USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

ORHAN MİROĞLU´NDAN ´´RAMAZAN BAYRAMI´´ MESAJI

ORHAN MİROĞLU´NDAN ´´RAMAZAN BAYRAMI´´ MESAJI

ORHAN MİROĞLU´NDAN ´´RAMAZAN BAYRAMI´´ MESAJI
03-06-2019 11:13
Google News

25.26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, MKYK ve Medya-Tanıtım Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu
Ramazan Bayramı dolayısıyla ezber bozan Bayram mesajı yayımladı.

 

Orhan Miroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

´´İslam alemi bir bayrama daha , maalesef kan ve gözyaşı içinde giriyor. Bu yüzden de, içimiz buruk, ama umutsuz da değiliz.
Türkiye, yanıbaşımızda süren vekalet savaşlarının fiili olarak dışında kalmayı başarsa da, etnik hınç ve öfkenin, farklı mezhep ve inançların istismarı üzerinden büyüyen çatışmalardan etkilenmekte, birlik ve beraberliğini korumak için kayda değer bir mücadele yürütmektedir.


Tarih, medeniyet, iklim,coğrafya, kültür ve inanç, kısacası her bakımdan barındırdığı zenginliği,  dillere destan olan Anadolu ve Mezopotamya toprakları üzerinde yaşayan halkları maalesef rahat bırakmıyorlar ve bırakmayacaklar.


Tarihçilerin sıklıkla ifade ettiği gibi, 1.Dünya Savaşı, tarihin aynıyla bir tekerrürü olarak olmasa da, başka koşullarda, ama benzer emperyal parçalama ve bölme harekatlarıyla sürdürülmeye çalışılıyor. Ve 
Bizlere, Yani Araplar, Kürtler, Türkler, Süryaniler velhasılı bir zamanlar Osmanlı imparatorluğunun tebası olan halklara yeni bir kölecilik dayatılıyor ve sınırlar, halkların rızası olmadan yeniden çizilmek ve belirlenmek isteniyor.
Dünyanın efendilerinin, bize vaat ettikleri tek şey, köleliktir. Dünyanın yemi efendileri, aslında zorbaları,
2040 yılına kadar, bölgemizin köleleştirileceğini ve sürecin bu tarihte tamamlanacağını vaaz ediyorlar. Irak ve Suriye´yi paramparça ettiler, Arap Baharını daha doğmadan kana buladılar.


Mücadeleler ve zorluklar, travmalar, doğum sancıları, bilhassa Çin´in yeni İpek Yolu projesinin adım adım ilerlemesi, yapay zeka alanında sağlanan inanılmaz ilerleme, nükleer silahların artışındaki korkutucu gelişmeler, dünyanın sahip olduğu kaynakların ve zenginliklerin dağılımındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak için yürütülen mücadeleler, gözlerimizin önünde, yeniden şekillenen bir dünyanın doğum sancıları gibi görünmektedir.


Bir sonraki tehditin nereden geleceğini, hukuku yok sayan devletlerle nasıl mücadele edileceğini, haklı taleplerini anlamak için hiç çaba göstermediğimiz ve bu yüzyılda yola nasıl devam edeceklerini bilmediğimiz halkların yaşadığı trajedi, devletlerin himayesindeki terörist grup ve hareketlerin artan saldırı ve eylemleri,biz bütün bunları düşünür ve sorunlara çare ararken, Asya´nın göbeğinde uluslararası ağlar ve bağlantılar sessizce örülmekte, daha doğrusu yeni bir dünyanın adımları atılmaktadır.
Asya ve Avrupa´da İpek Yolu yeniden yükselmektedir.


İşte bu yüzden, İstanbul seçimleri, sadece bir İstanbul seçimi değildir.
Dünyanın gözü bu seçimlerin üstündedir.
İstanbul´u önümüzdeki beş hatta on yıllarda kimin ve hangi anlayışla yöneteceği önemlidir.
İstanbul Türkiye, İstanbul, Asya, İstanbul Avrupa demektir.
Binbir çeşit kültürün ve medeniyetin birbirleriyle karşılaştığı İstanbul´a karşı hepimizin görev ve sorumlulukları vardır.


Bayramdan sonra, bu görevlerimizi yerine getirmek ve İstanbul´u ehil ellere teslim etmek için, aşiretimizden, ailemizden olsun, dost akraba ve arkadaş olsun, hakkımız hukukumuz olan insanlarla buluşacak ve desteklerini talep edeceğiz.


Ülkemizin, İstanbul seçimleri üzerinden yeni bir siyasi istikrarsızlığa sürüklenmesine gönlümüz razı değil.
Yüzyıllar boyu, Kürt, Arap onbinlerce insanımızın gelip İstanbul´a yerleştiği ve geleceğini bu şehirde kurduğu zamanlardan bugüne kadar, Mardinli hemşehrilerimizin İstanbul´a çok büyük katkı sunduğunu, emek verdiğini biliyoruz.
Yalnış siyasi tercihlerin, gelip bu emeği yok etmesini istemiyoruz.


Devlet yönetme geleneği tek parti dönemiyle kapanmış, çağımızın ve dünyanın temel sorunlarına ecnebi bir anlayışın, dünya ve Ortadoğu´daki vekalet savaşlarının bir parçası olan bir takım siyasi akım ve grupların desteğinde İstanbul´a iktidar olması demek, tek kelimeyle, Türkiye´nin yeni tarihsel rol ve misyonunun dayandığı zeminin kayması  ve paramparça olması demektir.
Hakikatin üstünü örtmeye gerek yok.


İstanbul seçimleri, bir belediye seçimi olmasının ötesinde, İran´da Musaddık, Mısır´da Cemal Abdulnasır, Osmanlı İmparatorluğunda Mustafa Kemal gibi liderlerin geçen yüzyılda omuzladıkları tarihi misyonu omuzlayan bir liderin yani Recep Tayyip Erdoğan´ın ve partisinin yola ve mücadeleye millet desteğiyle devam etmesinin de kaderini ve geleceğini belirleyecek bir seçimdir.
Tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceğiz.


Demokrasi, siyasi temsilde adalet ve eşitlenme, ülke kaynaklarının ve zenginliklerinin adil paylaşımı  ve gönül belediyeciliğinin güçlenmesi için 17 yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin yeni bir safhası olarak gördüğümüz İstanbul seçimelerinin hayırlara vesile olmasını, Türkiye demokrasisinin bu seçimlerden güçlenerek çıkmasını temenni ediyor, kaybettiğimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, İslam aleminin ve Mardinli hemşehrilerimin Ramazan ayı bayramını en içten dileklerle kutluyorum.´´ dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ