?>

Mardin´de 47 Bin Ağaç Toprakla Buluşuyor..

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ?Geleceğin en büyük piknik alanını hazırlıyoruz?

GÜNDEM - 7 yıl önce

Mardin plakası ile olan 47´in bin katı ile başlayan ve hızla devam  ağaçlandırma çalışmaları ile yüz bin ağaç dikiminin hedeflendiğini belirten Mardin Valisi ve Büyükşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, bin 400 dönün alan üzerinde geleceğin en büyük piknik alanının hazırladıklarını söyledi.

            Mardin´in Artuklu İstasyon Mahallesinden başlayan  ve Türkmen  deresi ve Kasimiye Medresesinin eteklerine kadar devam eden  bin 400 dönümlük hazine ve orman arazisinde hummalı bir ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman  Orman İşletme, Orman Fidanlık ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire başkanlığının sürdürdüğü  ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi ve ağaç dikti. Vali Yaman, ağaçların farklı cinslerden ve Mardin´in etnik ve kültürel zenginliklerine uygun olmalarını istedi. Farklı türden ağaçların  göze daha iyi hitap edeceğini, farklılıkların başarıyı ve görsel zenginliği beraberinde getirdiğini altını çizen Vali Yaman  bir firmanın başarı hikayesini ağaçlandırma ekibine aktardı. Vali Yaman ? Ünlü bir firma başarısızlığının farkına vararak, bir araştırma şirketi ile anlaşarak, denetlenmesini ve başarı düzeyinin  neden düştüğü araştırmasını iter. Şirket görevi devraldıktan kısa bir süre sonra, firmayı denetleme kararı alır ve  firma çalışanlarını toplar. Üst yönetim bu başarısızlık nedeninin bu kadar erken bulunmasına anlam vermez. Şirket birim amirlerini bir raya toplar ve üst yönetime, çalışanlarına bakın, hepsi beyaz tenli, hepsi İngilizce konuşur. Farlılık yaratacak kimse yok. Der ve başarısızlığı bun bağlar. Bu alanı ağaçlandırma kararı alırken farklı cins ağaçların dikilmesini istedik. Rengarenk bir orman olsun dedik. Geniş bir alanda yapılan ağaçlandırma çalışmaları 10 yıl sonra Mardin´in yeşil kuşağı ve piknik alanı haline gelecek.? Dedi.

               Orman Köylüleri Ağaç dikiyor..

          Ağaç dikiminde deneyimli orman köylülerden oluşan kadın ve erkekler görev alıyor. 100 bin ağaç dikilmesi hedeflenen ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile bazı kurum amirleri birer fidan dikerek ve hayat suyu vererek, ağaçlandırma çalışmalarına destek verdi.

      

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin´de Yavru Tema Dayanışması.

2017-11-06 19:00 - -

Uz .Doktor Özdener Organlarını bağışladı.

2017-11-06 22:13 - -

Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Mardin´de..

2017-11-07 13:52 - GÜNDEM

Mardin´de 47 Bin Ağaç Toprakla Buluşuyor..

2017-11-08 22:06 - GÜNDEM

Gazeteci Adnan Avuka´ya Kutlama...

2017-11-04 09:35 - -

CHP ilçe başkanı Mustafa Altundağ Güven Tazeledi.

2017-11-05 21:22 - POLİTİKA

Midyat´ta uyuşturucu Tacirlerine Darbe.

2017-11-06 20:51 - GÜNDEM

TÜGVA Mardin Şubesi açıldı.

2017-11-05 20:44 - GÜNDEM

Mardin´de 2. Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat Fuarı açıldı.

2017-11-08 21:54 - -

Mardin Belediyesinden Sıcak Karşılama..

2017-11-02 10:26 - YAŞAM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ