USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Şırnak ve İdil kayyumlarından DİKA Destekli 7,5 milyonluk dev yatırım

Dicle Kalkınma Ajansı destekleri ile yeni cazibe projelerini Şırnak ve İdil´e kazandıran kayyumlar 7,5 milyonluk dev yatırım projeleri için ilk imzaları attılar. Proje kapsamında Şırnak´a kent meydanı, dikey bahçe ve İdil´in aydınlık yolu projeleri ile

Şırnak ve İdil kayyumlarından DİKA Destekli 7,5 milyonluk dev yatırım
29-08-2018 23:23
Google News

Şırnak ve İdil´e İçişleri bakanlığı tarafından hendek ve çukur terörü olaylarının ardından görevlendirme yapılan kayyum belediye başkanları bölgenin terörden arındırılmasının vatandaşlara hizmet için milyonluk yatırımlar ile vatandaşa hizmet için gece gündüz çalışıyor. 

Dicle Kalkınma Ajansı destekleri ile yeni cazibe projelerini Şırnak ve İdil´e kazandıran kayyumlar  7,5  milyonluk dev yatırım projeleri için ilk imzaları attılar. Proje kapsamında Şırnak´a Kent Meydanı,  Dikey Bahçe ve İdil´in Aydınlık Yolu projeleri ile kentin vizyon çalışmalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Hendek ve çukur terörü yüzünden yerle bir olan Şırnak ve İdil´de İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli, Dicle Kalkınma Ajansı destekleri ile Şırnak iline kazandırılan 7,5 milyonluk dev projelerin imza töreni için Mardin´e geldi.

Kayyumlardan belediyecilikte hizmet farkı

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile bir araya gelen Kayyumlar basın toplantısında proje detaylarını paylaşarak, Şırnak´ın terörden önce ve sonraki yatırımlarını anlattı.

Dicle Kalkınma Ajansının ?2018 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı? kapsamında desteklenecek olan  7,5 Milyon TL değerindeki Şırnak Belediyesi´nin ?Şırnak Kent Meydanı Projesi ile Şırnak Dikey Bahçe Projesi ve İdil´in Aydınlık Yolu? projesi kapsamında kayyum başkanlar Mardin´e geldi.

Kayyumlar, Şırnak ve İdil´de yapılan yatırımlar ile şehrin alt yapısı ve üst yapısının baştan sona yenilendiğini ve bugüne kadar halka sunulmayan hizmetlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın destekleri ile Şırnaklı vatandaşlara  sunulduğunu anlattılar.

Şırnak meydanına kavuşacak

Projelerin imza töreni öncesi konuşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ "Kenti kent yapan meydanlarıdır" diyerek 5 milyon TL değerinde büyük bir proje için bir araya geldiklerini ifade ederek, ? Şırnak merkezin de devlet büyüklerini ağırlayabileceğimiz ve vatandaşların rahatça gezebilecekleri bir meydan projelerimizin imzalarını atacağız. Öte yandan kentin girişleri çok önemlidir. Bu kapsamda bir Mardin´de de olan ama daha kapsamlı bir dikey bahçe projesinin imzasını atmış bulunuyoruz. Bir proje diğer bir projeyi beraberinde getirerek Şırnak´a 2 yeni vizyon projesini kazandırmış olacağız? dedi. 

Şırnak´ın İdil ilçesinde İdil´in aydın yolu projesi kapsamında 2,5 Milyon değerinde büyük bir vizyon projesinin imzasının atıldığını söyleyen Altındağ, ? İdilde geçiş yollarında çok aktif alanlar var. Halkın vatandaşın sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir yeri albenisi olan bir yer haline getireceğiz . Kentin girişi farkındalık arz edecek? diye konuştu.

Terör yüzünden yüzde 65´i yıkılmış bir kentti

Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu Şırnak´ın 2 yıl önce çukur ve barikat terörü nedeni ile  Türkiye´de en çok hasar alan il olduğunu ifade ederek, ? Bu olumsuz tablonun bir an evvel bertaraf edilebilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın destekleri ile çok hızlı değişim ve dönüşüm projeleri hayata geçirildi? dedi.

Bedirhanoğlu Şırnak´ın yüzde 65´i yıkılmışken şehrin alt yapısı ve üst yapısının yeniden hızla inşa edilerek evleri yıkılan vatandaşların evlerinin verilebilmesi için çalışmaların  sürdürüldüğünü kaydetti.

DİKA´dan Şırnak´a pozitif ayrımcılık

Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu Dicle kalkınma Ajansının il genelinde yapılan yatırımlara büyük destek verdiğini kaydederek, ?  İl Özel idaresi genel sekreteri olduğum dönemde DİKA ile sanat sokağı, mesire alanı projelerini de hayata geçirdik. DİKA´nın Şırnak´a göstermiş olduğu pozitif ayrımcılık ile iki yeni projenin de imzalarını atmış bulunuyoruz. Dikey bahçe ve meydan projemizi en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız ?dedi.

İdil´in Aydınlık Yolu projesi

İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli ise 2,5 milyon TL değerinde ki proje destekleri için DİKA Genel sekreteri Yılmaz Altındağ ve ekibine teşekkür ederek, ?  Şırnak´ta güzel bir şeyler yapmak için gece gündüz çalışarak bir katma değer oluşturuyoruz. Şırnak yıl içinde başta Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimiz desteği ile toparlanmış durumda. Şehirlerimiz hızla kalkınma içerisinde. Son iki yılda  çok iyi noktalara geldi. Bizler kayyum belediye başkanları olarak aldığımızdan çok daha iyi bir seviyede görevimizi teslim etmek istiyoruz. Daha önce büyük bir 15 Temmuz şehitler parkı projesini ilçemizde yaptık. Halkımızın, aileleri ile rahatça gezebildiği şimdide İdil´in aydınlık yolu ile halkımızın huzurla yürüyebileceği estetik aydınlatması olan bir çalışma gerçekleştiriyoruz? diye konuştu.

Açıklamaların ardından imzalar atılar proje detayları sinevizyon gösterimi ile basına tanıtıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ