?>

Mardin EMITT Fuarına Damgasını Vurdu.

EMITT Turizm Fuarı´nı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı açtı.

GÜNDEM - 8 yıl önce

       Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından  organize edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı sponsorluğunda,  Mardin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı.     

        İstanbul´da TUYAP Fuar Merkezinde açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına, Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansının işbirliği ve desteği Mardin Standı açıldı. Stantta Mardin tarihi dokusu ile birlikte, Bulgurcular Derneği Mardin Bulgur ve Mercimeğini, Artukbey Kahve ve Badem Şekerini, Mardin Sakarlar Derneği Telkâri Gümüş´ü, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri sabun ve el sanatlarını sergiledi. Mardin Müzesinin Reyhani Müzik Ekibi Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice türkülerle ziyaretçilere müzik ziyafeti çekti.

            Mardin Standı doldu taştı. Standı ziyaret edenlere mercimek çorbası ve bulgur pilavı ikram edildi. Fuara Mardin´in tarihi dokusunun tanıtımı yanında el sanatları, Mardin  Kahvesi ve Badem Şekeri ile Telkâri gümüş  ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

                Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışı  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Toptaş, ve kalabalık bir katılımcı tarafından açılışı yapıldı.

               Fuara Mardin Valini Temsilen Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Müze Müdürü Nihat Erdoğan gelen ziyaretçilerle ilgilendi.

             Mardin Standını, Mardin Milletvekili Ceyda Çankırı Bölünmez, Mardin Eski Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Beşir Hamidi, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça,MAERV Başkanı Haluk Eldem, MARSEV Başkanı  Emekli Vali ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter,Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve İstanbul´ da  bulunan Mardinliler ziyaret etti.

                Kültür ve Turizm Nabi Avcı  15 Temmuz Darbe girişiminde  Türk  Halkının gösterdiği dik duruşu birçok batılı ülkenin takdirini topladığını hatırlatarak, dış turizm şirketlerinin Türkiye´ye tur düzenlemeye ışık yaktığını belirtti.

                 DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA´nın sorumluluk bölgesi olan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak İllerinin tanıtımı için açılan stantlara gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Genel Sekreter Altındağ ?Mardin turizm alanında geçmişte bir milyon turist ağırlamış bir konum ve yapıya sahip.   EMİT Dünyanın en büyük 5. Fuarı. Bu büyük fuarda  Mardin´i turizm adına bütün güzellikleriyle ziyaretçilerimize sunmak istedik. Gelen misafirlerimize İl´imizin güzellikleri yanında,  kültürel değerlerini, inanç turizmi potansiyelini anlatmaya çalışıyoruz. Mardin´in turizmini hareketlendirerek ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Mardin dört mevsim turizme açık ve hizmet verebilecek bir il. Biz bu dinamikleri harekete geçirmek istiyoruz ? dedi.

   Fuar 31 Ocak tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk üzerinden algı operasyonuna dava

2017-01-24 21:11 - GÜNDEM

Ömerli´de Karne Öncesi Kermes...

2017-01-20 00:06 - EĞİTİM

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Mardin´e Taşındı

2017-01-22 11:23 - GÜNDEM

Mardin´de 220 Bin Öğrenci Karne Aldı.

2017-01-20 13:23 - EĞİTİM

47 Mardinspor´dan Artukbey´e Ziyaret

2017-01-20 13:30 - SPOR

16 başsavcının görev yeri değişti

2017-01-19 20:51 - GÜNDEM

Mardin´in Yeni Başsavcıcı Öztoprak

2017-01-19 21:35 - GÜNDEM

Mardin TKDK´dan 68 milyon liralık destek

2017-01-19 21:14 - EKONOMİ

Demir ustası kanunuyla Mardin´i tanıtıyor

2017-01-25 19:44 - YAŞAM

Mardin EMITT Fuarına Damgasını Vurdu.

2017-01-26 15:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM