USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mezopotamya´nın Buğday Kraliçesi

Konya´dan Mardin´e gelen Aysun Çınar, yılda 50 bin ton buğday ticareti yapıyor.

Mezopotamya´nın Buğday Kraliçesi
09-07-2017 14:15
Google News

              Konya´da tahıl üreticisi ve işletmecisi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Aysun Çınar,  4. Nesil olarak dedelerinin mesleğini 15 yıldan beri Mardin´de sürdürüyor.

             Konya´nın  tahıl ticaretinin duayenlerinden olan  ve un sanayi sektöründe büyük başarılara imza atan Hanefi Çınar´ın kızı Aysun Çınar, Mezopotamya ovasında buğday ticaretinde erkeklere kök söktürüyor. Babasının adına yaşatma hedefi ile yola çıktığını ifade eden Aysun Çınar, binlerce erkek arasında tek kadın olarak tahıl ticareti ile uğraşmanın zorluklarını kararlıkla aştığını söyledi. Çocuklarını da ihmal etmediğini, anne olarak çocuklarına en iyi şekilde baktığını ifade eden Aysun Çınar ? Dedemin dedesi tahıl ticareti ile uğraşıyordu. Babam dedemden mesleğin bayrağını aldı. Babam 18 yıl  Konya´da ticaret Borsası Başkanlığını yaptı. Bende tahıl ticareti bayrağını babamdan aldım ve gururlu ileriye doğru taşıyorum. Vefat eden babamın istediği hedeflere doğru ilerleyerek anılarını yaşatmayı amaçlıyorum. Dededen toruna kadar gelen tahıl ticaretini 4. Nesil olarak sürdürmekteyim.? dedi.

               Un Fabrikasında Genel Müdürlük

  Konya´da 2008 yılına kadar babasının adını taşıyan Hanefi Çınar Un Fabrikasında genel Müdür olarak çalıştığını hatırlatan Aysun Çınar ?Bu süre zarfında Orta Anadolu Un Sanayiciler Derneği Başkan Vekilliği yaptım. 2008 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi´nin yol yapımı için fabrikamızı kamulaştırması sonucunda Hububat Sektörü´ ne yöneldim. Yüküm ağırdı, 19 yıldır felçli olan annemin ve çocuklarımın sorumluluğunu, en önemlisi de Çınar soyadının bayrağını taşıma sorumluluğu bendeydi. Çıktığım yolda çok zorluklar yaşadım. Özellikle bu sektörde tek kadın olmanın hem gururunu hem de sıkıntılarını yaşadım. Konya merkezli tüm Güneydoğu, Doğu Anadolu, iç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Trakya Bölgelerinde 19 yıldır çalışıyorum.? Şeklinde konuştu.

          Yılda 50 bin ton tahıl topluyorum

 15 Yıldan beri Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Hububat Ticaret Merkezinde bulunan ve buğday ticaretine yön veren Aysun Çınar, Türkiye´nin 7 bölgesinde buğday alımları yaptığını ifade etti. Çınar ? Ben büyük firmalarla iş yapıyorum. Onun için buğday ve mısır üretimi olan bölgelerde ticaret yapıyorum. Türkiye´de bu işle uğraşan tek kadın olmanın hem gururunu hem de zorluklarını yaşıyorum. Zaman zaman tehditler aldım, önümü kesmek isteyenler oldu. Ama ben yılmadım, yoluma devam ettim. TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkan Vekili olarak görev yapmaktayım. Konya Ticaret Borsası üyesiyim. Mardin Kızıltepe Hububat Borsası üyesiyim. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu üyesiyim. Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği üyesiyim. Türkiye Un Sanayiciler Federasyonu üyesiyim. İşimi çok seviyorum. Köylerde; buğday ve mısır tarlalarındaki mutluluğumu kelimelerle ifade edemem? diye  konuştu.

                15 Yıldır Bölgedeyim

 Güneydoğu Anadolu Bölgesine 15 yıl önce yöneldiğini ifade eden Aysun Çınar ?15 yıldan beri çalışmakta olduğumuz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en son  Mardin Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde 2 yıl şube açılışımızı da gerçekleştirdik. Bir kadın olarak kendimi Bölgeye ve buğday ticareti sektörüne  kabul ettirmede zorlandım. Bölgenin tek bayan hububat tüccarı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye´nin en verimli topraklarında ekmeğimi kazanıyorum. Bölgede desteğini esirgemeyen tüccar ve sanayici arkadaşlarıma, özellikle Güneydoğu Un Sanayiciler Dernek Başkanı Erhan Özmen´ e teşekkür ediyorum. Ticaret hayatımda iki kez ticari darbe yedim, ama Çınar soyadını dedelerimden gelen ticari ahlak ve anlayışını, çocuklarıma dedelerinden kalan bayrağı yücelterek devretmeyi istiyorum? şeklinde sözlerini sürdürdü.

 Dünyanın En Kaliteli Buğday Mezopotamya Topraklarında

 Konya ovasının buğday ve tahıl ile anıldığına dikkat çeken Aysun Çınar ?Dünyanın en kaliteli buğdayının Konya Ovasında yetiştiğini biliyordum. Mardin geldikten sonra düşüncem değişti. Dünyanın en kaliteli ve insan sağlığına yararlı buğdayın bu topraklarda yetiştiğine tanık oldum.? Dedi.

     Ölürsem Buğday Tarlasında Gömülmeyi isterim

 Türkiye genelinde buğday ve mısır tarlalarında gezmek ve buğdayın her aşamasında tarlada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çınar? Toprak ile tarlada buğday ile öylesine haşır neşir oldum ki, vasiyetimde ölürsem, buğday tarlasında bir ağacın gölgesinde gömülmeyi tavsiye ettim.? Şeklinde konuştu.

     Mardin Benim Sevdam

   Mardin´e geldikten sonra, şehrin tarihi, kültürel, dil ve din zenginlikleri karşısında büyülendiğini söyleyen Çınar, ömrünün  geri kalan kısmını tarihi kentte geçirme kararında olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ