?>

Battı ve Çıktı..

Mardin Kızıltepe Kavşağında yapılan Battı Çıktı trafiğe açıldı.

GÜNDEM - 7 yıl önce

         Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında yapılan  Mardin-Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi´nde önemli gelişmeler sağlandı. Battı çıktı Mardin- Diyarbakır ve Diyarbakır Midyat istikameti alt geçidi trafiğe açıldı. Sıkışan trafik akışı, alt geçidin  hizmete açılması ile  rahatladı.

           Şehir merkezinin trafik sorununu ortadan kaldırmak için  geçtiğimiz temmuz ayında başlatılan çalışmalar, 6 ayda tamamlanması hedefleniyordu. Zemin sert kat-ya çıkması ve yapılaşma nedeniyle dinamit patlatması yapılmaması nedeniyle çalışmalar uzadı.. 

      Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ?Mardin-Kızıltepe Battı Çıktı Projesi´nde sona doğru geldik?

?Kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz?

         Ramazan Bayramında battı çıktıyı kısmen açtıklarını hatırlatan Vali Yaman, ?Battı çıktı da artık sona doğru geldik. Kısmen trafiğe tek şeritli  açmıştık. Drenajların eksik kalan yerleri vardı onları da tamamladık. Şimdi gidiş gelişli  olarak trafiğe açtık. Üst ve yan yol altyapı çalışmaları bitti. Gerekli düzenleme ve asfaltlama çalışmalarımız  tamamlayıp kısa bir süre sonra tamamen trafiğe açılacak? dedi.

 ?Battı çıktının bitmesiyle şehir trafiği büyük ölçüde rahatlayacak?

               İki çevre yolunun proje çalışmalarının kısa sürede biteceğine vurgu yapan Yaman, şunları söyledi: ?Mardin- Artuklu ve Mardin- Kızıltepe çevre yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü ile toplantılarımızı yaptık. İnşallah bu projeleri hızla bitireceğiz. Bitirdikten sonra Karayolları Genel Müdürlüğü´nde ihalesini de yapacağız. Mardin, çevre yollarına kavuşacak ve şehir trafiği rahat nefes alacak.?

 Vizyon projeleri önemsiyoruz

Şehirlere vizyon projelerin görsel zenginlik ve yaşamsal rahatlık sağladığını ifade eden Vali Mustafa Yaman,? Çevre yolları, şehrin trafiğini rahatlatacak al ve üst geçitler, şehir ışıkları, cadde ve sokak aydınlatma sistemleri, şehirlere  görsel ve yaşamsal zenginlik katar. Biz bu tür vizyon projeleri önemsiyoruz. Hava Limanından  Artuklu ilçesine kadar yol boyunu ağaçlandırıp ışıklandırdık. Şimdi de çevre yolları ve şehrin farklı yerlerinde battı çıktı projelerini hayat geçireceğiz? şeklinde konuştu.

     Battı çıktı projesinin aydınlatması ile şehre kattığı görsel güzellik ? battı ama çıkmayacak? diyenlere adeta ? battı ve çıktı? cevabını verdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Battı ve Çıktı..

2018-07-16 10:00 - GÜNDEM

Türkiye Küçük Millet Meclisi Toplantısı Kızıltepe İlçesinde yapıldı.

2018-07-14 09:25 - GÜNDEM

Sınırda huzurun yakalanması kadınları tandır ekmeği yapmaya yönlendirdi

2018-07-14 18:12 - GÜNDEM

Emniyet Müdürlüğünde Altın Günü

2018-07-13 11:26 - YAŞAM

Mardin valisine yüzyıllık çınar altında huzur yemeği

2018-07-12 07:05 - GÜNDEM

ARTUKLU BELEDİYESİ´NDEN 15 TEMMUZ GAZİSİ HALİL ALGAN´A YENİ EV SÜRPRİZİ

2018-07-14 19:54 - GÜNDEM

Midyat İlçesine Kampüs

2018-07-12 22:46 - EĞİTİM

Mardin, Dizi ve Film Çekimlerine Yeniden Kapılarını açtı

2018-07-11 07:23 - -

Doğalgaz´da 10 Yıllık İş Tecrübesi

2018-07-14 20:06 - TEKNOLOJİ

DİKA´dan Şırnak´ta Girişimcilik Seferberliği

2018-07-13 00:26 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Bakanı Işıkhan Mardin'de "Vefa İftarı"na katıldı

23:57 - GÜNDEM

Mardin’de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar verildi

11:14 - GÜNDEM

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

22:15 - GÜNDEM

İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye-Irak ticaretinde anlaşmazlık

22:33 - YAŞAM

Mardin’de Ezidi Bayramı kutlandı

22:02 - YAŞAM

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM