USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Nusaybin´de Hayata Dönüş

Nusaybin İlçesinde hayat normale dönmeye başladı.

Nusaybin´de Hayata Dönüş
11-12-2016 11:48
Google News

         Mardin´in Nusaybin İlçesinde Hendek ve çukur Kazımları ile birlikte cehenneme dönen yaşam, normale döndü. İlçe merkezinde cafeler açıldı, yerli ve yabancı gençler cafelere doluştu.
          Nusaybin İlçesinde 6 Mahallede hendek kazımının ardından başlatılan temizlik operasyonu son aşamaya geldi. Mahallelerde enkaz temizleme çalışmaları da son noktaya gelirken ilçe merkezinde hareketlilik başladı. Normal hayat dönüş ilçede hareketlilik yarattı. Cadde ve sokaklarda seyyar satıcılar, çarşıda ise market, manav ve lokantalar kapılarını yeniden müşterilerine açtı. Çatışma ve sonrasında evlere yerleştirilen patlayıcıların yarattığı tahribatla yerle bir olan alanlarda yapılan enkaz temizleme çalışması tamamlanan mahallelerin etrafı tel örgü ile çevrildi.
              Cafeler açıldı
         İlçe Merkezinde en fazla hareketlilik İlçe Merkezinden Sınır kapısına doğru giden cadde üzerindeki cafelerde gözlendi. Belediye hizmet binasının karşısındaki cafelerde ilçede görev yapan memurların ve Nusaybinli gençlerin bir arada kahve-çaylı sohbetleri dikkat çekti.
              Emniyet Müdürü Gençlerle
       Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Nusaybin İlçesinde görev yapan emniyet birimlerini ziyaret etti, ardından bir cafede oturan gençlerle sohbet edip çay içti. İlçede hayatın normale döndüğünü güvenlik birimlerinin olaylara tamamen hakim olduğunu anlatan İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ? Nusaybin İlçe olarak derin bir tarihi katman ve kültüre sahip bir ilçemiz. Bugüne gelinen durumu hak etmeyen, ticari potansiyeli yüksek bir ilçe. Güvenlik birimlerimiz olaya tamamen hakim durumda. Halkımıza güven ve huzur ortamı sağlamada üzerimize düşen görevi yerine getirme kararlılığındayız. Başta gençler olmak üzere, gelinen noktada normal yaşam şartlarının devamı için herkese görev ve sorumluluk düşüyor. Huzur ortamını bozmak isteyenlere biz müsaade etmeyeceğiz, halkımızdan da bu konuda destek istiyoruz? şeklinde konuştu.
            Kentsel Dönüşüm Bürosuna akın
          Olayların bitmesi ve huzur ortamının sağlanması ile birlikte ilçeye geri dönüş yapan halk, yeni yapılacak ev tercihlerini yapmak için kurulan kentsel dönüşüm bürosuna akın etti. İlçeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara yeni yerleşim alanlarında, katlı ve müstakil ev yapılacağını söylemesi üzerine, Kentsel Dönüşüm Bürosu önündeki hareketliliği arttırdı. Vatandaşlar 5,6 ve 7 kat olarak site halinde yapılan evlerden tercih yapabilecekleri gibi, 500 metrekare alan üzerinde yapılacak müstakil evlerden yana da tercih yapabilecek. Vatandaşlar yapılan zarar tespit komisyonu belirlemelerine göre bir yada birkaç daire alabilecek.
            Vatandaşlar Çalışma Hızlandırılsın
İlçeye geri dönüş yapan vatandaşlar yeraltı ve yer üstü çalışmaların yavaş sürdürülmesinden yakındı. Çalışmaların hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar ?İlçeye geri döndük, ancak su şebekesinde ve alt yapıda sıkıntılar var. İnşaatlara henüz başlanmadı. İlçede ciddi sıkıntılarımız var. Çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz? şeklinde tepkilerini dile getiriyor.
          650 Aile Dönüş Yapamadı
          Evleri tamamen yıkılan veya ağır hasar gören 650 ailenin ilçeye dönüş yapamadığı belirlendi. İnşa çalışmalarının tamamlanması ve ev tahsis edilmesi durumunda geri dönüş yapacakları belirtildi. Vatandaşların ev tercih ve belirlemem çalışmalarının ardından inşaata hızla başlanacağı yetkililer tarafından belirtildi.
              Koordinatör Belediye Başkanı

         Çalışmaları ve belediyecilik hizmetleri ile dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Nusaybin İlçesinde çalışmaların yürütülmesi için koordinatör başkan olarak görev aldı. Hizmet ve teknik ekibi ile ilçeye gelen Karaosmanoğlu ilk etapta 4 park yapacaklarını söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin en hızlı ve verimli şekilde yürütülmesi için çalışacaklarını söyleyen Karaosmanoğlu ?Deneyimlerimizi Nusaybinli kardeşlerimiz için hizmete dönüştüreceğiz. Ekibimle buradayım. Kısa sürede çalışmalar görünür hale gelecek? şeklinde konuştu.
İlçede sessiz bekleyişin yerini hareketlenmeye bırakması çıplak gözle görülürken, sosyal yaşamın renklenerek eski halini almasına az kaldı yorumları duyulmaya başlandı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ