?>

Kadınlar Lavanta Çiçeği Yetiştirecek

DİKA, Artuklu, Dargeçit, Ömerli ve Derik belediyeleri ile ?Bir Dünya Kadın Projesi? protokolünü imzaladı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

           Merkezi Mardin´de bulunan ve Siirt, Şırnak Batman illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı, ?Bir Dünya Kadın Projesi?ni Mardin´de; Artuklu, Ömerli, Derik ve Dargeçit Belediyelerin ortaklığıyla, önce kadınlara eğitim verecek ardından  lavanta çiçeği ekimi için destek verecek.

           Dicle Kalkınma Ajansı Genel  Sekreterliği toplanda salonunda gerçekleştirilen imza protokolüne, Mardin Büykşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün,Aruklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Derik Belediye Başkan Vekili Abdullah Osmanoğlu,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M.Zeki Eryarsoy, ilçe tarım müdürleri ve kadın sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

         Projenin, kadın istihdamını arttırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına destek sağlayacağını ifade eden DİKA Genle Sekreteri Yılmaz Altındağ ? Bir Dünya Kadın Projesi, kapsamında önce 200 kadını  13 farklı alanda eğiteceğiz. Kurulacak ortak bir kadın kooperatifi bünyesinde, her ilçeden 15 kadın olmak üzere 60 kadına 225 dekar alan üzerinde lavanta çiçeği ekimi konusunda destek vereceğiz. Bölgede kadını etkin, kooperatifi aktif hale getirerek kuracağımız üretim merkezinde, yöresel ürünlerde katma değeri arttırmayı hedefliyoruz. Başka ülkede bulunmayan 3009 endemik bitki ülkemizde yetiyor. Kozmetik, tıbbi ürünlerin yanı sıra,  besin değeri yüksek  yiyecek üretimi kadınların toplumsal yapı içinde söz sahibi olmalarını ve bölgenin ekonomisine katkı sağlayarak örnek teşkil etmelerini istiyoruz. Böylelikle kırsal kesimde ekonomik göçü duracağımıza, herkesi köyünde, mahallesinde tutup istihdam alanları sayesinde rahat bir yaşam sağlayacağız. Üniversite, tarım il müdürlükleri ile bu konuda işbirliği içinde olacağız? dedi.

          Proje hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra, taraflar arasında protokol imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Boran Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu´nda

2020-01-14 18:28 - EĞİTİM

Burası Amerika Değil, Mardin

2020-01-17 18:44 - SPOR

Halk Eğitim, Atıcılıkta iddialı

2020-01-16 19:33 - SPOR

Mardin´de Öğrencilerin Karne Sevinci

2020-01-18 09:10 - EĞİTİM

Mardin 2.OSB Tahsise Hazırlanıyor

2020-01-15 09:44 - EKONOMİ

Kadınlar Lavanta Çiçeği Yetiştirecek

2020-01-20 16:16 - GÜNDEM

Kar yağışlarında kapanan yollar Artuklu Belediyesi´nce açıldı

2020-01-18 09:06 - YAŞAM

Ak Parti Faruk Kılıç´tan ?Çalışan Gazetecileri Günü? buluşması

2020-01-14 18:19 - GÜNDEM

Mardin´de Doğa Temalı Fotoğraf Sergisi

2020-01-16 19:05 - -

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Yerel Mutfak Kültürü Dünyaya Açılıyor

2020-01-14 16:59 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM

Mardin Ezidi Çelki Aşireti Lideri, Ezidi Bayramı mesajı

13:20 - YAŞAM

Mardin’de “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme” Toplantısı

12:20 - TEKNOLOJİ