USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Nusaybin´in inşa projesi Mardin´de açıklanacak

Mardin´e gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin´in yeniden inşası için hazırlanan projeyi açıklayacak. AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Nusaybin´in inşa projesi Mardin´de açıklanacak
25-11-2016 15:33
Google News

Mardin´e gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin´in yeniden inşası için hazırlanan projeyi açıklayacak. 
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Dündar, Nusaybin´in yeniden imarı konusunda hazırlanan projenin, Salı günü Mardin´e gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklanacağını belirtti. 

?Yüzlerce sivil hayatını kaybetti? 
Bölgede son bir yılda yaşanan terör olaylarına değinen Dündar, ?Ülkemizi ve bölgemizi hem iç hem de dış mihrakların desteğiyle bir kaos ortamına sürüklemeye çalışıldığının şahidiyiz. Bu terör olaylarının sivillere yönelik yansıyan kısmına bakıldığında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini görüyoruz? dedi.

?Kayyum atamaları halk nezdinde itibar gördü?
             Derik İlçesinde şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk´ü rahmetle andıklarını, faillerin adalet önünde hesap vereceklerini söyledi.

        Belediyelere kayyum atamalarına değinen Dündar, kayyum atamalarının siyasi değil hukuki olduğunu söyledi. Dündar, ?Tamamen devletin hukuki bir projesi olan kayyum atamalarının halk nezdinde de itibar gördüğüne şahit olduk"dedi

.              Bölgede tırmanarak yaşanan terör ikliminde, siyasilerin, vatandaşların gazetecilerin ve her kesimden insanın olumsuzluklar yaşadığına dikkat çeken Dündar ? Bölgede tırmanan ve yaşanan terör ikliminde, bu güvensiz iklimden siyasilerin, gazetecilerin ve halkın yaşadıkları olumsuzluklar var. Halkın  birine oy verip bizi yönet diyorsa, o kişi belediyeyei terör yuvasına dönüştürüyorsa, devletin bu noktada görevi başlar. İnşallah mevcut belediyeler ve diğer belediyeler bunlardan bir ders alırlar ve halka hizmet etmek için girdikleri yolda verdikleri sözleri yerine getiriler. Teröre uzak durarak sadece belediyecilik hizmetleri yaparlar. Umarız bu kayyum olarak atanan arkadaşlarımız da 3 yıldır halkın bekledikleri yerel hizmetleri yapar ve daha fazla halka ulaşma şansına sahip olurlar? diye konuştu.

?Nusaybin projesi açıklanacak? 
Nusaybin´de yaşanan olaylara ve mevcut durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
?Nusaybin´de terör ikliminden kaynaklı büyük bir yıkımın yaşandığını hepimiz şahit oldu. Nusaybin´de hiç kimsenin mağdur olmaması için hükümetimiz büyük bir proje başlatmış durumdadır. Yakın zamanda bu projeyi Mardin´de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Herhangi bir sıkıntı olmaz ise önümüzdeki Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Mardin´de olacak. Nusaybin´in yeniden inşası konusunda yapılacak proje açıklanacak. Biz bu aşamada Nusaybin halkının mağdur olmaması için yoğun bir çaba harcıyoruz. İnsani yardımlar, sağlık ve diğer hizmetler devam ediyor. Tahminen yaklaşık 6 bine yakın bir konut ihtiyacı hasıl olmuş, ancak daha çalışmalar devam ediyor. Az hasarlı konutların onarım ödenekleri yapılıyor, ancak 4 mahallede ve bir de sınıra yakın yerleşim yerleri için bir düzenleme yapılacak. Evi tamamen yıkılanlara para yerine konut verilecek.?

            Görevden uzaklaştırılan  mağdur öğretmen ve kamu görevlilerinin ne zaman göreve başlayacakları konusundaki bir soruya Dündar ?İçişleri bakanlığı  çalışmaları ve kanun hükmünde kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan öğretmen ve kamu görevlileri arasında suçsuz olanlar en yakın zamanda görevlerine dönecek. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi örgüte elaman yetiştiren öğretmen  geri dönüşleri olmayacak.? Dedi.

           Derik, Nusaybin ve Mazıdağı ilçe başkanlarının neden ihraç edildikleri şeklindeki bir soruya ise Dündar? İhraç söz konusu değildir. Teşkilatın önünü açmak için arkadaşlarımız istifa dilekçelerini verdi. Genel merkez istifaları şimdilik uygun buldu. Nusaybin ile ilgili şu an itibari ile istifa  yok. Kongre  tarihleri referandum dolayısıyla ileri bir tarihe bırakıldı.? Şeklinde cevap verdi.

      Mardin Artuklu ilçesinde yeni bir kadın doğum ve çocuk ile diş hastalıkları hastanesinin yapılacağını sözlerine ekledi.

 

          

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ