USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Mardin´e geldi.

Saadet Partisi İl Başkanlığının düzenlediği Mardin Buluşması programına katılan, Saadet Patisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Mardin´e geldi.
25-09-2017 15:39
Google News

       CHP Mardin Eski Milletvekili ve CHP İl Başkanı Mahmut Duyan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisinin hazır bulunduğu Mardin buluşmasında, Karamollaoğlu Türkiye´nin, politik, adalet, ekonomik  gündemine  ilişkin konularda düşüncelerini aktardı.

     Fikirleri kavga ederek değil, karşılıklı diyalogla ikna ederek benimsetilebileceğine vurgu yapan Karamollaoğlu ?Fikirleri kavga ile dikte ettiremezsiniz. Hatalarımız varsa düzeltilmesi için gayret etmememiz lazım. Hataların düzeltilmesinin yolu istişaredir. Referandum döneminde farklı bir beklentilerimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz oldu, düşüncelerimizi, kaygılarımızı anlattık. Kendimiz için herhangi bir talebimiz olmadı. Karşılık bulmadığı için, biz evet demedik. Biz bir ülkede bütün yetkilerin bir kişide olmasına, denetlenmeyen, kararı tek kişinin vermemesi gerektiğini, bir kişinin hata yapabileceğini söyledik. Etkili ve yetkili bir cumhurbaşkanın yanında, onu ikaz edecek, denetleyecek birleri olmalıdır. Adalet mülkin temelidir ilkesine sadık kalınmalıdır. Adalet müessesi herhangi bir şekilde siyasetin etkisi altında kaldıysa, adil verilecek kararlara bile şüphe ile bakılır. Farklı kanaatlere sahip olsak bile husumet, kamplaşma ve kutuplaşma yapılmasına müsaade etmemeliyiz.

        STK´lerde farklı kanaatler olabilir, siyasi partilerde farklı görüşler olabilir, ortak meselemiz memleketimizi daha yaşanır hale nasıl getirebiliriz olmalıdır.Çok çeşitli problemlerimiz var, yıllardır çözülemiyor. İktidar partisindeki arkadaşlarımıza  sevgimiz saygımız var. Memleketin ,içinde bir sürü problemler var, içine sürüklendiğimiz şartlardan, olağanüstü halden kurtulmalıyız. Terör sadece silahla çözülmez. Psikolojik, ekonomik, sosyal haklar, kucaklayıcı bir üslup ile ele alınırsa çözülür. İrtibat kanalarını açık tutmak gerekir.? dedi

                     Adalete Güven Sarsıldı

            Adalet sistemine vatandaşın güven duygusunun  sarsıldığını ileri süren Karamollaoğlu ?Adalete güven sarsılmış. Adalet yürütmenin emrine geçmiş gibi. Adalet çalışanları arasında düzenlenen ankette, adalete inanma  oranı düşüktür. Verilere göre vatandaşların yüzde 80´i adalete güvenmiyor. Ekonomide sorun var. Başka ülkelerle yarışacak güçte değilsek, sorun var demektir. Yok, köprü, tünel  yapmakla iş bitmiyor. İlacını, ihtiyaçlarını, dışa bağımlı kalmadan üretebiliyor musun, cihazlarını alabiliyor musun o önemli? şeklinde konuştu.

                   Irak´ta sorununu çözümü için bölgesel güçler anlaşmalı

    Gazetecilerin Kuzey Irak ile ilgili sorusuna cevap veren Karamollaoğlu, Dışardan gelenler bir gün çeker giderler, burada kalıcı olanın bölge insanı olduğunu söyledi.

?İyi bir diyalogla kurulursa çözüm daha iyi olur?

Karamollaoğlu şu şekilde konuştu; ?Bizim çalışmalarımız bölgede gerginliği artıracak mahiyette olmamalı kanaatindeyim. Böyle bir karara varmışlar Kuzey Irak, bu bölgede dışarıdan müdahaleler oldukça huzur ve barışın edilmemesinden endişe ediyoruz. Bu bölgede emelleri olanlar bu bölgede yaşayan insanların refahı, huzuru ve barışı için buraya müdahale etmiyorlar. Kendi menfaatlerini her şeyin önünde tutuyorlar. Onun dışında bu bölgede meydana gelecek bütün gelişmeleri bu bölgede yaşayan ülkeler, bu bölgede yaşayan insanlar karar vererek görmeli bundan dolayısıyla ben böyle bir hareket meydana geldiğinde Türkiye´nin, İran´ın, Irak´ın da ve Suriye´nin de bu bölgede yaşayan  kardeşlerimizin de bir araya gelerek çözüm bulmalarının isabetli olacağı kanaatindeyim. Bundan dolayı dışardan yapılacak müdahalelerle eğer böyle bir şey gerçekleşirse kendi kendimize vereceğimiz kararla aynı noktada birleşsek bile ikisinin arasında fark meydana gelir. Dışardan gelenler bir gün çeker giderler, biz burada kalıcıyız. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak bu bölgenin huzurunu, barışını bizler temin etmek mecburiyetindeyiz. Buda ancak iyi bir diyalog kurulursa iyi bir diyalogla mümkün olur? dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ