USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Rektör Ağırakça´ya Veda Yemeği

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça´ya veda yemeği verildi.

Rektör Ağırakça´ya Veda Yemeği
02-04-2019 23:41
Google News

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça´nın görev süresi doldu. Yaş haddinden dolayı görev süresi uzatılamayan Ağırakça emekli olacak. Ağrakça için  Erdoba Elegance otelde veda yemeği  düzenlendi. Yemeğe Mardin Valisi ve  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, fakülte dekanları, daire başkanları, bölüm başkanları, kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

      Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, 4,5 yıldır zorlu bir süreçten geçerek bugünlere geldiklerini söyledi. Arpağ, kampüste kalorifer yakıtı olmadığı için, öğrencilerin kampüste tahta yakarak ısınmaya çalıştıkları bir dönemden, modern bir kampüse sahip olduklarını kaydetti. Arpağ ?2014 yılında  üniversitede kasım ayında büyük bir yolsuzluk operasyonu yapıldı. 106 kişi gözaltına alındı. Üniversite imajını zedelendiği bir dönemde, Rektörünün  ihraç edildiği, genel sekreter ve genel sekreter yatımcılarının tutuklandığı, imajının zedelendiği bir dönemde ancak bu samimiyet ve içtenlikle üniversitemizi bugünkü huzurlu  ve başarılı bir döneme taşıyabildik. Bunu sağlayan sayın rektörümüze teşekkür ediyorum Üniversiteyi, hızlı adımlarla yoğun bir mesai ile gerek fiziki gerekse akademik anlamda gelişmesinin önündeki engelleri kaldırarak, bu günlere gelmeyi başardık. Üniversite kütüphanemize  senato kararı ile,  şahsına ait 17 bin kitabını hediye eden rektörümüz adını verdik.  ? dedi.

       Genel Sekreter  Arpağ, Mardin Valisi Mustafa Yaman´ın üniversitenin gelişmesine ve öğrencilerin sosyal yaşamlarının kolaylaştırmasına dönük, çevre düzenlemesi ve bisiklet parkuru yapımında, ulusal ve uluslararası sempozyumların gerçekleştirilmesinde sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

       Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Üniversitenin dününü ve bugününü bilenlerin, sağlanan gelişmeleri daha net gördüklerine dikkat çekerek, Mardin´e hizmeti bir görev bir aşk bildiklerini söyledi. Ağırakça  ? 3 Aralık 2014 yılında, batık, biten, YÖK´ün, Maliyenin, Kalkınma Bakanlığının üstünü çizdiği bir üniversite devir aldık. Yolsuzlukların çatlak verdiği bir üniversite. YÖK´ten gelen müfettişlerin  15 milyon liranın kayıp olduğunu tespit ettiği bir üniversite. Ben arkadaşlarıma, para harcama yetkisi olan arkadaşlarıma, öncelikle şeffaf, dürüst, helal lokmayı haram lokmadan ayırmalarını istedim. Üniversitede 3 ayrı çatışan grup vardı. Biz bunları birleştirdik. Bugün üniversitede huzur var, dürüstlük var.   Fiziki yönden Üniversite fark edilir hale geldi. Yeşil alanlar, çevre düzenlemeleri, her gün artan fakülte, öğrenci ve öğretim görevlisi sayısı. 5 bin öğrenci sayısını 11 bine çıkardık. 8 profesör vardı bugün 20 profesör var. Kadroları esirgemedik. İhraçlar hariç, herkesin kadrosunu bekletmeden verdik.? Dedi

                  Uluslararası boyut kazandırdık

      Yurt dışında tanınan ve kabul gören bir üniversite haline geldiklerini ifade eden Rektör Ağırakça? Artuklu Üniversitesi alanında, uluslararası  bir boyut kazandı. Program sayısını 38 den 80 lere çıkardık. 6 filoloji bölümü var. Geçmişte öğrencilerin sürekli hale getirdiği eylemleri son buldu. Göreve geldiğimde öğrencilere net bir şekilde, eylem yapılması gereken bir durum olursa, bana söyleyin ben size önderlik yaparım dedim. Öğrenci eylemleri son buldu. Her geçen gün fakültelerde ek bölümler açıyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Radyo-Televizyon bölümünü açtık. Ve bugün itibari ile Mardin Sağlık Bilimleri Fakültesini kurduk 4 tabip  profesör ve yeterince öğretim görevlisi olacak.  Bu ileriki dönemlerde tıp fakültesine dönüştürülebilir. Baba evi burada. Bir de cami yaptırıyoruz. Sık sık gidip geleceğim. Buralardan kopmayacağım. Beraber görev yapytığımız, öğretim görevlisi arkadaşalrıma, idarei ekibe ve başarımızda emeği olan mesai arakadalarıma ve her alanda yanımızda gördüğümüz, işbirliği yaptığımız Vali Sayın Mustafa Yaman´a teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Üniversitesi rektörü ile 3 yıldan beri mesai yaptıklarına dikkat çekerek, üniversitelerin, şehirleşme yolunda önemli görevler üstlendiğini söyledi. Vali Yaman ?Üniversiteler, şehirlerin vizyonu ve şehirleşmesi için çok önemli. Toplumsal kalkınmada, üniversite ile önemli kazanımlar sağlandı. Üniversite ile işbirliği yaptık. En önemli işbirliğini ise ?Mezopotamya´dan Dünyayı, Mezopotamya´dan Balkanları yorumlamak projelerinde yaptık. Üniversite kaynaklı şehirde sıkıntı yaşanmadı. Burada rektörümüzün ve öğrencilerimizin katkıları var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Üniversiteler ile sürekli işbirliğimizi sürdürdük. Şehrin turizmine dönük güzel gelişmeler var. Bugün itibarı ile otellerimiz dolu. Geçen yıl günü birlik 3 milyon turist sayısını bu yıl 5 milyona ulaşacağına inanıyorum. Rektörümüz ile uyum içinde çalıştık.? Dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ