?>

Başkan Mehmet Uncu’dan Peşinatsız Sosyal Konut Kampanyasına Destek

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan peşinatsız sosyal konut kampanyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

YAŞAM - 2 ay önce

 Başkan Uncu, Emlak Konut tarafından başlatılacak yeni konut kampanyasının, özellikle dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, vatandaşlarımızın ev sahibi olması için önemli adımlar atılıyor. Sayın Bakanımız Murat Kurum’un açıkladığı bu kampanya, Mardin başta olmak üzere 81 ilde sosyal konut ihtiyacına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 81 İlde Sosyal Konut Projesi Başlıyor

 Başkan Mehmet Uncu, yeni sosyal konut kampanyasının detaylarının kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, “Özellikle Mardin’de konut ihtiyacını karşılamak için yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Hükümetimizin attığı bu adımlarla birlikte vatandaşlarımız daha uygun koşullarda konut sahibi olabilecek” ifadelerini kullandı.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut ile birlikte yürütülecek kampanya kapsamında peşinatsız veya düşük peşinatlı konut satışlarının gerçekleşeceğini duyurmuştu. Ayrıca, dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde yeni sosyal konut projelerinin inşa edileceği de açıklanmıştı.

 Mardin’de Büyük İlgi Bekleniyor

 Başkan Mehmet Uncu, Mardin’de bu projeye büyük bir ilgi olacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştıracak her projeyi desteklemeye devam edeceğiz. Mardin’de de bu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli bilgilendirmeleri yapacağız” dedi. 

Bu projenin, Mardin’deki konut ihtiyacına çözüm sunacağını vurgulayan Uncu, sosyal konut kampanyasının şehirde büyük bir ekonomik ve sosyal hareketlilik yaratacağını ifade etti. 

Başkan Uncu, “Mardin’in konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Hükümetimizin desteğiyle başlatılan bu kampanya, sadece ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımız için değil, orta ve üst gelir grubundaki vatandaşlarımız için de önemli fırsatlar sunuyor. Mardin’de yaşayan hemşehrilerimizin bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 Yeni Konut Kampanyasının Detayları Açıklanacak

 Yeni sosyal konut projesinin detaylarının Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacağını belirten Başkan Mehmet Uncu, kampanyanın konut sektörünü de canlandıracağını söyledi. 

“Dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra, orta ve üst gelir grubundaki vatandaşlarımız da uygun vade oranlarıyla ev sahibi olabilecek. Konut sektörünün hareketlenmesi, aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlayacaktır. İnşaat sektörü, istihdamın önemli bir ayağıdır. Bu tür kampanyalar, hem ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza hem de inşaat sektörüne büyük katkı sunacaktır” şeklinde konuştu. 

Başkan Mehmet Uncu, Mardin’de yapılacak konut projeleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Yeni sosyal konut projesiyle ilgili tüm detayların önümüzdeki günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin CHP İl Başkanlığından açıklama

2025-02-17 12:58 - POLİTİKA

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünün İlk Kalkınma Ajansı Destekli Projesi Kabul Edildi.

2025-02-18 17:04 - SAĞLIK

CHP Kadın Kolları: “Medeni Yasamıza Sahip Çıkıyoruz!”

2025-02-17 18:26 - POLİTİKA

Mardin 1969 Spor, son 5 maçta 5 galibiyet

2025-02-18 16:41 - SPOR

Başkan Mehmet Uncu’dan Peşinatsız Sosyal Konut Kampanyasına Destek

2025-02-18 22:24 - YAŞAM

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mardin'de "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"nda konuştu

2025-02-18 22:11 - ASAYİŞ

Kızılay Artuklu Şubesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli

2025-02-17 13:11 - YAŞAM

Midyat'ta zabıta ekipleri kasapları denetledi

2025-02-17 13:26 - YAŞAM

Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonasında Altın Madalya Artuklu Üniversitesinin oldu

2025-02-17 19:04 - SPOR

İlgili Haberler

Mardin Ezidi Çelki Aşireti Lideri, Ezidi Bayramı mesajı

13:20 - YAŞAM

Siyonizm’e Karşı Cesaret ödülleri sahiplerini bulacak

09:17 - YAŞAM

MOKİD Başkanı Çelebioğlu Ankara'da Stratejik Görüşmeler Yaptı

07:09 - YAŞAM

Mardinli İş İnsanı Zafer Karataş'a Uluslararası Atama

09:22 - YAŞAM

Mardin’de Alışveriş Merkezindeki Starbucks’a Molotoflu Saldırı Girişimi iddiası

19:47 - YAŞAM

Günün Manşetleri

MAÜ’de “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri” İkinci Kez Sahiplerini Buldu

19:30 - EĞİTİM

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Mardin’de Turizm Haftası Etkinliklerle Başladı

09:42 - TURİZM

Mardin Ezidi Çelki Aşireti Lideri, Ezidi Bayramı mesajı

13:20 - YAŞAM

Mardin’de “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme” Toplantısı

12:20 - TEKNOLOJİ