USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek`e yeni görev

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek`e yeni görev

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek`e yeni görev
18-04-2015 15:03
Google News

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek`e yeni görev

 

 

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek, Darüsselam'a Uğurlandı

 

MARDİN  ? Mardin'in Midyat ilçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Tanzanya Darüsselem Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Ataşeliğine atandı.

 

Darüsselam Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Ateşeliği Koordinatörü olarak atanan Muhammed Çiçek'e Müftülük personeli ve STK temsilcileri tarafından veda yemeği düzenlendi.

 

Midyat İlçe Müftlüğünü 'ta 3,5 yıldan beri başarılı bir şekilde yürüten, Muhammed Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevde yükselme sınavını kazanmasının ardından Tanzanya Darüsselem Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Koordinatörü olarak atanması Midyat'ta sevinçle karşılandı.

 

Atamasının kesinleşmesinin ardından Darüsselam Büyükelçiliği' deki yeni görevine uğurlanan Muhammed Çiçek'e veda yemeği düzenlendi.

 

Has Dinlenme tesislerinde düzenlenen törende konuşan Midyat Müftülük Şefi Mehmet Sabih Gök, Müftü Çiçek'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

 

Gök daha sonra şöyle konuştu: Muhammed Çiçek, Midyat'ta atanması ile birlikte birçok konuda hizmetleri olmuştur. Hocamızın yeni görev yeri olan Tanzanya Darüsselam Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Koordinatörün de başarılarının devamını diliyorum.?dedi.

 

Midyat eski Müftüsü Muhammed Çiçek ise,  kendisi için düzenlenen plaket ve tören için teşekkür ederek şöyle konuştu: Midyat`ta insan odaklı bir hizmet yapmaya çalıştık. İnsana değer verme esaslı bir hizmet yapmaya çalıştık. İnsanın Rabbimizin bize emaneti olduğunu düşünerek, renginden, dilinden, sıfatından, bağımsız mükemmel bir varlık olduğunu düşündük. Kapımızı her zaman açık tuttuk. Dairemize, büromuza gelen her vatandaşın mutlu bir şekilde en azından buradan mutlu çıkabilmesi için çalıştık. Gelen vatandaşlarımız mutlu bir şekilde uğurladık. Personelimizin mutlu ve huzurlu bir şekilde görevini yapabilmesi için elimizden geleni yaptık. Tabi ki Midyat kozmopolit bir yer. Farklı etnik grupları için içinde barındıran bir yer. Hiçbir etnik grubun çekim alanına girmeden sadece rabbin rızasına uygun hareket etmeye çalıştık. Rabbimizin rızasını esas olarak imza atmaya çalıştık. O bize verilen emaneti hakkıyla eda etmeye çalıştık. Rabbin dünya ve ahiret mutluluğu versin. Yollarını açık etsin. Gittiğimiz coğrafya da arkamızdan güzel bir ses bırakmak için gidiyoruz. Bu gittiğimiz coğrafya da Midyat'ın güzelliklerini taşıyacağımızdan eminiz. Gideceğimiz yer Afrika'nın yoksul bir ülkesi. Midyat ilçemizin güzel ismi anılsın diye Midyat Müftülüğü olarak orada bir su kuyusu ve kurs açmayı düşünüyoruz.? Diye konuştu.

 

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet­Sen) Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir ise, Midyat ilçemize geldiği günden beri insan odaklı insanları kazanmak amacıyla birçok mahallede kuran kursu açmıştır. Bir insanı kazanmak o köyü kazanmak demek. Elinden geldiği kadar sırf insanları kazanmak için çeşitli hizmetleri olmuştur. Kendisini kapısı da sürekli açık olmuştur, şeffaf bir yönetim sergilemiştir.?dedi.

 

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din­Bir­Sen) Midyat Temsilcisi Tevfik Acar ise, Muhammed Çiçek, alim olan bir aileden gelmesi ve alim bir kişiliğe sahip olması nedeni ile medreselere, kuran kurslarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik çalışmaları ile güzel hizmetler yaptığını söyledi. Bütün Müslümanlar kardeştir düşüncesi ile bir araya getirip, Midyat la ilgili istişareler yaptığını aktardı.

 

Veda yemeğine, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir'in yanı sıra, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (Dives) Midyat Temsilcisi Zinnur Arnaslı, Midyat Maneviyat Eğitimi Değerler İnsanlara Nasihat ve Etik Derneği (Medine­Der) Başkanı Abdullah Gegez, Midyat Özürlüler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Midyat İmam Hatip Mezunları Temsilcisi Abdullatif Acar ve Müftülük personeli katıldı.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından, toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Çiçek daha sonra davetlilerle vedalaşarak yeni görev yerine uğurlandı.

 

 


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ