USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardinmasa Sosyal sorumluluk projeleri Lansmanı?

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, ?Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini, birçok belediyenin örnek aldığı mardinmasa ile ortaya koyuyoruz.? dedi.

Mardinmasa Sosyal sorumluluk projeleri Lansmanı?
26-02-2018 22:32
Google News

       Mardin Büyükşehir Belediyesi, mardinmasa ile hayata geçirdiği 26 sosyal sorumluluk projelerinin bir yıllık lansmanını yaptı. Erdoba Elegance  otelde düzenlenen programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İlçe Kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Mardin  Büyükşehir Belediyesi  Mardinmasa sorumlusu Merve Erciyas bir yılda sosyal sorumluk projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri hizmetlerin sunumunu yaptı.

   Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, göreve geldikleri günden beri insan odaklı projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Güvenli, huzurlu ve temiz şehir için çalıştıklarını ifade eden Vali Yaman, ?Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini, birçok belediyenin örnek aldığı mardinmasa ile ortaya koyuyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak 7´den 70´e herkesin yanında oluyoruz. Mardinli hemşerilerimizin özlemini duyduğu hizmetleri ve istekleri çok iyi biliyoruz. Mardinmasa ile vatandaşlarımız taleplerini doğrudan bizlere ulaştırabiliyor. Bugüne kadar mardinmasa ile 180 bin vatandaşımızın gönlüne dokunduk? dedi.

       Sorunları zamanında çözen belediye olduk

           Bu şehirde yaşayan tüm insanların  gönlüne dokunacaklarını vurgulayan Yaman,  ? Her doğan çocuğumuzun, taziyesi olan hemşehrilerimizin, hayatlarını birleştiren gençlerimizin, vatani görevini yapacak olan kardeşlerimizin, hacca gidecek hacı adaylarımızın, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın, engelli kardeşlerimizin, öğrencilerimizin, ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyoruz. Mardinmasa, ülkemizde model olacak Sosyal Riski İzleme ve Önleme Projesini hayata geçiriyor. 700 mahallemizde her haneye konuk olacağız ve vatandaşlarımızın taleplerini, ihtiyaç durumlarını direkt olarak öğreneceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını hep birlikte çözeceğiz.?  Şeklinde konuştu.

                Vatandaşı ile dertlenen, sevinci ile sevinen bir belediye.

              Vali Yaman, Vatandaşların dertleri ile dertlenen, sevinçleri ile sevinen bir belediyecilk anlayışına sahip olduklarını hatırlatarak  ?Mardin´de artık kimse kimsesiz değil! Mardinli hemşehrilerimiz artık yalnız olmadıklarını, onları düşünen bir belediyenin olduğunu biliyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza öz bakım ve ev temizliği hizmeti veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Her gün Mardin´imizin çeşitli noktalarında çorba ikramı yapıyoruz. Sosyal yaşam evleri oluşturarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İbadethanelere gidemeyen vatandaşlarımızı ibadethanelere götürüyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giysi ve gıda yardımları yapıyoruz.? diye konuştu.

                Gençlik varsa gelecek var

Gençliğe yönelik projeleri her şeyden çok önemsediklerini ifade eden Yaman ?Gençlerimizi ayrıca önemsiyor ve onları mutlu edecek çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Gence dokunmadan, genci anlamadan, gencin taleplerini dinlemeden şehirde kalkınmanın mümkün olamayacağını biliyor, bu nedenle Gençlik Varsa Gelecek Vardır diyoruz. Gönüllerince vakit geçirip kendilerini geliştirebilmeleri için birçok belediyenin örnek aldığı Gençlik Merkezi´mizi gençlerimizin hizmetine açtık. Üniversite öğrencilerimiz için ücretsiz giysi yıkama merkezimi faaliyete geçirdik. Üniversite öğrencilerimizi evlerinde ziyaret edip gıda yardımı yaparak yalnız olmadıklarını gösterdik.? Dedi.

 

         Vali Yaman,  ?Biz Mardin´de daha önce yapılmayanları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çok açık ifade etmem gerekirse sosyal sorumluluk konusunda çığır açtık. Biz Mardin için dertleniyoruz, Mardin´i daha iyi noktalara getirmek için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın beklentilerini boşa çıkarmamak ve onlara layık olmak için çalışmalarımızı etkin ve daha da geliştirerek devam ettireceğiz.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

          Bilgilendirme toplantısına katılan vatandaşlar ile vali yaman ve eşi Gülseren Yaman arasındaki samimi diyalog dikkat çekti.

 

      ?mardinmasa´nın 1 yılda 70 personel,10 grup v araç ile 272 bin km´lik yol kat ettikleri, 700 mahallede 177.894  vatandaş ile iletişim kurdukları, 15 bin 350 kişi ile görştkleri,4 bin bebek ve 2 bin 100 çiftin mutluluklarına, tanık ve ortak oldukları belirtildi.

 

            Yaşgünü Pastası

          Vali Mustafa Yaman´a doğum günü pastası sürprizi. Toplantının yapıldığı otelde, vali salondan ayrılacağı sırada bir vatandaşın yaş pasta ile salonu girdi.Üzerinde yanan mumlar bulunan yaş pastay gören vali Yaman duygulandı. Mumları üfleyerek söndüren Yaman, etrafındakilere  hayırlı yaşlar dileğinde bulundu.

        Mahallelerden gelen vatandaşlarla ve mardinmasa ekibi ile fotoğraf çektirilmesinin ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ