USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

MÜSİAD Artuklu İlçesinde Toplandı

-MÜSİAD Başkanı Dündar Toplantılarımızı İlçe Düzeyine İndirdik ilçelerdeki Ekonomik Ve Sosyal Sorunları Yerinde Görmek Ve Tespit Etmek İstiyoruz?

MÜSİAD Artuklu İlçesinde Toplandı
27-05-2014 14:07
Google News

            MÜSİAD Mardin Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği dost meclisi bu hafta Artuklu İlçemiz de yapıldı. Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu ve heyetinin misafir olduğu, MÜSİAD üyesi Fatih Eroktay`ın ev sahipliğini yaptığı toplantı Vaha tesislerinde gerçekleştirildi. Mardin`in ve Artuklu İlçesinin ekonomik ve sosyal durumunun incelendiği toplantıya basın mensupları ve MÜSİAD Mardin üyeleri katılım sağladı.

            Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkam Mehmet Ali Dündar, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu`na dost meclislerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Dost meclislerini bu yıl içerisinde Mardin in tüm ilçelerinde yapmaya devam ettiklerini ve ilçelerin beklenti ve sorunlarını gündeme taşımanın gayretinde olduklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu                                             

            MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar Mardin`in yedi bin yıllık geçmişi ile devasa bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Dündar "Mardin ve özelikle Artuklu ilçemiz Mardin Turizmin de başat rol oynamaktadır. Çözüm süreci ile beraber şehrimizi Ziyaret eden turist sayısı yıldan yıla artış göstermektedir. 2014 yıllı turizm sezonu otel doluluğu acısından işletmelerimizi memnun edecek seviyede gerçekleşmektedir. Tarihi Dönüşüm Projesinin bir an önce tamamlanması, Mardin kalesinin restorasyon çalışmalarına hız verilmesi ve birinci caddenin trafik sorununun çözülmesi en büyük beklentimizdir. Daha fazla ziyaretçi alabilmemiz için esnafımızın daha profesyonel gayret içinde olması ve tur şirketlerinin Mardin`e daha fazla ilgi göstermesi için yetkililerimizin daha fazla çaba göstermelerini bekliyoruz. Turizm potansiyelinin arttırılması, Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum kuruluşlarının top yekün ve dayanışmalı çalışması ile mümkündür" diye konuştu.

            Dündar Mardin ekonomisinin tarım, turizm, sanayi, lojistik ve inşaat sektörlerinin eş güdümlü şekilde geliştirilmesine ve güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi "Dört milyona yakın tarımsal arazi potansiyeli olan il tarımımızın arazi varlığının önemli bir kısmı Artuklu da bulunmaktadır. Özelikle tarla tarımında son dönemde enerji konusu üretme büyük engel teşkil etmektedir. DEDAŞ`IN çiftçi ile karşı karşıya kalması ve firmanın elektrik politikalarının üretime olumsuz katkı sunuyor olması en büyük handikabımız olmuştur. Bu konuda Enerji, Tarım ve Maliye Bakanlıkları'nın, GAP sulaması başlayana kadar Mardin çiftçisine enerji konusunda özel sübvansiyonları devreye koyması kaçınılmaz bir hal almıştır.

            Mardin`in Sanayisi son yıllarda bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin ender sanayilerinden biri olmuştur, ikinci OSB`nin bir an önce faaliyete geçmesi ve yatırımların çeşitlenerek artırılması en büyük beklentimizdir. Gecen hafta MÜSİAD Mardin Şubesi olarak Irak`a düzenlediğimiz iş gezisinde üyelerimizin Irak pazarına daha fazla entegrasyon sağlaması için çalışmalar başlattık. Ondan önce Almanya Berlin`e ve Fas`ın Marakeş Şehirlerine MÜSİAD Mardin olarak, bu yıl içerisinde iş gezileri düzenledik. Bu tür gezileri ihracat pazarlarımızın artırılması anlamında önemli buluyoruz. Lojistik sektörünün güçlendirilmesi için firmalarımızın daha kurumsal ve modern hale getirilmesi ve bağlantı yollarımızın güçlendirilmesi önemli olacaktır" dedi.

            Mardin deki inşaat sektörünün son aylarda bir durağanlık yaşadığını ve bu durumun geçici bir durum olmasını umut ettiklerini dile getiren Dündar, kentsel dönüşümle beraber inşaat sektörünün uzun bir süre iş kapısı olmaya devam edeceğini söyledi. Daha modern bir Artuklu için kentsel dönüşümle beraber, modern imar planlarlarının yürürlüğe girmesini beklediklerini dile getirdi.

ARTUKLU ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİ"

                  Dost Meclisi toplantısına katılan Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, MÜSİAD'ın Türkiye'de ekonomisinde lokomotifi görevini üstelediğine dikkat çekti. Kaymakam Soner Karataşoğlu, Dost Meclisi Toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karataşoğlu, 'Dost Meclisi'nin ismi çok kapsayıcı ve güzel bir isim. Uzun yıllardır ihtiyacını duyduğumuz ilişkileri de özetleyen toplantıyı sizler uzun yıllardır yapıyorsunuz. Çeyrek asırdır ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan MÜSİAD'ın çalışmalarını önemsiyorum ve şahsım adına böyle bir toplantıda bulunuyor olmaktan son derece mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

                       Artuklu İlçesinin Mardin'in Büyükşehir olmasıyla birlikte Merkez ilçe olarak 8 ay önce kurulduğunu ifade eden Karataşoğlu, sorunların masaya yatırılırken tartışılması gerektiğini, toplantı sonrasında ise kucaklaşarak çıkmanın yararlı olacağını bildirdi. Karataşoğlu "Artuklu İlçemiz, 148 bin nüfusa sahip. 91 mahallemize hizmet verilmektedir. Malumunuz Büyükşehir yasası ile birlikte köy statüsü mahalleye dönüştü. Artuklu ilçemizin Türkiye ve Dünya'da öne çıkan tarafı ise Tarih Kültür ve Turizm'in kaynaştığı bir coğrafyadan oluşmasıdır. Dolayısıyla bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu güçlü yanlarımızı aslında bizim her tarafa anlatmamız gerekiyor. Artuklu'da göreve başlarken sosyal argümanları kullanarak sahaya girmeye çalıştık. Dolayısıyla biz sahada garip gurebayla da yetim çocuklarımızla da bir araya geliyor ve benzer dost meclislerini sadece bu seçkin topluluktaki iş adamlarımızla değil, yetimlerimizle de, yaşlılarımızla da yapıyoruz. İş yükümüz biraz ağır ancak biz bu yoğunluktan asla şikayetçi değiliz. Yüzlerce camisi, yüzlerce okulu, binlerce personeli olan bir alandan söz ediyoruz. Onun için bu süreçte Artuklu olarak başlangıç olmasına karşın önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Gelin tanış olalım, eteğimizdeki taşları dökelim,tartışalım,eleştirelim ama buradan birbirimize sarılarak ayrılalım. Biz eski köye yen adet getirmek istiyoruz. Yeniliklerle yola çıkmak istiyoruz. İşadamlarımızın toplantı raporlarından çıkacak fikirler bize yol gösterecek. 8 ay gibi kısa sürede her alanda güzel ilerlemeler kaydettik.  Bu konuda teşekkürü hak ettiğine inandığım kurum müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum'dedi.

      Mazıdağı İlçe Kaymakamı Fikret Çelik ise bir sonraki MÜSİAD toplantısına ev sahipliği yapacak olmalarının sevindrici olduğunu söyledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ