?>

Gazeteciye, saldırıya kınama

GGF Başkanı Çelik, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak´a, kent konseyi toplantısında yapılan saldırıyı kınadı.

GÜNDEM - 6 yıl önce

         Şanlıurfa´da, il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların bulunduğu, ?Kent Konseyi? toplantısında, Şanlıufa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, konuşma kürsüsünde yumruklu ve sözlü  saldırıya uğradı. Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, saldırıyı yazılı bir açıklama ile kınadı ve yetkilileri göreve davet etti.

          GGF Başkanı Çelik, sebebi ne olursa olsun, kamu görevi yapan gazetecilere kaba kuvvet uygulama  ve saldırının kabul edilir yanı olamayacağına vurgu yaptı.Çelik yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

          ? Şanlıurfa´da  oluşturulan ?Kent Konseyi? seçimleri öncesinde; başkan adaylarının konuşmalarının ardında söz alarak , ?Kent Konseyi? seçimlerinin  merkez ilçelerle sınırlı tutulmasının yanlış olduğunu, 10 ilçenin görülmezden gelinmemesi gerektiğini, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu çatı altında eşit bir şekilde yer alması talebinde bulunan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Muhtarlar Daire Başkanı olduğu ileri sürülen kişinin, ?Yalan söylüyorsun, provokasyoncusun? sözleri ile  başlayan tartışma sonunda, daire başkanının yakını olduğu ileri sürülen bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır.

            Salonda; Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda,  kamuoyu adına görev yapan Şanlıurfa  Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak´ ın,  Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlar  Daire Başkanının yakını tarafından darp edilmesi, basın camiasını hem üzmüş hem de  gelinen noktada tedirgin etmiştir.

         Adı geçen şahsın, yöneticilerin gözü önünde kamu adına görev yapan bir gazeteciye saldıracak  kadar gözü dönmüş ise, farklı zamanlarda neler yapabileceğinin düşünülmesi bile rahatsız edicidir. Görevi başında saldırıya  uğrayan bir kamu görevlisi için, yapılması gereken tüm idari ve adlı işlem ve müeyyidelerin, meslektaşımız için de  yerine getirilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Şanlıurfa Valiliğini ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz.

          Gazetecilerin, bu tür saldırılarla yıldırılamayacağını deklare ederken,  meslektaşımızın yanında olduğumuz belirtir  ve olayı en şiddetli şekilde kınadığımızı, Kamuoyuna saygı ile duyururuz.?

 

Haftanın Öne Çıkanları

Artukbey´lerin Mutlu Günü

2019-10-06 01:20 - YAŞAM

Avukatlar Yemin Edip Ruhsatlarını aldı

2019-09-29 22:58 - YAŞAM

Altındağ Görevine Döndü

2019-10-01 22:33 - GÜNDEM

TEGV Mardin Savur Öğrenim Birimi ?Tasarım ve Beceri Atölyesi? açıldı

2019-09-29 19:16 - EĞİTİM

Mardin Emniyet Müdürü Çetinkaya ?Önce Huzur?

2019-10-04 22:38 - -

MARDİN´DE 15 KİLO 500 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

2019-10-02 16:07 - GÜNDEM

Sağlıkspor´da Doğum Günü Kutlaması

2019-09-29 22:10 - YAŞAM

Büyükşehir Belediyesinden Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

2019-10-04 13:34 - YAŞAM

Gazeteciye, saldırıya kınama

2019-10-06 08:54 - GÜNDEM

28 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

2019-09-30 08:18 - YAŞAM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ