USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Miroğlu Mardin´de Gençlerle Buluştu

Miroğlu, TUGVA Gençlerinin ev sahipliğinde Anayasa Ve Başkanlık Sistemini Anlattı

Miroğlu Mardin´de Gençlerle Buluştu
04-03-2017 15:47
Google News

            Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu TUGVA Mardin Şubesinin düzenlediği ?Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlık Sistemi?  konulu paneline konuşmacı olarak katıldı. Ankara´da tarifeli uçak ile gelen Ak Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı´yı Mardin Hava Limanında kalabalık bir partili grup karşıladı.

           Türkiye Gençlik Vakfı tarafından  Alihansoy Düğün salonunda düzenlenen ?Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlık Sistemi? paneline TUGVA Mardin Şube Başkan Yardımcısı Muhittin Ertaş yaptığı konuşmada, geçmiş dönem hükümetlerinde gençleri siyasetin dışına itildiğine dikkat çekerek, mevcut parlamenter sistemden şikayetçi olduklarını söyledi.

          Ak Parti İL Başkanı Mehmet Ali Dündar katılımcılara selamlama konuşması yaparak, Ak Partinin vesayet rejiminden kurtulmak için verdiği mücadeleye değindi.       Ak Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise yaptığı selamlama konuşmasında, dünyanın en genç nüfuslu ülkesinde, gençlerin siyasetinde dışında tutulmasını eleştirerek, Ak Parti döneminde ekonomi, sosyal güvenlik ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanda gençlerin önünü açtığını söyledi. Bölünmez ?Eğitim sisteminin yüz karası olan başörtüsü yasağı kaldırıldı. Haksız ve hukuksuz  yöntemlerle hakları elinden alınan 800 bin öğrenciye af çıkarıldı. Ve en önemlisi siyasette figüran olarak kullanılan gençlere seçilme hakkı tanıyan bir anayasa hayata geçirilmek isteniyor? dedi. Bölünmez Çankırı konuşmasını  ardından başka bir programa katılmak üzere salondan ayrılması dikkat çekti.

       Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu´nun televizyon ve meclisteki konuşmalarından  oluşturulan bir sinevizyon gösterisinin ardından, salondakilere hitap etti.

        Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti İktidarının,100 yıllık köhnemiş bir sistemi   değiştirmeyi başardığını, sistemden kalan vesayet kalıntılarının da yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile tamamen ortadan kaldırılarak, ülkede demokrasi ve gerçek hukukun tesis edileceğini söyledi.

         Türkiye´de bir beka sorununun yaşadığına dikkat çeken Miroğlu, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan, Irak ile Suriye´deki uniter yapıyı ortadan kaldıran gelişimlerin, iyi takip edilmemesi ve tahlil edilerek müdahale edilmemesi durumunda, Türkiye´nin zarar göreceğini söyledi.  Ekonomik potansiyel ve dinamiklerin her gün biraz daha sağlam temeller üzerine oturtulduğunu ifade eden Miroğlu ? 2030 Dünyanın 12 büyük ekonomisi, 2050 de ise ekonomisi ve demokrasisi güçlü bir Türkiye olarak gelişmiş dünya ülkeleri arasında yerimizi alacağız? dedi.

         Küresel istikrarlar çağının çöktüğü bir dönemden geçildiğine vurgu yapan Miroğlu ?ABD gibi bir ülke kendi içine kapanma gereği duyuyor. Her ülke, kendi iç dinamiklerini, imkanlarını, tesis ettiği demokrasisi ve hukuk üstünlüğü döngüsünde kendi bekasını korumaya çalışması gerekir? diye konuştu.

          Bekir Bozdağ´ın mitingine yasak getiren AB´nın PKK mitinglerine karışmamasını da eleştiren  Miroğlu, ?AB ile ittifak, dışardan medet ve beklentilerin içi boştur. Bunlara küsmeyecek, uluslararası uşaklığı da unutmayacağız.? Diye konuşan Miroğlu bir ülkede demokrasi kurumsallaşmamışsa  o demokrasiden hayır gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

  Barzani Güvencedir

  Kuzey Irakta Barzani yönetiminin Türkiye için bir denge olduğuna vurgu yapan   Miroğlu, Kuzey Irak´ta Barzani´nin varlığı ve Türkiye ile ilişkilerinin farklı yönlere çekilmemesi gerektiğini belirterek ?Türk Milliyetçileri Barzani´nin Türkiye ile ilişkilerine karşı daha hassas olmalarında yarar var. Barzani´yi  PKK ile özdeşleştirmek yanlıştır. Barzani´nin Kuzey Irak´taki varlığı zarar görürse ikinci bir PKK yerleşim alanı ortaya çıkar. Türkiye Erbil siyasetini oy için kullanmayacağı bilinmeli? diye konuştu.

   HDP´ye Hayır Talimatı Kandil´den

 HDP´nin Kandil´in talimatları doğrultusunda hareket etiğini ifade eden Miroğlu ? Kandil HDP´ye yeni bir talimat verdi. Sandıktan hayır çıkarsa tekrar müzakerelere başlanır. HDP Kandil´in talimatları doğrultusun Hayır kampanyasını başlattı. Kürt halkı bu sefer aldatılmayacak. Seçimler barajı aşılırsa demokrasi gelecek dediniz, halk size oy verdi. 85 Milletvekili ile Meclise girdiniz. Sonra ne oldu da Kandil eylem talimatı verdi. Kürt halkını artık kandıramazsınız ? diye konuştu.

       Miroğlu önümüzdeki günlerde Mardin´in sorunlarını da oluşturulacak bir platformda masa yatıracaklarını sözlerine ekledi.

        TUGVA´nın düzenlediği Panele  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,  Ak Parti Eski Milletvekili Nihat Eri, Ak Parti  MKYK Üyesi Zeynep Alkış,Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İl ve İlçe Teşkilatları, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve çok sayıda partili katıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ