?>

Mardin´de Vatandaş Odaklı Hizmet Toplantısı..

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ? Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği Toplantısında?, ekonomik durum, valilik, belediye ve güvenlik alanındaki hizmetlerde karşılaşılan eksiklik ve aksaklıklar masaya yatırıldı.

GÜNDEM - 7 yıl önce

İçişleri Bakanlığı Kamu ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından  hazırlanan? Vatandaşlık Odaklı hizmet Seferberliği? toplantısı, Mardin´de  Erdoba  Eleganse  otelde yapıldı.

             Mardin Valiliği  tarafından organize edilen toplantıya,   Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Lütfihak Alpkan, Müsteşar Yardımcısı T.Sabri  Erdil, Stratejik Geliştirme Başkanı  Yunus Sezer, Göç İdaresi Daire Başkanı Mehmet Sinan Yıldız, İller İdaresi Daire Başkanı Bülent Tekbıyıkoğlu, KDGM Arge Daire Başkan Vekili Can Ozan Tuncer, İçişleri bakanlığı ikinci sınıf Emniyet Müdürü Murat Biber, Planlama uzman Yardımcısı Sercan Yazıcı´de oluşan alanında uzman bakanlık kurmayları katıldı.

             Mardin´in Ekonomik durumu, Valilik, Belediye, Uyuşturucu, Güvenlik  ve Okul Servislerinde  karşılaşılan sorunlar, eksiklik ve aksaklıkların masaya yatırıldığı toplantıda; Mardin Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali  Tutaşı,  Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili ve Sanayici  İş Adamları Dernek Başkanı Nasır Duyan , Mardin Ziraat Odası başkanı Malik Özkan, , Esnaf  Odaları başkanı İsa  Tunç,  Mardin Gazeteciler  ve Güneydoğu gazeteciler Federasyon başkanı Mehmet Çelik, ,Esnaf  Kefalet Kooperatif Başkanı  Murtaza İnan, Mardin Trabzon Taraftarlar Derneği ve MTDF Başkanı İbrahim Aydın,  Okulların  Aile Birliğini temsilen Tuba Mungan Bilem, Muhtarlar,   STK ve  oda başkanları dile getirdi.

             Toplantıda bir konuşma yapan  Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Lütfihak  Alpkan ? İçişleri bakanlığı olarak,Kamu hizmetlerinin kalite ,hızlı,verimli ve ekonomik bir  şekilde sunulması, bürokratik süreç ve işlemlerin  azaltılması,vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının  ortaya  temel hedeflerimizden biri olacaktır.

          Bu hedef  Doğrultusunda, bakanlığımız taşra  birimlerinin hizmet kapasitelerini  ölçmek merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki  görüş ve önerilerini  paylaşmak  üzere İzdes projesi (İZLEME DEĞERLENDİRME SİSTEMI) ni başlattık. Bu projenin birinci  aşamasında, 81 ilimizi  ziyaret ederek 4. Bine yakın personelimizle  bir araya geldik.Projenin ikinci aşamasının ? Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği? olarak belirlenmiştir.

       Sayın cumhurbaşkanımızın ? Devleti temsil etmek, Milletin Gönlünü Kazanmakla Olur?  ifadeleri  doğrultusunda   İçişleri  Bakanlığı olarak valiliklerimizde  başlattığımız ? Vatandaş, Odaklı hizmet Seferberliği? kapsamında,bütün bürokratlarımızla  sahaya  iniyoruz.

         Bugüne kadar  16 ilimize yaptığımız ziyaretlerde yaklaşık 360?in  üzerinde STK.Meslek odası,okul aile birliği  ve muhtar birlikleri temsilcileriyle  ,1600,ün üzerinde vatandaşımızı ve göçmen misafirlerimizle bir araya gelmiştik.

Projenin amaçlarından biri diğeri de bakanlığımız birimlerinden sunulan Emniyet, Asayiş, Trafik 112 , Nüfus, Göç    hizmetlerden yararlanan  vatandaşlarımızla bire bir  görüşmek suretiyle hizmet kalitemizi  ve vatandaş  memnuniyetini ölçmek olarak belirlenmiştir.? Şeklinde konuştu.

     Toplantıya, Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan işadamlarına kredi verilirken, yaşanan teminat sıkıntısı, Habur Sınır Kapısındaki geçişlerde kolaylık sağlanması, özelleştirmeden sonra elektrikte yaşanan kesinti sorunları, GAP sularının Mardin ovası ile bir önce buluşması, şehirdeki hizmetlerin kırsal mahallelere yansıtılması ve okul servislerindeki bazı olumsuzluklar gündeme getirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinmasa Sosyal sorumluluk projeleri Lansmanı?

2018-02-26 22:32 - GÜNDEM

Adnan Avuka Torununun Doğum Gününü kutladı.

2018-02-27 08:41 - YAŞAM

Basketbol´un Kalbi Mardin´de Attı.

2018-02-24 15:40 - SPOR

Mardin´de Mimari ve Kültürel Miras Eğitimi..

2018-02-28 14:35 - GÜNDEM

Yakın Doğu Üniversitesi Şampiyon..

2018-02-25 20:25 - SPOR

Hıristiyan din adamları resmi nikah kıyma hakkı istiyor..

2018-02-28 09:46 - GÜNDEM

Çevre Gönüllüler Derneğinden Mektup!

2018-02-24 19:02 - GÜNDEM

Mardin´de Vatandaş Odaklı Hizmet Toplantısı..

2018-03-03 09:06 - GÜNDEM

DİKA Yönetim Kurulu Mardin´de Toplandı

2018-02-28 19:34 - GÜNDEM

Mardin, Afrin´de Şehit Verdi

2018-03-02 09:06 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM