USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardinliler Siyonist işgalcileri telin etti

Siyonist işgalcilerin Kudüs´te Mescid-i Aksa´yı ibadete kapatması ve Müslümanları şehit etmesi, Mardin merkez Artuklu ilçesinde telin edildi.

Mardinliler Siyonist işgalcileri telin etti
21-07-2017 17:29
Google News

50´ye yakın STK´nın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Platformu, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa´da Müslümanları şehid etmesi, namaz kılınmasını engellemesi ve ardından saldırılar düzenlemesi nedeniyle kitlesel basın açıklaması düzenledi. 

Cuma namazının ardından Fuat Yağcı Camii avlusunda düzenlenen basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilirken, Siyonist işgalciler lanetlendi.

Mescid-i Aksa´ya sahip çıkılması gerektiğinin vurgulandığı basın açıklamasını STK´lar adına Zeynel Tepe okudu.

Kudüs´ün ´4 Haziran 1967´den bu yana terör şebekesi tarafından işgal edildiğini hatırlatan Tepe, Mescid-i Aksa´nın şu an içinde bulunduğu duruma ilişkin ?Aksa´ya çıkan tüm kapılarda İsrail askerleri nöbettedir ve ancak onların izniyle içeri girebilirsiniz. Cami avlusunun içerisinde de sabit polisler bulunmakta ve camiye giren cemaati sürekli taciz etmektedir.? dedi.

Müslümanların ilk kıblesindeki kuşatma ve baskının artarak sürdüğünü ifade eden Tepe, işgalcilerin 3 gün kapalı tuttukları Mescid-i Aksa´nın girişlerine x-ray kabinleri koyduğunu, camiye girip namaz kılmak isteyen Müslümanların bu detektörlerden geçmek zorunda olduğunu söyledi.

"Mescid-i Aksa dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabettir"

Filistinli Müslümanların uzun yıllardır Mescid-i Aksa´yı ve kutsal mekânı korumak için bedel ödediğine belirten Tepe, şunları söyledi:

?Filistinlilerin evleri tahrip ediliyor, çocukları yerlerde sürüklenerek can veriyor ve İsrail zindanlarında dünyanın en vahşi işkencelerine maruz kalıyorlar. Oysa Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabettir. Sağcı, solcu, liberal, milliyetçi, sosyal demokrat bütün Batılı ülkeler ve ABD, İsrail sözkonusu olduğunda, maalesef üç maymunu oynuyorlar; Siyonistlerin işgal ve zulmüne karşı kör ve sağır rolünü oynuyorlar.?

"İsrail her gün zulmünü artırmakta, masum çocukları katletmekte"

Tepe, "Bu kutsal Cuma gününde, bu kutsal mabedin avlusundan, İslam´ın Kadim şehri Mardin´den bütün insanlara sesleniyorum; İsrail her gün zulmünü artırmakta, masum çocukları katletmekte, Filistinlilerin ev ve arazilerini işgal ederek vicdan, hukuk ve insanlık suçu işlemektedir. Buna dur diyecek kimse yok mu? İsrail´in akıttığı mazlumların kanı, bütün suskunların ve vicdansızların üzerine sıçramakta ve oluşan bu kan gölünde bütün insanlık boğulmaktadır.? diye konuştu.

"Zulüm varsa direniş de olacaktır, işgal varsa intifada da olacaktır"

Açıklamasının sonunda insanlığa ve tüm Müslümanlara seslenen Tepe, şunları söyledi:

?Filistin deyince içiniz burkulmuyor mu? İsrail yıldırma ve unutturma politikası izliyor. Ama bütün dünya duysun ki; Kudüs bütün Müslümanların, Filistin bütün insanlığın imtihanıdır. Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin´e ve Mescid-i Aksa´ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur. Gerekirse her gün, her akşam, her yerde ve her şekilde Filistin davasına ve Mescid-i Aksaya sahip çıkacağımızı ortaya koymak için kararlılığımızı ortaya koymalıyız. Zulüm ve işgal bitmedi ki, eylem ve gösterilerimiz bitsin. Bu nedenle bıkmadan, yorulmadan ve yılmadan bu kutsal beldelerimize sahip çıkmaya ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Zulüm varsa direniş de olacaktır. İşgal varsa intifada da olacaktır. Bir an önce Mescid-i Aksa üzerinden kirli ellerinizi çekiniz ve işgal ettiğiniz toprakları terk edin. Ey Birleşmiş Milletler ve Ey Avrupa Birliği; Temel İnsan hakları olan ibadet, mülkiyet ve yaşama hakkı her gün İsrail tarafından çiğnenirken daha ne zamana kadar sessiz kalacaksınız. Ve Ey İslam Dünyası; Allah´a ve Ahiret gününe iman ediyorsanız daha ne zaman uyanacak, kutsal beldelerinize ve mazlum kardeşlerinize daha ne zaman sahip çıkacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Allah´tan nusret ve sabır diliyor, Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.? 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ