişleme alanı talep ettiklerini ifade etti. Midyat ve Nusaybin ilçelerindeki OSB çalışmalarının da sürdüğünü belirten Duyan, “Bu bölgeye batıdan yatırım yapmak isteyenler için Mardin uygun bir yer. Orta Doğu’ya açılmak isteyen yatırımcıların mutlaka Mardin’i değerlendirmesi gerekir. Mardin, Orta Doğu’ya açılan kapıdır” diye konuştu.

1 Milyar Dolarlık İhracat Gerçekleşti

Mardin’in Suriye ve Irak’a olan yakınlığı, uygulanan teşvikler ve genç nüfus avantajıyla yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu belirten Duyan, son iki yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. “2022 yılında 1 milyar 50 milyon dolar, 2023 yılında ise 1 milyar 20 milyon dolarlık ihracat yaptık. Ülke şartlarına göre iyi bir yerdeyiz ama Mardin hâlâ hak ettiği noktada değil” dedi. Nusaybin Sınır Kapısı İhracatı arttırır Suriye’de yaşanacak olumlu gelişmelerin ve Nusaybin Sınır Kapısı’nın ticarete açılmasının Mardin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Duyan, “Bu beklentiler gerçekleşirse ihracat daha da artacaktır. Şu anda dönemsel olarak 7 bin 500 ila 8 bin 500 arasında işçimiz var” diye konuştu.Demiryolu Çağrısı: “Nakliyeyi Ucuza Getirir” Mardin’e hızlı tren taşımacılığı sisteminin kazandırılması gerektiğini vurgulayan Duyan, kara taşımacılığının yüksek maliyetli olduğunu hatırlattı. “Tren yolu olursa bizim için büyük bir avantaj olur. Özellikle un ve bulgur ihracatında bu çok önemlidir. Deniz aşırı ülkelere ulaşımda iki alternatif var: Mevcut tren yolunun iyileştirilmesi ya da Mazıdağı üzerinden bağlantı kurulması. Bunlardan biri hayata geçirilirse ihracatımız ciddi biçimde artar” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Erdem Ailesinin Acı Günü

2025-04-09 19:16 - YAŞAM

Ebru Baybara Demir'e önemli görev

2025-04-10 18:49 - YAŞAM

Mardin’de Alışveriş Merkezindeki Starbucks’a Molotoflu Saldırı Girişimi iddiası

2025-04-12 19:47 - YAŞAM

Mardinli İş İnsanı Zafer Karataş'a Uluslararası Atama

2025-04-13 09:22 - YAŞAM

Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Tüm Bölgenin Gözü Bu Tarihi Görüşmede

2025-04-13 02:55 - POLİTİKA

30 Nisan’da Kimseye Söz Vermeyin! Pınar Altuğ ve Emre Kınay “Mutlu Aile Tablosu” ile Mardin’de

2025-04-11 22:29 - MAGAZİN

MOKİD Başkanı Çelebioğlu Ankara'da Stratejik Görüşmeler Yaptı

2025-04-15 07:09 - YAŞAM

Mardin OSB Başkanı Duyan, "Ortadoğuya Açılan Kapıyız"

2025-04-15 17:31 - EKONOMİ

Mardin 1969 Spor'da Antalya'da kampa girdi

2025-04-10 12:28 - SPOR

İl Başkanı Uncu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Ziyaret etti

2025-04-13 02:50 - TURİZM

İlgili Haberler

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden Derik’te Zeytin Ağaçları İçin Hayati Müdahale

19:40 - EKONOMİ

DİKA 2025 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin'de yapıldı

15:52 - EKONOMİ

Artukbey Kahve’den Almanya’ya Yatırım Atağı

21:57 - EKONOMİ

Yerel Kalkınmada İş İnsanlarının Rolü MARDİNFED’de Masaya Yatırıldı

10:18 - EKONOMİ

Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

21:48 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Siyonizm’e Karşı Cesaret ödülleri sahiplerini bulacak

09:17 - YAŞAM

Mardin OSB Başkanı Duyan, "Ortadoğuya Açılan Kapıyız"

17:31 - EKONOMİ

MOKİD Başkanı Çelebioğlu Ankara'da Stratejik Görüşmeler Yaptı

07:09 - YAŞAM

Mardinli İş İnsanı Zafer Karataş'a Uluslararası Atama

09:22 - YAŞAM

Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Tüm Bölgenin Gözü Bu Tarihi Görüşmede

02:55 - POLİTİKA