USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin`de İkinci Tarım Fuarı Nisan ayında açılacak

MARDİN'DE İKİNCİ TARIM FUARI NİSAN AYINDA AÇILACAK

Mardin`de İkinci Tarım Fuarı Nisan ayında açılacak
25-02-2015 14:10
Google News

 

 

              Mardin'de geçen yıl birincisi yapılan Tarım Fuarının 2.cisi bu yıl 16-19 nisan tarihleri arasında yapılacak.Fuar tanıtım toplantısı Hilton Garden Inn otelde verilen bir kahvaltı ile yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna,Artuklu İlçe Kaymakamı Dr. Soner Karataşoğlu,MARSİAD Başkanı Nasır Duyan,MÜSİAD Başkanı Nurettin Kasap, Tarım Fuarı Ana Sponsoru ve Karaboğa Şirketler Gurubu başkanı Şükrü Karaboğa,Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Tutaşı,  Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan,Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin,Kızıltepe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar,İl ve İlçe tarım Müdürleri,sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katıldı.

            Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, geçen yıl düzenlenen birinci tarım fuarının olumlu yansımaları olduğuna dikkat çekerek,Kuzey  Irak'ta seçim olmasına rağmen katılımın olmasını anlamlı bulduğunu söyledi. Vali  Yardımcısı Tuna ildeki ekonomik gelişmelerin umut verici olduğunu belirtti. Tuna İlimizin hasılasında en önemli pat tarım sektöründe. Dolayısıyla Mardin'de bir alanda fuar düzenlenecekse bu alanın Tarım olması en doğal ve kaçınılmaz olanı. Sadece geçen yıl kırsal kalkınma ekonomik yatırımlarda toplam da 130 milyon'a yakın bir kamu kaynağı tarım sektöründe doğrudan ve dolaylı destek olarak üreticilerimize sunuldu.  Burada sulama kanallarımızın ve havzalarımızın oluşması ile birlikte bu rakamlar çok daha yüksek noktalara ulaşacaktır. İnşallah sınır komşularımız Irak ve Suriye'de istikranın sağlanmasıyla birlikte Nusaybin ve Şenyurt'ta kurulacak gümrük kapılarıyla birlikte ihracatçılarımıza çok doğal satış alanları oluşacaktır. Hiç şüphesiz Mardin turizmiyle marka bir kent olmaya doğru gidiyor ama tarım sektörünün gelişmesi turizm sektörüne de bir katkı sağlayacaktır. Üretim kaynaklarının etkin kullanılmasında ve illerin rekabet güçlerinin arttırılmasında da fuarlarında doğrudan çok büyük bir katkıları olmakta. Ben bu fuarın ve Mardin'de düzenlenecek olan diğer ticari aktivitelerin hep yoğunluk kazanması ve marjinal katkılarının yüksek düzeyde gerçekleşeceğini umuyorum. Biz de valilik olarak ilimizde yapılacak olan her türlü güzelliklerin bir parçası olmayı çok isteriz. Bize de bir pay düşecekse sorumluluk bunları üstelenmeye hazırız. .? Dedi.

            Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan, her alanda ilk girişimlerin sorunlu ve sıkıntılı olduğuna, buna  karşın bu girişimlerin ilk olması nedeniyle  önemli olduğunu söyledi. Duyan? geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz tarım fuarını,uluslar arası boyuta taşımaya çalışacağız? dedi.

           MÜSİAD Başkanı Nurettin Kasap, birinci tarım fuarında görülen eksiklik ve aksaklıkların bu yıl giderileceğini belirterek  fuarın istenilen düzeye gelmesi,için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

           Mardin Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Ali Tutaşı bu tür etkinliklerin destekçisi olacaklarını bildirdi.

           Artuklu İlçesi Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan,geçen yıl fuar talebini aldıklarında heyecanlandıklarında heyecanlandıklarını ve imkanları ölçüsünde destek verdiklerini belirtti.

          Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise fuarların  uluslararası geçişe bir köprü görevini üstlendiğine dikkat çekerek Sanayicilerimize,çiftçilerimize imkan verilmesi durumunda başaramayacaklar bir yok. Eli toprağa değmiş çiftçilerimizin ürünleri OSB'de işlenerek milyar dolarlık ihracatlara dönüşüyor? dedi.

          Tarım Fuarının ana sponsorluğunu üstlenen Karaboğa Şirketler gurubu yönetim kurulu başkanı Şükrü Karaboğa ise,geçen yıl içerisinde 2 fuar gerçekleştirdiklerini belirterek bazı olumsuzluklara olumlu  geri dönüş mesajları aldıklarını söyledi. Karaboğa Geçen sene 2 fuar geçekleştirdik.Böyle bir fuar girişimi ayrı bir cesaret ister.Hırlıydık,yaptık ve başardık.Irak'ta seçim olmasına rağmen beklentilerimizin üzerinde bir katılım oldu. En önemsediğimiz konu ise Mardin'e bir fuar geleneği sağlamamızdır. Geçen yıl IŞİD'in bölgedeki konumu  fuarın istediğimiz gibi olmasına engel oldu.Bu yıl fuarımızı yine çadırda yapacağız.Ama seneye fuar yerimiz olacak.Ve bu fuar alanı uluslar arası boyuta gelecek.Komşu ülkelerimizin ilgisini çekecek. Bu yıl geçen yıla oranla %4o dolayında katılımda artış bekliyoruz.Rojavada huzur ortamı sağlanırsa ticaret hacmimizde de olumlu gelişmeler olacak dedi

             Zümrüt Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Ünal ise fuara destek veren herkese teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ