USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

YAVRU VATAN KIBRIS- 3

YAVRU VATAN KIBRIS- 3

YAVRU VATAN KIBRIS- 3
11-07-2013 16:51
Google News
 


 

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ KURUCU REKTÖRÜ İLE GÖRÜŞME.

     

                  Sabah erkensaatlerinde kahvaltı salonunda gezimizin kritiğini yapıyoruz.Yakın DoğuÜniversitesini gezerken grup olarak gelişmelere tanık olduk. Bu gelişmelerisağlayan en tepedeki kişi ile yani kurucu rektör ile görüşmeye gidiyoruz.

                Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel ekibimizi kapıda karşılıyor. 16 Fakülte,4 Enstitü,2 okul,4 Yüksek Okulve 15 araştırma Merkeziyle,6 yüz bin kitap kapasiteli Orta Doğu'nun en büyükkütüphanesiyle,bölgenin en modern Tıp Fakültesi hastanesiyle yokların yeralmadığı Yakın Doğu Üniversitesinin kurucu Rektörünü doğrusunu istersenizhepimiz merak ediyorduk. Bu başarının sırrı neydi?

   Kurucu Rektör Dr. Günsel`in heyeti  oldukça küçük bir makam masası,geniş üstüprojelerle,kitaplarla dolu  geniş birçalışma masası bulunan oldukça çağdaş donanımlı ama mütevazi bir odada kabuletti.   Sayın rektör basın çalışanlarınıgemiyi idare eden kaptana benzetmesi dikkatimiz çekti. İşini düzgün yapan basınmensuplarının gemiyi limana ulaştırdıklarını, işini rant ve şantaj gazeteciliğiüzerine kuranların da gemiyi karaya oturttuklarına dikkat çekti. Yanlış yoldaolan gazetecilerin, bulundukları şehirler başta olmak üzere ülkelerine de  zarar verdiklerini limana yanaşmak yerine,gemiyi karaya oturtanlara bir anlam veremediği düşüncelerini  birbirimize bakarak dinledik. Bu birilerinebir mesaj mıydı yoksa, tüm meslek gruplarına örnekleme teşkil edecek ve olmasıgereken bir çalışma ahlakı ilkesi miydi? Rektörün samimiyeti ve alanındakibaşarısı olumsuz düşünmemizin önünü kesti.

 

                      HER ÜNİVERSİTEYE BÖYLEREKTÖR LAZIM

 

                 Kurucu Rektör Sayın Dr. Günsel  başarılıçalışmalarının semeresini  dünyanınsaygın ödülleriyle taçlandırıyor. Biz KKTC'ye giriş yaptığımı gün SayınRektör  SOKRATES ödülünü almak üzere yutdışına gitmişti.  Geçtiğimiz yıllardaCumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül`ün, Rusya Başbakanı Viktor Chernomyrdin`in,Avrupa Parlementosu Polonya Üyesi Barbara Kudrycka gibi birçok önemli şahsiyetinaldığı bu ödül, bu sene KKTC Yakın Doğu Üniversitesine layık görülmüş. SayınGünsel, ülke ve dünya eğitimine sağladığı sürdürülebilir katkıları için buödülü almayaı hak kazanmış.
                        Bu ödül OxfordEuropa Business Asamblesi Değerlendirme Kurulu tarafından kendi alanlarındayaptıkları çalışmalarda çalışmalarla uluslar arası toplumların sosyal, kültürelve ekonomik gelişimine katkı sunan, uluslar arası işbirliğine destek verenkurum ve kuruluşlara veriliyor.

                       Bu gelişmeleri görünce insanıniçinden Allah Her Üniversiteye böyle bir rektör versin? yada Her Üniversiteyeböyle rektör lazım? diyesi geliyor.

                 
                       RerktörGünsel, gelişme ve dünya standartlarını yakalamadaki hedeflerine içlerindekibaşarma fırtınasının etken olduğunu,ama hiçbir zaman hırslarının esiriolmadıklarını dile getiriyor. Günsel, ABD'den ve farklı Avrupa ülkelerindengelen Üniversite Kur Destek Olalım? tekliflerine de sıcak bakmadığını dile getirirken,Anavatan Türkiye'deki üniversitelerle kıyaslama yapmayacağının da altınıçiziyor.

                      Gruptakigazeteci arkadaşlarımız Üniversite ile ilgili düşüncelerini Rektör Günsel ilepaylaşıyorlar.

      Ortaya çıkan ortak düşünceise, Kıbrıs'ta eğitim gören ve mezun olarak diploma alanlara bundan böyle HımKıbrıs'tan mı aldın diplomanı? altında yatan paralı diploma anlayış vegörüşünün yanlış olduğudur. Kıbrıs'tan mezun olanlar en az Türkiye'dekiÜniversitelerden mezun olanlar kadar eğitim gördüğüne  ve fazlası yok ise eksiğinin de olmadığınatanık olduk.

     Ve bunu samimiyetle içimdengeldiği gibi söylüyorum. Şu anda 3-4 yaşlarında çocuğu olsa Yakın DoğuÜniversitesindeki Anaokuluna verir,Üniversiteyi tamamlayana kadar eğitim hayatınıYakın Doğu'da sürdürmesini sağlardım.

      Yakın Doğu Üniversitesin yok? sözcüğüne yer yok.

       Yakın Doğu Üniversitesindenayrılıyoruz. Kıbrıs kıyılarını gezme kararı aldık. Ufak bir tekne ile Girne'dençıktık. Kıbrıs Barış Harekatında çıkarma yapılan koya gittik. Kumu bol genişbir plaj şimdi. Serinlemek isteyenlerin kendilerini Akdeniz'in serin sularınabıraktığı geniş bir alan.  Kaptanımızbize çıkarma  hakkında bilgi veriyor.Plajın hemen arkasında şehitlik anıtı var.Bu plajlara özgür ve huzurlu girmeninbedelini canlarıyla ödeyen Mehmetçikleri saygıyla,rahmetle anıyoruz.

          KKTC'de  GAP Gazeteciler Birliği  Başkan ve üyelerine kapılarınıaçan,ağırlayan  Cumhurbaşkanı Sayın  Derviş Eroğlu'na, Meclis Başkanı Sayın Dr.Hasan Bozer'e, Başbakan Sayın Sibel Siber'e, Yakın Doğu Üniversitesi KurucuRektörü Sayın Dr. Suat İ. Günsel'ye ve gezimizboyunca bize mihmandarlık yapan gazeteci meslektaşımız ve   Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkilerDairesi Müdürü ve Yakın Doğu TV Genel Müdürü Hüseyin Turan'a teşekkür ederiz.

        



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ