USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Vali Konağı Köy Kızlarına Kapılarını açtı?

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Avukat Gülseren Yaman ?Vali Konakları Milletin Evidir?.

Vali Konağı Köy Kızlarına Kapılarını açtı?
13-01-2018 21:41
Google News

              Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Avukat Gülseren Yaman, Vali Konağının Kapılarını köy kızlarına açtı. Her hafta 50 genç kızı sabah kahvaltısında ağırlayan Gülseren Yaman, bu güne kadar 350 Mahalleden  (köyden) 350 genç kızı Vali Konağında ağırladıklarını söyledi. Kırsal mahallelerden alınan genç kızlar, Vali Konağında kahvaltı yapıyor, ardından şehrin tarihi mekanlarını gezdikten sonra tekrar  alındıkları yere bırakılıyor. Kırsaldan getirilen genç kızlara ilçe kaymakamlarının eşleri de eşlik ediyor.

          Bugüne kadar 350 Kırsal Mahalleden 350 genç kız ile buluştuklarını ifade eden Gülseren Yaman, 696 mahalle tamamlanıncaya kadar uygulamalarına devam edeceklerini söyledi. Kırsal Mahallelerden gelen genç kızlarla kahvaltıda  sohbet etme fırsatı bulduklarına vurgu yapan Yaman, ortak değerlerin etrafında buluşmanın yararını gördüklerini bildirdi. Vali eşi Yaman genç kızlara dönük yaptığı konuşmada ? Biz sadece kendimizden sorumlu değiliz. Bir topluluk, evdekilerden, sokaklardakilerden, köylerdekinden, ilçelerdekinden ve şehirdekilerdeki  insanlardan sorumludur. Biz de böyle sorumluluk taşıyoruz. Siz bulunduğunuz  mahallede sorumluklarınız var. Yaşlılara karşı, engellilere karşı risk grubuna karşı sorumluluklarınız var. Yeşil bir çevre için sorumluluklarınız var. Mahallenizin yarını için, geleceği için sorumluluklarınız var.? Dedi

                   Vali Konakları Milletin Evidir

         Cumhurbaşkanın Külliye Milletin evidir, külliyesidir söylemine vurgu yaparak, Valiliklerin, Belediyelerin, Kaymakamlıkların halka hizmet için var olduklarını söyleyen Gülseren Yaman ?Sayın Cumhurbaşkanımız külliye milletin külliyesidir, milletin evidir demişti. Vali konakları da milletin evidir. Biz burada misafiriz. Size hizmet etmek için buralardayız.? Şeklinde konuştu.

              Ülkesi Olmayanın Bir şeyi Olmaz.

       Toplumların yaşamlarında, özgürlük ve demokratik hayatlarına anlam katan en önemli şeyin, ?bir ülkeye sahip olmaktır? diyen Gülseren Yaman ?Mahallemize, ilçemize, ülkemize sahip çıkalım. Kıymetini bilelim. Değerlerimize sahip çıkalım. Suriye´den ülkemize iltica edenlere bakın. Ülkelerinden, evlerinden oldular, mesleklerinden, işlerinden oldular. Geçen gün bir duruma tanık oldum içler acısı. Uçak pilotu biri lokantada bulaşıkçı olarak çalışıyor. İnsanın ülkesi olmadı mı, hiç şeyi olmaz. Onun için ülkemize hep birlikte  sahip çıkalım, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenelim. Ülke bizimdir, Mardin bizimdir. Mardin iyi olursa ülkemiz de iyi olacak. Alevi´sini, sunni´siyle, Kürt´ünü, Türk´ü ile, başörtülüsünü başörtüsüzü  ile  yılardır  kapıştırmak, kavga ettirmek isteyen dış şer güçlerini daha net gördük. Bunlara meydan vermeyelim. Her gün güneş yeniden doğar ve her doğan günde yaşam yeniden başlar, umutlarınızı kaybetmeyin, bezmek yok, umutsuzlaşmak  yok? Dedi.

       Siz bizim gönül elçilerimizsiniz..

     Vali Konağında ağırladıkları genç kızların, mahallelerinde gönül elçisi olmalarını isteyen Vali eşi Yaman ?Mahallenizde, beldenizde, yardıma muhtaç iki aile belirlerseniz biz, belirlediğiniz aileleri hediyelerimizle ziyaret edeceğiz. Mahallenizin  yeşillendirilmesine katkı sağlayacaksınız. Her birinize bir fidan vereceğiz, o fidanı  uygun bir yere dikmenizi ve sahiplenmenizi istiyoruz. Mahallenizde, gül fidanı dikin, ağaç dikin. Aşamadığınız sorunları ilçe kaymakam eşlerine bildirin. Hep birlikte el ele verip sorunların üstesinden gelebiliriz. Tek elle alkış olmaz, birlikten kuvvet doğar? diye konuştu.

 Her İlçeye Gençlik Merkezi

 Her ilçeye Gençlik ve kadın merkezleri kurulacağını ifade eden Yaman, ? İlçelerimizde gençlik merkezleri ve kadınlarımızın  el sanatları kurs ve eğitimlere katılabilecekleri merkezler açılacak. Gençlerimizin eli silah tutmasın artık. Gitar tutsun, saz tutsun, spor yapsın, gençlerimiz sanatla tanışsın, tarihi dokuyla tanışsın, yaşadıkları yerlerde geçmişten gelen değerleri geleceğe taşısın. Bu güzellikler sizinle ancak mümkün olabilir. Bunun için sizler bizim için çok değerlisiniz, toplum için çok değerlisiniz. Aileniz içinde de bir değersiniz. Bunun farkında olun. Güzel bir rol model olmayı hedefleyin, hedefleriniz yüksek tutun.  Yeter ki isteyin, çalışın ve azimli olun. İstediğiniz her şeye sahip olabilirsiniz? dedi.

     Ağaç Diki Tarihi mekanları gezdiler.

 Vali konağında, Vali Eşi Gülseren Yaman, İlçe Kaymakam eşleri, İşadamı Şakir Nuhoğlu´nun eşi Süreyya Nuhoğlu ve Kadın ve Gençlik Politikaları Daire Başkanı  Uzm . Dr. Mehtap Bingül  ve İl Jandarma komutanı eşi ile birlikte kahvaltı yapan genç kızlara hediye paketi  verildi. Vali konağındaki alanda fidan diken kızlar, tarihi mekanları gezmelerinin ardından geldikleri mahallelerine bırakıldı.

          Genç Kızlar Şenliği Düzenlenecek.

   Vali Eşi Gülseren Yaman, şimdiye kadar 350 mahalleden 350 kız ile buluştuklarını, il genelinde 696 mahalle bulunduğunu, her hafta 50 mahalleden 50 genç kız ile birlikte kahvaltı yapacaklarını, mahallelerin tamamlanmasının ardından 696 mahalleden birer kızın katılımı ile genç kızlar şenliği düzenleyeceklerin sözlerine ekledi.

 

      

             

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ