USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Power Plate Studio Kızıltepe Açıldı.

Kadın girişimci Nurcan Öksüz tarafından Kızıltepe TOKİ´de Kadınlara yönelik hizmet verecek olan Spor salonunun basına tanıtım ve açılışı yapıldı.

Power Plate Studio Kızıltepe Açıldı.
24-10-2017 16:21
Google News

        Dünya´da ve Türkiye´de ?Yıldızların Fitness Cihazı ? olarak tanınan Power Plate Mardin bölgesinde ilk kez Kızıltepe´de Kadınlara hizmet verecek. Günde sadece 20 dakika harcayarak, terlemeden, yorulmadan ve zorlanmadan çelik gibi kaslara ve fit bir vücuda kavuşturan ve vücut Şekillendirmede en etkili cihaz olarak tanınan Power Plate 13 senedir Türkiye´de kullanılmakta.

Kadın girişimci Nurcan Öksüz tarafından Kızıltepe TOKİ´de Kadınlara yönelik hizmet verecek olan Spor salonunun basına tanıtım ve açılışı yapıldı. Açılışa Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Zeynettin Ayav´da hazır bulundu.

Kadınların daha sıkı bir vücuda sahip olmasını sağlayacak spor merkezinde Mardin bölgesinde ilk defa kullanılacak olan Power Plate markalı spor aleti de yer almakta. Verdiği özel vibrasyon sayesinde, vücut üzerindeki yerçekimi kuvvetini arttırarak spor yapmayı sağlayan Power Plate markası dünyada olduğu kadar ülkemizde spor ve sanat camiasının kullandığı bir alet olarak biliniyor.

Dünya markası olarak bilinen Power Plate yeni teknolojisi ile Mardin Kızıltepe´de spor´a zaman ayıramayan kadınlara günde sadece 20 dakika ile vücudun her bölgesini çalıştırma, Sıkılaşma, fit olmak ve zayıflamak ve istedikleri vücut zindeliği, sıklığı ve sağlığına kavuşabilecek.

Eğitimlerini İstanbul Power Plate Akademi´de alan mekan sahibi Nurcan Öksüz tarafından açılan Stüdyo´da kişiye yaşam koçluğu hizmeti veriliyor. Kızıltepe TOKİ ?de Havalimanı karşısında açılan Power Plate Stüdyo kişiye özel Power Plate programlarını sunmak için müşterilerini beklediklerini ve Sadece bayanlara hizmet vereceklerini söyleyen Öksüz, Stüdyoda temel amaç kişiye özel spor ile Sıkılaşarak Zayıflama.. Power Slim, Power Cardio, Power Performance ve Power Tone programların sadece bazıları. Haftada 3 kez yapılan çalışmalar ile ilk ayın sonunda gözle görülebilen ve ölçümlenebilen sonuçlar elde edildiğini belirtti.

 Açılış öncesi basın mensuplarına Power Plate cihazını anlatan Türkiye distbirötörü Gürcan Özkaya ise şunları söyledi, ?Tamamen bilimsel bir çalışma prensibine sahip olan Power Plate spor aletleri arasında medikal cihaz sertifikasına sahip ender cihazlardan bir tanesi.

40 yıl önce, uzun süre yerçekimsiz ortamda calışan kozmonotlarda görülen kas erimesi ve kemik yoğunluğundaki azalma eğilimine çare arayan bilim adamları kozmonotlara belirli hızda vibrasyon uygulayarak, ortamda bulunmayan yerçekimini Vibrasyon Platformları ile sağlayarak büyük bir sorunu ortadan kaldırdılar. Bu uygulama ile Sovyet uzay adamlarının uzayda kalma süresini 420 güne çıkartarak ABD´li rakiplarine tam 300 gün fark atmışlar.

Avrupa´da Power Plate ile Spor, fitness, sağlık, güzellik, fizik tedavi ve anti-aging salonlarında bir devrim yaşanıyor. Power Plate´e sporun geleceği diye bakılıyor. Tüm vücuda vibrasyon güçlü uygulayarak (Whole Body Vibration) insan vücudu üzerindeki yer çekimi kuvvetini (G-Force) yaklaşık 6 misli arttırarak kasların derinlemesine, hızlı ve düzenli olarak çalışmasını sağlıyor.

Power Plate´in ürettigi fiziksel vibrasyon, kaslara enerji olarak transfer edilir ve kaslarda birbirini takip eden kasılma ve gevşemelere neden olur. 30 ila 50 Hertz frekans aralıklarında çalışmak mümkündür. 50 Hz. Frekans ile çalışıldığında, kaslar saniyede 50 kez gerilir ve gevşer. Kaslarda oluşan bu dizi hareketler tendonların da gerilmesine neden olur. Bu kasılma, ?derin kas? olarak nitelenen karın içi kasların, omuriliği çevreleyen kasların hatta yüz kaslarının bile gerilmesine ve etkin olarak uyarılmasına neden olur. Böylece vücut kasları belirlenmiş bir disiplin içinde çalışır ve gelişir.

Power Plate´in medikal alanda kullanımı da son derece geniş. Bu alet, estetik kliniklerde doku sıkılaştırılmasından, Anti-Aging Merkezleri´ne kadar geniş bir alanda tercih ediliyor. Power Plate´in güçlü vibrasyon etkisi ile menapoz sonrası kemik erimesini (Osteoporosis) gerilettiği, bir başka deyişle kemik yoğunluğunda kayda değer artışlar sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış ve desteklenmiş. Bu nedenle ülkemizde spor yapan kadın kullanıcıların aynı zamanda osteoporosis konusunda da yararlar sağlaması mümkün olmakta.

NASA´nın 2001 yılından bu yana astronotlar üzerinde kullandığı Power Plate, yaşlanmayı geciktirmesi, dokulara sıkılık kazandırması, selüliti azaltması, vücudu şekillendirmesi nedeniyle Madonna, Clint Eastwood, Don Johnson, Julia Roberts, Demi Moore, Sting, Hilary Swank, Claudia Schiffer, Kylie Minouge, Zinedine Zidane gibi ünlülerin de ilk tercihi oldu. Ülkemizde de başta Çağla Şıkel, Sezen Aksu, Tülin Şahin, Sertap Erener, Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Zuhal Olcay, Petek Dinçöz, Gülgün Feyman gibi birçok yıldız isim de Power Plate kullanıyor. Başta futbol, basketbol, voleybol ve golf olmak üzere sporun her alanında Power Plate´i görmek mümkün

GÜNDE 20 DAKİKA, HAFTADA 3 KEZ

Power Plate ile vücudun her yeri çalıştırılabilir. Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration) uygulaması ile insan vücudunda yaşamsal önemi bulunan Mutluluk Hormonu (Serotin ve Neurotrophine), Büyüme Hormonu( HGH-Human Growth Hormone) ve Testosterone hormanlarının salgı seviyelerinde artışlar olur. Vücudun patlama gücü artar.? Şeklinde açıklamalarda bulunan Özkaya bazı özel proğramlar ve kullanıldığı alanları da şu şekilde sıraladı:

· Kas güçlendirme (Strength)· Yağ yakımı (Fat burning),· Anti-Selulit. Power Tone,· Power Cardio,· Esneklik (Flexibility),· Kemik erimesi (Osteoporosis),· Anti-Aging

 Hangi alanlarda kullanılır:

Fizik Tedavi: Vibrasyon uygulaması kasları, kas dokusunu, kemik yapısını ve eklem bağlarını güçlendirir, eklem sakatlanması riskini azaltılır. Ayrıca bu bölgelerde görülen hasarların daha kısa süre içinde onarılmasını kolaylaştırır.

Spor: Genelde uygulanan kas güçlendirici spor programları ile birlikte uygulandığında, kasların çok daha kısa sürede güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra tek başına kullanıldığında da benzer etkiyi görmek mümkündür. Günde sadece 20 dakikalık bir uygulama ile vücudun her bölgesindeki kaslar güçlenir.

Fitness: Geleneksel fitness (esneme/gevşeme) çalışmalarına uyum sağlayabildiği gibi, bu çalışmalarda ısınma ve soğuma programı olarak kullanılabilir. Step, Aerobics ve diğer fitness programlarından önce ısınma amacıyla kullanıldığında sporcuların ana çalışma programına ayıracakları zaman artar.

Rehabilitasyon: Kas zafiyetini (atrophy) ve kas gevşekliğini (hypotonia) ortadan kaldırır, ağrıları azaltır, algılama sorunlarını (Proprioceptive disturbances) giderir. Tüm vücutta rahatlama yaratır.

Medikal: Kan dolaşımını düzenler, kemik erimesi (osteoporosis) bozukluklarının düzeltilmesine katkı sağlar. Çalışma esnasında kalp atış hızı sabit kaldığından vücuda ilave yük getirmez.

Kozmetik: Vücutta sıvı birikmesini engeller, birikmiş sıvıların drenajına yardımcı olur. Serbest yağların parçalanmasını hızlandırır, en önemlisi kas yapısını geliştirdiği için bölgesel selülitleri giderir, vücudun sıkı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur, selülit oluşumunu engeller. Vücuttaki tonik dengesini ayarlayarak dokuların sıkılığını arttırır.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ