?>

CHP´de Duyan, güven tazeledi

Mardin´de Cumhuriyet Halk Partisi il kongresi düzenlendi.

GÜNDEM - 9 yıl önce

CHP Mardin İl Başkanlığına tekrar seçilen Mahmut Duyan, Cumhuriye Halk Partisi´nin bu durumda bölgeden oy almasının zor olduğunu belirtti.

Öğretmen Evi´nde düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, tek listeyle girilen il başkanlığı seçiminde CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan tekrar il başkanlığına seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Duyan, Cumhuriye Halk Partisi´nin bölgeden bu durumda oy almasının zor olduğunu, sandık açıldığı zaman çok üzüldüklerini belirtti.

CHP´nin durumunun sadece Mardin´de değil, bölgede de iyi olmadığını dile getiren Duyan, "Bölgedeki il başkanlarıyla bir araya geldiğimizde, oyları nasıl arttırabiliriz diye soruyoruz. Bölgedeki AK Parti il başkanları bizim kadar seviliyorsa istifa ederiz. Şunu alnladık, genel merkezde ufak rüzgarın esmesi lazım ki, biz burada kasırga estirelim. Böyle bir kabiliyetteyiz. Bize gelen ödenekler çok gülünç durumda" dedi. 

Aday belirleme sürecini eleştiren Duyan, şöyle konuştu:

"Bu seçimde ki,  Genel Merkezin atamasıyla bize dışarıdan bir aday geldi. Benim rızam olmadan. Direttiler. Ben de mecbur kaldım. Bizim adaylarımız vardı. Daha güzel oylar alabilirdik. Ama genel Merkezin diretmesiyle bir şey yapamadım. Çünkü, örnekleri vardı. Van´da olsun, Siirt´te olsun aday direttiler. Kabül etmediler, görevden aldılar. Ve daha kötü sonuçlar alındı. ´Kabül et´ dediler. Kabül ettiğim için hüsrana uğradık. Geçen seçimde bize de 100 milyar (bin) lira gönderildi. Bu seçimde ise hiç gönderilmedi"

Genel merkezin yöneticilerden arınması gerektiğini, şeyhlerin müritler tarafından uçurulduğunu ifade eden CHP Mardin İl Başkanı Duyan, "Şu anki Genel Başkanımız´ın müritleri, bazı yöneticilerimiz, kontenjandan geliyor. Ama illerinden aday olsalar kazanamayacaklar. Bunu, kurultayımızdaki delegelerimizle, bölgedeki arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Bu hastalığın tedavisini hep beraber yapacağız" diye konuştu.

Duyan, "Bizim bölgenin sonuçları belli. Güneydoğu´da seçim sonuçlarını gördükçe üzülüyoruz. Bölgedeki sonuçları arttırmak için önümüzdeki süreçte daha çok çalışacağız" dedi.

Kongreye katılan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise, yaptığı konuşmada, kongrelerin parti üyelerinin kaynaşmasına vesile olduğunu söyledi.

Kuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerle bundan sonra bu tanışmanın daim olmasını diliyorum. Bir hemşehiriniz olarak siz Mardinliler´i Ankara´da ağırlamaktan şeref duyarım. Ülke olarak olağanüstü koşullardan geçiyoruz. Zor zamanlar yaşıyoruz, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu sene iki seçim yaşadık. 7 Haziran´dan  1 Kasım´a çok şey değişti. Türkiye´nin yapması gereken çok iş var. Sonuç olarak bizlere ve sizlere büyük iş düşecek. Hep beraber Türkiye´de barış ve huzur ortamı içerisinde bütün bu sıkıntıları beraber aşacağız.? diye konuştu.

Duyan, 55 oy ile tekrardan İl Başkanı seçildi. Kongre dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehit Karaca, törenle memleketine uğurlandı

2015-12-03 12:21 - GÜNDEM

Mardin Valiliği´nden patlama açıklaması

2015-12-02 19:38 - GÜNDEM

Şehit Aydemir, memleketine uğurlandı

2015-11-30 15:45 - EĞİTİM

Mardin Barosu Tahir Elçi´nin öldürülmesini kınadı

2015-12-01 13:13 - GÜNDEM

CHP´de Duyan, güven tazeledi

2015-12-04 14:03 - GÜNDEM

Nusaybin´de yaralar sarılıyor

2015-11-29 08:43 - GÜNDEM

Mardin´de hırsızlık iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

2015-11-29 08:49 - EĞİTİM

Yılın ilk karı yağdı

2015-12-03 08:31 - GÜNDEM

Mardin´de 1 asker şehit oldu

2015-11-30 12:35 - GÜNDEM

Mardin´de patlama :1 asker şehit

2015-12-02 17:30 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin’de Doğuş Bayramı Tarihi Kilisede Ayin ile kutlandı

15:08 - YAŞAM

Başkan Şahin'den "Vatandaş Soruyor" Etkinliğine ilgi

22:17 - YAŞAM

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM