USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Termik Santral Önünde Tabutlu Basın Açıklaması

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu termik santral önünde tabutlu basın açıklaması yaptı

Termik Santral Önünde Tabutlu Basın Açıklaması
22-02-2015 15:15
Google News

          Mardin'de bulunan 46 dernek birleşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, Mardin-Kızıltepe Karayolu`na yakın bir alanda kurulan ve çevreye zehir saçtığı ileri sürülen termik santralı önünde timsali cenaze töreni düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

 Federasyon Başkanı M.Şerif Öter, termik santralin kurulduğu günden bu yana bölgede cilt  ve solunum yolu hastalıklarında artış, tarımsal alanlarda ise verim düşüklüğü yaşandığını söyledi.

              Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter halkı zehirleyen termik santrallere yeter demek istediklerini belirterek: Yıllardır burada faaliyet gösteren bir enerji firmasına ait termik santrali zehir saçmaktadır. Doğa harikası olan Ğurs Vadisinde daha önce yetişen organik sebze ve meyvelerin yerine şimdi zehirli, hastalıklı ürünler yetişmektedir. Buna sebep olan görmüş olduğunuz zehir saçan bu termik santralidir. Doğaya ve çevreye verdiği zararların yanı sıra, insanlarımızı yavaş yavaş zehirleyerek birçok insanımızın ölümüne sebep olmuştur. Zehir saçan termik santral kurulduktan sonra bölgede  akciğer  ve cilt kanseri  başta olmak üzere solunum ve sinir sistemine bağlı hastalıklarda ciddi artış meydana gelmiş olup ve düşük vakaları çoğalmıştır.Bölgemizde şiddetin hüküm sürdüğü yıllarda, tek amaçları para kazanmak olan elit tabakanın pusu avcıları, dönemin devlet yöneticilerinin yandaş kayırmacılığı sonucu zehirli santrali buraya kurmuşlardır. Üç kuruş para kazanmak uğruna burayı zehir tacirlerine peşkeş çekenleri, insan ve doğal yaşamı düşünmeden izin veren yetkilileri kınıyoruz.? Dedi

          SANTRALİN BÜYÜTÜLMESİNE MÜSADE ETEMEYECEĞİZ.

           Şirket santrali kurduğunda 33 MW. İçin izin aldığını, 2011 yılında sessiz bir şekilde kapasite artırarak, Sinjar-Irak'ta sözleşmesi biten 30 MW'lık santrali Buraya  getirmek istediğini ileri sürerek   Nasıl olsa Mardin halkı sesini çıkarmıyor düşüncesiyle, şu an iki ünite daha aynı alana kurmak için çalışmalar olduğu duyumlarını almaktayız.  Buraya kurmayı düşündükleri ilave zehir üniteleri Samsun ve Siirt illerinde kurma teşebbüsü olmuş fakat duyarlı halk ve Üniversite öğrencilerin tepkisi sonucu oralara kuramadıkları üniteleri buraya kurmak için prova çalışmaları yapıyorlarmış. Herhalde saldıkları zehir yetmedi. Şimdi tam kapasite zehirlemek istiyorlar. Sakın ha sakın diyoruz.1990 lı yılların o sessiz, kuzu Mardin halkı yok artık. Karşınızda duyarlı, bilinçli ve örgütlü bir toplum vardır.Amaç enerji üretmek ise dünyanın en çok güneş alan bölgemize hükümetin destek ve öncülüğüyle güneş enerji sistemleri kurun. Hem istihdam yaratılabilir, hem de sınırsız elektrik üretebilirsiniz. Ama ne yazık ki tek amaçları para kazanmak olanlar ve bu zehir bacalarına ruhsat veren yetkililerimizin duyarsızlığına baktığımızda, insanlarımızın zehirlenmeleri ve doğamızın yavaş yavaş yok olması umurlarında olmadığı ortadadır.

Sonuç olarak fosil yakıtların en kalitesiz sınıfından olan fueloil kullanan ve bacalarından zehir saçan  bir Şirketine ait termik santralin yetkililerine sesleniyoruz. diye konuştu

      KADINLARDA DESTEK

    Termik Santrali önünde toplanan 500 dolayında destekçi arasında çok sayıda kadın olduğu dikkat çekti. Federasyon başkanını Kızıltepe'de bulunan odalar ve sivil toplum kuruluşları yalnız bırakmadı.

               Federasyon Başkanı Öter açıklamasını .?Derhal zehir bacalarınızı durdurun. Buranın temel geçim kaynağı tarımdır. Santrallerin bacalarından çıkan gazlar asit yağmurları oluşturarak, yağan yağmurla toprağın kimyasal yapısını  bozmaktadır. Haliyle tarımsal verim düşerek, ağaçlar kurumakta, hayvancılıkla ilgili faaliyetler zarar görmektedir. Para kazanmak için hem insanlarımızın rızkını zehirliyorsunuz, hem de sağlığımızla oynuyorsunuz. Allah'tan korkun ve empati yapın. Termik santralinizin olduğu alana yakın oturan insanların yerinde siz olsaydınız bunu kabullenecek miydiniz?

           Belli ki yüksek makam ve mercilerde arkanız güçlüdür. Ama unutmayın ki Haktan sonra en büyük güç halktır. Siz zengin olasınız diye bu halk artık zehrinizi yutmayacaktır.

Ağa babalarınıza güvenerek, bu halkın haklı ve insani tepkisini dikkate almayıp, doğayı ve insanları zehirlemeye devam ederseniz, bu halk gerekeni yapacaktır. Buradan Mardin Tabipler birliğini göreve çağırıyoruz.? Şeklinde sürdürdü.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ