?>

"İsteyen Süryanice, Kürtçe, Arapça konuşabiliyor"

- AK Parti Mardin milletvekili adayı Miroğlu: -"Geçmişte Kürtçe konuştuğum için 5 yıl denetimli serbestlik yasasına tabi tutuldum. Ama şimdi çok şükür isteyen Süryanice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça konuşabiliyor"

GÜNDEM - 10 yıl önce

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, "Geçmişte Kürtçe konuştuğum için 5 yıl denetimli serbestlik yasasına tabi tutuldum. Ama şimdi çok şükür isteyen Süryanice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça konuşabiliyor" dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Miroğlu, yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin, bölgede huzur ve refahı hakim kıldığını söyledi.

Sürecin bölgeye getirdiği huzur ve güvenin herkes tarafından benimsendiğini ve her vatandaşın bu süreci sahiplendiğini beliren Miroğlu, "Çözüm Sürecinin başarıya ulaşacağından hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın" dedi.

Miroğlu, PKK`ya yapılan silah bırakma çağrısının önemine işaret ederek, "Seçimden önce Abdullah Öcalan`ın ifade ettiği gibi bahar aylarında bir silahsızlanma kongresi toplansaydı ve geri çekilme kararı alınsaydı zannediyorum ki bu seçimi Türkiye çok daha barışçıl ve huzur dolu bir ortam içerisinde geçirirdi" diye konuştu.

- "İnkar dönemi geride kaldı"

Türkiye`de son yıllarda yapılan düzenlemeler sayesinde inkar döneminin sona erdiğini vurgulayan Miroğlu, şöyle devam etti:

"İnkar dönemi geride kaldı. Eğer inkar dönemi bitmeseydi belki de bizim gibi insanlar hala bir takım Kürt siyasi partilerinde çalışıyor olacaktı. Ama bugün Muhsin Kızılkaya, ben ve başka arkadaşlarım AK Parti'den yana bir tercih yaptıysa inkar dönemi bittiği içindir. Kürt ve Türk siyasi birliğine bundan sonra da parlamentoda hizmet vereceğimize inandığımız içindir."

Geçmiş yıllarda kardeş kanının döküldüğü topraklarda büyük acılar yaşandığını ifade eden Miroğlu, "Bütün bu yaraları kapatmanın yolu, Türkiye`yi temsil eden AK Parti`de birleşmektir" dedi.

- "Herkes istediği dili konuşabilir"

Miroğlu, geçmişte Türkiye`de dil yüzünden büyük problemlerin yaşandığını hatırlatarak, hükumetin yaptığı demokratik yasalarla bunun da aşıldığını söyledi.

Bağımsız milletvekili adayı olduğu 2007 yılında Mersin`deki seçmenlerine Kürtçe hitap ettiği gerekçesiyle yargılandığını dikkati çeken Miroğlu, artık herkesin istediği dilde konuşabilme hakkının olduğunu ifade etti.

Miroğlu, kendisinin de Kürtçe ve Arapça konuştuğuna değinerek, "Kürtçe konuştuğum için 5 yıl denetimli serbestlik yasasına tabi tutuldum. Ama şimdi çok şükür isteyen Süryanice isteyen Kürtçe isteyen Arapça konuşabilir. Bunun kıymetini hepimizin bilmesi lazım" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Büyükşehir`den parklara ücretsiz internet

2015-04-25 07:34 - GÜNDEM

Saadet Partisi'nden İstifa Edip HDP'ye Katıldı

2015-04-20 17:31 - GÜNDEM

Midyatta 123 Geçici Köy Korucusu Yemin Ederek Görevine Başladı

2015-04-21 16:29 - GÜNDEM

Mardin`de zincirleme trafik kazası: 9 yaralı

2015-04-25 18:15 - GÜNDEM

Mardin`de öğrenciler yararına kermes açıldı

2015-04-24 16:14 - GÜNDEM

MAÜ`de "Kutlu Doğum" etkinliği

2015-04-24 13:12 - GÜNDEM

Kitap Kurdu Öğrenciler Hasankeyf'te

2015-04-26 22:29 - EĞİTİM

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Şeran güven tazeledi

2015-04-24 16:21 - GÜNDEM

23 Nisan Başsavcısı Kız Öğrenci

2015-04-22 14:25 - GÜNDEM

Süryaniler Sayfonun 100. Yılında 100 Saatlik Açık Grevine Başladı

2015-04-21 09:39 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ